![]() |
Sevgili Savaş Ay kendin için istediğini başkası içinde iste
Sene 1999 İdeallerini şiir şeklinde kağıda döken ve çok sevdiği arkadaşı,Pariste ölen özgün müziğin ölümsüz ismi A.Kaya'nın kayınbiraderi olan şimdinin ünlü Şairine (Kendi saflığının yüzünden)32 adet şiirini veren bir sevgi insanı ki bu kişi konu mankenimiz. Konu mankenimiz 1999 yılında ortak tanıdıkları Metin.... ismindeki arkadaşı vasıtasıyla Savaş Ay'a ulaşır(28 dakika süren bu telefon konuşması o dönemde Savaş Ay'ın yardımcısı Sn Gamze.... hanım tarafından da bilinmektedir).Ünlü şaire verdiği 32 adet şiirini geri istediğinde aldığı yanıt onların kaybedildiği yönündedir.Mankenimiz şaire sana bu güne kadar verdiğim şiirlerim için bir şey demeyeceğim ama bu 32 şiirimden herhangi birini kullanırsan aramızdaki her türlü arkadaşlık bağı kopar der. Ama şimdinin ünlü şaiiri kendini daha da popüler yapan bir şiir yayınlar.Manken Savaş Ay'a bu şiirin kendisine ait kaybolan 32 şiirden biri olan "Hücre" isimli;Siyasi nedenle mahkum olan birisinin,sevgilisi tarafından terkedildiğinde hücresindeki içsel olayını anlatmaktadır. Savaş Ay mankenin iyiniyeti ile verdiğinden belgesi olmayan bu olayı TV a getiremeyeceğini ifade eder haklı olarak.Manken o halde siz ve Metin abi,ben ve ünlü şair bir araya gelelim kamera falan olmasın metin abi ve siz oturup izleyin,bu şiiri yazabilecek kapasite var mı yok mu kendiniz karar verin der. Aldığı cevap şudur "Ama artık bu şairin popülütesi var ya senin ?" Evet sevgili Savaş Ay;O manken iki gündür ağlıyor.Üzüldü;çünkü emek verilerek yapılan ve birinin bunu hiçe sayıp,saygısızca,hoyratça alıp kullanmasının ne kadar kötü olduğunu bilmekten. Çünkü o da bir sanatçı sen "Hokkabaz" olayını anlatırken senin bu konuda haklı olduğunu biliyor. Düşünüyor;Acaba bu Gazete ve TV gibi güçleri arkasına alanların haklarını POPÜLÜTE karşısında koruyup koruyamayacağını. Bu bir genel şemsiyedir ve kendini oluşan olaylarda meydana koyar "Kendin için istemediğini başkası için isteme" veya tersi "Kendin için istediğini başkası için de iste" Umarım sana ders olur,sana yapıldığında stüdyo stüdyo,program program dolaşırken iyi. En azından mankene inanmadıysan en iyi dost ve arkadaşım dediğin Metin.... i bile POPÜLÜTE yüzünden çiğnedin.Al sana popülütenin babası karşında CEM YILMAZ.... Bu nasıl ayrılık Kolay gelsin. Not:İntihalcilerin meşhur insanlar olmalarıda YOZLAŞMANIN boyutları açısından bayağı ilginç değil mi ? Yozlaşma yüzdelerle ifade edilince mi geçerli acaba ? |
Re: Sevgili Savaş Ay kendin için istediğini başkası içinde i
Dostlar !
İnsanlara hiçmi güvenemeyeceğiz. Bir insanın iyi niyeti bu kadar mı suistimal edilir? Haklının yanında ezilenin yanında soyulanın yanında olacağımıza popülütenin yanındamı olacağız. Bunlar birde topluma örnek insanlar olacak. Vah ki vah |
Psiko,
Bilmece gibi yazmışsın ağbi. Şu olayları daha somut anlatabilir misin? Kim kime şiir vermiş? Manken mi yazmış 32 şiiri. Manken şair miymiş? Savaş Ay mankenin şiirlerini mi okumuş da sahiplenmiş. Konu mankeni aslında manken mi? Ne? Anlamadım walla. :) Pazartesi sendromu sebebiyle kafam basmıyor olabilir sabah sabah. :) Hokkabaz hakkındaki gelişmeleri bilmiyorum. Onu da yazarsan sevinirim. |
Sevgili hocam:
* *Hani nerde bu yazıda giriş,gelişme sonuç bölümleri.KC haklı olmamış hocam.Otur sıfır :lol: * Ya da sana bi hak daha verelim editle şu yazıyı :lol: *:lol: |
Değerli K.C; ve Frodo Arif olan understand yapsın boşverin.Alimler anlamaz bundan :wink: Bilim yandaşı ALİM lere anlatamayız bunu ancak ARİF ler anlar biraz empati yapın bakalım Burada dedikodu yapmıyoruz "Kendin için istemediğini başkası için isteme" ye atıf yapıyoruz. Detaylarda boğulmayalım. |
Anlayanlar anlamayanlara anlatsın madem.
Psiko ağbimiz havlu attı. :) |
Biz anlamadık;
* *Sargon'un imzasında ariflerle ilgili bişi vardı o anlar. * *Yetiş sargon :lol: *:lol: *:lol: |
Değerli K.C; Ayıp olacak ama arabam var benim.Ya arabamla giderim bir yere ya da yaya.Dolmuşa pek binmem :wink: :) |
Değerli Psiko ağbim,
Olayı anlayamadım ben. Empati dersen yaparım da neyin empatisini yapacağımı anlayamadım. Teferruat neresi, aslı neresi, anlayamadım. Savaş Ay mı birilerinin şiirlerini almış? Dolmuş mevzuunu hepten anlayamadım zaten. |
Psiko hocamın yazısının meali:
Psiko hocam forumdaki diğer yazılarına göz atıldığında kolayca anlaşılacağı gibi,oldukça açık ve anlaşılır yazılar yazabilen bir arkada- şımızdır.Anlaşılan o ki bu yazıda özel nedenlerle veya kişisel kaygılarla bu yazıyı bilerek bilmeceye cevirmiş.Bu da bize bu yazının mealini yapma zorunluluğu getirdi.İzleyelim: İsmi bilinmeyen bir şair (yazıda ki konu mankeni) Ahmet Kaya'nın kayınbiraderi olan (ismi bilinir bir) şaire 32 adet şiirini verir.Bu şiirlerden bazıları A.Kaya'nın şarkılarında söz olarak kullanılır. Konu mankeni şair maddi anlamda bir beklentisi olmamasına rağ- men, kendi ürünleri olan şiirlerin adı hiç geçmeden kullanılmasına,hatta ismi bilinir şaire aitmiş gibi yayınlanmasına içerler. Bu durumu bir arkadaşı vasıtasıyla gazeteci Savaş Ay'a iletir. Bir programda kendisini ve ismi bilinir şairi karşı karşıya getirmesini ister. Savaş Ay'ın cevabı ilginçtir; -Onun popülaritesi var ya senin? Aradan yıllar geçer. Şimdi Hokkabaz filmi ile Savaş Ay,Cem Yılmaz'a çalıntı eser kullanma suçlaması yapmaktadır. Ve psiko hocam sormaktadır Savaş Ay'a: Cem Yılmaz'ın popülaritesi var ya senin? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:03 . |