![]() |
ALLAH MI ŞEFKATLİ ANNE Mİ?
''Muhammed'e esirler getirildi. Aralarında memeleri sütle dolmuş bir de kadın vardı, esirler arasında bulduğu bir çocuğu kapıp bağrına bastı ve onu doyasıya emzirmeye başladı.
Muhammed buyurdu ki: "Ne dersiniz, bu kadın, bu çocuğunu ateşe atar mı?" "Hayır, vallahi atmaz!" dediler. "Allahın kullarına olan şefkati, bu kadının çocuğuna olan şefkatinden daha çoktur." Ömer--Buhârî.'' Desenize hepimiz cennetliğiz.Annemizden daha şefkatli imiş allah... :) |
Re: ALLAH MI ŞEFKATLİ ANNE Mİ?
yeri geldiginde bir anne azitmis, kudurmus yavrusunu gozunu kirpmadan atese atabilir.
ALLAH SENI NEDEN ATESE ATMASIN KI? |
Re: ALLAH MI ŞEFKATLİ ANNE Mİ?
fırına kürekçi lazım.....
|
Çocuk annesini inkar etti diye annesi onu ateşe atar mı?
Anne çocukları arasında "sen daha üstünsün", "sen üstün kardeşinin sözünü dinle, haddini bil yoksa seni sobaya atarım" der mi? Anne, çocuğunu doğurmadan önce "belki bana karşı gelir, dur önce onun için evin şu köşesine bir soba kurayım da çocuğumu yakmak için hazırda bulunsun" der mi? Anne, "ben tüm çocuklarıma iyiyi, doğruyu, güzeli, adili öğretebilirim. Ben herşeye muktedirim, ama dilediğime öğreteceğim, dilediğime öğretmeyeceğim." der mi? Anne, oğlunu bir kenara çekip "ben öldükten sonra malımın mülkümün 2/3'ü senin, 1/3'ü kız kardeşinindir. Kız kardeşin çok fakir bir adamın 4. karısı olabilir ama olsun. Ben sana kıyak geçiyorum. Onun ne hali varsa görsün." der mi? ve saire... |
Alıntı:
Bu konu benim devamlı inanan arkadaşlarıma dile getirdiğim bir konudur. İlginçtir ki bir çoğu cevap verememekte veya Allahın merhametinin bol olduğunu söylemekle olayı örtpas etmeye çalışmakta ama insan aklı bunu kabul edemiyor. - Bir anne düşünün doğuracağı çocuğun sağlıklı veya sağlıksız doğabilmesini kontrol etme yetisine sahip ve çocuğunu kasıtlı sakat doğursun? Bu kadını sapkın ilan ederiz değil mi ? Birde Allahı düşünün annemizden çok bizi seven ve merhamet eden.. Ve doğuştan sakat olarak yarattığı onca kulunu? - - Bir anne düşünün doğuştan aklı yetmez iken evlatlarından bir tanesini sürgün gibi açlık sefalet olan afrikaya göndersin birisini iyi bir aile yanına? Birde allahı düşünün bir kulunu sefaletler içinde bir bölgeye göndermiş birde diğer kulunu düşünün gökten zembille inme daha iyi bir yaşamın ortasına? - Örnekler uzar gider bunun gibi binlercesi yazılır. İnsanlar arasındaki yaradılıştan, ekonomik, sosyal eşitsizlikler v.b Allahın adaleti sevgisi sentezi ile bir yere ulaşamayız insan mantığına uygun değil. Çok inanıyorsanız ve annemden fazla merhamet ve sevgi besliyorsa hepimiz gideceğiz cennete rahat olun kefili islam :) Oyum anneden yana kısacası |
ben annemi reddedersem o beni yakmaz..ya da diğer kardeşlerim bana bakıp ibret alsınlar diye beni aç bırakmaz..anneyi geçtim heralde hiçbir şeyden dolayı bizi yakıp kül olduğumuzda,yakmak için yeniden diriltme kadar sadistçe bişey kimse düşünmez -en azından normal olan bi zihniyet bunu düşünmez-
|
sevgili nosferatu;
zaten yakmak gibi sadist bir düşüncenin kaynağı, tarihi olgular anlamında incelendiğinde anlam kazanacaktır.Nerden çıkmıştır bu yakma düşüncesi? http://www.turandursun.com/forumlar/...7%FDk%FD%FE%FD Yukarıdaki örnek de görüldüğü üzere, o dönem arap dünyasını korkutabilecek en önemli şey yakmaktır belki de.Kim bilir, belki de yüz yıl sonra türeyecek peygamberlerden birine sorsanız; o da sizi lazer silahlarıyla yok edecektir.Görüldüğü üzere,insanların kendi tanrılarına insana ait özellikler atfetmekte sınır tanımaması her çağda mümkün. Şefkat meselesine gelince, kuranın tanrısı şefkatli falan değildir. *Kullarına domuzlar,hayvanlar diye hitap edebilen; * dilediğini maymuna çevirdiğini iddia eden, *şeytanla mücadeleye girişmek uğruna kullarını ona teslim etme gafletinde bulunan, * "cehennemi kafirlerle dolduracağıma dair söz ağzımdan çıktı bir kere" biçiminde laflar sarf eden, peygamberi dahi, en basitinden aşağıdaki hadislerde, Kütüb-ü Sitte - Hadisler 2700 : 2707 - Diğer bir rivayette şöyle gelmiştir: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Biriniz sütresiz olarak namaz kılarsa (önünden geçtiği takdirde) şunlar namazı bozar: Eşek, domuz, yahudi, mecûsi, kadın... Namazın bozulmaması için onun önünden, bunların bir taş atımlık uzaktan geçmesi kifâyet eder." Kütüb-ü Sitte - Hadisler 6200 : 6237 - Hz. Ebu Hureyre ve Abdullah İbnu Muğaffel radıyallahu anhuma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam "(Namaz kılanın önünden geçen) kadın, köpek ve eşek, namazı keser" buyurdular." kadını köpek ve eşekle bir tutabilen,(dileyenler daha nice hadis örneği için hadisleri inceleyebilir) bir tanrı şefkatli olamaz. sevgiyle kalın... |
Diger anneleri bilmem ama benim annemle Tanrıyı karşılaştırısam benim annem daha şeftaklidir.Annem depremde ölenleri gördügünde aglamıştı.Depremi durdura bilecek olan Tanrı ise seyir etti gerçi bu Tanrı olmadıgının delili degil mi?
|
annelerin geneli tanrıların genelinden şefkatlidir neden mi?? ıraktan anneler çocuklarına sarıldı ölmesinler diye ve analar öldü tanrılar nerdeydi yukarda sağda solada.. izlediler sadece....
|
Akil Sahibi Olanlara
Depremler olmuş......... insanlar ölmüş...."Allah NEREDEYMİŞ", "ANNEM DAHA ŞEFKATLİ ALLAH 'tan" diyen arkaşlar:
1. İnannmadığınz bir Allah'ın şefkatin tartışıyorsunuz. Bu yaptiginiz olsa olsa 2008 model donkişotluktur. Hem inanmıyorsunuz hem sorguluyorsunuz. 2. Madem anneleriniz daha şefkatli, Tv başında ağlamaktan başka yapabileceği şeyler yokmuydu. Gerçekten şefkat sahibi iseler(iseniz), gidip Irak 'a oradaki anneleri çocukları kurtarın. İnternette sörf yapam keyfibni bırakında eliniz taşın altına koyun. En azından bir çaba sarfedin. "Bir güçleri yokki yapsınlar" mı diyorsunuz. İnsaf yahu insaf en azından dizi seyretmek, konken oynamak yerine, dedi kodu yapmak yerine, tek yapabildikleri ağlamak ise, on insanlar kurtulana kadar eğlenmesinler o da yeter. 3. İnanmadıgınız Allah ' ı eleştiren sizlere gelince. Bu sizin gibi akıl sahibi, hurafelerle değil akılla hareket edenler için bir çelişkiden öte kendi aklınıza bir hakaret. 4. varsa aklınız , Akıllı olun aklnıza hakaret etmeyin. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:23 . |