![]() |
Güven meselesi
Dostlar 15 ilde 2000 katılımcı ile gerçekleştirilen bir araştırmaya göre ülkemizde en az güvenilen meslekler yüzde 7 ile milletvekilleri ve yüzde yedibuçuk ile müteahhitler yüzde sekizbuçuk ile kooperatifciler din adamlarına ise güven yüzde yirmidört yüzde doksandokuzu müslüman bir ülkenin din adamlarına güveni yüzde yirmidört olması düşündürücü değilmi?
|
Re: Güven meselesi
Bir diğerinin imanının sık sorgulanıp beğenilmediği, eleştirildiği bir ülkede, 'sen de islam mısın' söylemlerinin olduğu bir ülkede, 'farklı mezheplerin, farklı uygulamaların', 'tarikat bolluğunun', farklı meallerin, islam çatısı altında farklı akımların olduğu bir ülkete %24 yine iyi bir rakam kuvvaci.
|
Sn. Kuvvacı,
Edebi ve akademik yerinden alınıp avami kesimin eline bırakılmış olan bu kişilere ben dahil pek çok kişinin güvenmemesi kadar doğal bir şey yok. Ancak bu sizi yanlış değerlendirmelere götürmesin. Zira güven kişiseldir, inançla hiçbir bağı yoktur. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın. |
Sevgili Mhmmd!
Elbettteki güvenin inançlarla ilgisi yoktur. Ancak benim dikkat çekmek istediğim asıl konu Ülkemizdeki gündemi teşkil eden maddelere baktığımzda birinci madde *siyasi ikinci madde yolsuzluk üçüncü madde Devlet Bahçelinin de dediği gibi din baronları ....ve araştırmanın sonuçlarına bakıyoruz ilk sırayı milletvekilleri ikinci sırayı müteahhitler almış. anlatmak istediğim konu buydu. *Bende müteahhitlerle çalıştığım için maalesef hepsini aynı kategoriye sokmak istemiyorum ama çoğuna sırtını *dönmeye gelmiyor. Siyasileri anlatmaya zaten gerek yok. Ancak maalesef İslami kullanıp milleti soyup soğana çeviren ben onlara mürteci diyorum onlarıda siz benden daha iyi biliyorsunuz saygılarımla |
din adamlarına güvenilmemesinin sebebi,sadece onların sevilmeyecek hareketlerde devam etmeleri değil,zira oransal olarak bilinen yüksek oranda bir faülleri yok aslında.
sadece medyanın insanlara din adamlarını kötü tanıtması,filimlerde senelerce en çirkin tiplerin imam yapılması ve rollerinde hepkötü imaj çizilmesidir. |
sevgili kuvvacı
* * * din adamlarının açmazı şu(bana *göre) *inanan insanların çoğu *, din adamlarından güvenilir olmayı bekler.zaten üç kağıtçıdanböyle bir şeyin umulamayacağı gibi. * olay böyle olmayıncada diğer mesleklere görede din adamları daha çabuk erozyona uğruyorlar. tabi doğal *olarakta oran böyle çıkıyor. |
sevgili kuvvacı
* * * din adamlarının açmazı şu(bana *göre) *inanan insanların çoğu *, din adamlarından güvenilir olmayı bekler.zaten üç kağıtçıdanböyle bir şeyin umulamayacağı gibi. * olay böyle olmayıncada diğer mesleklere görede din adamları daha çabuk erozyona uğruyorlar. tabi doğal *olarakta oran böyle çıkıyor. |
sahsen ben cuppeli ahmed hocalara, cuppesiz mehmet hocalara cok guvenirim..
bakmayin siz basinda yazilanlara.. kendileri cok degerli islam alimleridir!!!! jet ski, havuzlu villa, 16.000$ lik saatler falan inanmayin..summu hasa hepsi yalan!!! |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:35 . |