![]() |
Küçük (!) Şeyler
Arkadaşlar öncelikle selamlar...
Forumu uzun uzadıya okudum.Evet insanı araştırmaya,sorgulamaya iten hatta insanın uykularını kaçıran bilgilerle dolu.Araştırma aşamasındayım şuan sonuçları bitince sizlerle de paylaşacağım. Benim merak ettiğim ilk soruyla başlayıp cevap aldıkça diğer sorularımı da sormak isterim sizlere.Şunu belirteyim Müslümanım ve sizlere de saygı duyuyorum.Diğer Müslüman arkadaşlarım gibi sizlerin sorularına cevap veremeyecek aşamaya gelirsem şayet merak etmeyin "hepiniz cehennemde yanacaksınız" deyip kaçmayacağım =)) Ki zaten ben Allah'ımı sadece korku öğesi olarak görüp sevmek istemem.Neyse konuya gireyim ilk sorum kendi yaşadığım bi olaydan olsun sizlere 7 yaşındayım ve bir rüya görüyorum (detayları bende kalsın) rüyamın baş kahramanının yüzünü görüyorum ama ne gözünü,ne ağzını hiçbir uzvunu göremiyorum yüzünde.Sabah annem okul için kaldırıyor beni,gözlerimi açar açmaz anne ben Peygamberimizi gördüm diyorum.Ailem inançlı (arada 5 vakit namaza başlarlar,bazen bırakırlar.Babam sadece sabah ve cuma namazını kılar.Ailece oruç tutarız) Sorum şu ; 7 yaşında okulu ve oyunları dışında hiçbir şey bilmeyen bir çocuk rüyasında peygamberi görüyor ve sonradan öğreniyor ki peygamberi rüyalarda gören insanlar yüzünü görmezlermiş.Bilinçaltı demeyin lütfen bana çünkü o yaşta benim böyle bir uğraşım yoktu.Stv'deki mucizeler gerçek hayatta olmuyor ama bir şekilde bir güç bizlere "Ben varım" diyor.Cevaplarınızı aldıktan sonra birkaç sorum daha olacak. |
7 yaşlarında anlaşılan peygamberin şekli,şemaline aşina imişsin'ki görür görmez hemen tanımışın :madgrin: bıravo! Yada önünde bir künye yazıyordu herhalde o zaman okuman varmıydı 'Tehe Mohomet' diye bir yazımı okudun.! Bak henüz çocukken sana anlatılan yada kulak misafiri olduğun sana çocuk aklıyla çok acayip gelen dolayısıyla zihnine takılmış bir olayın uykunda canlanmasını yaşamışsın düşün peygamber hakkındaki anlatılarda hep yüzünün görülmediği,bunu ancak çok çok nadir şanslı kişilerin görebilecegi anlatılır ve bunun bir ayrıcalıklı olagan üstü bir olay olduğu bilincinize çocukken yerleşmiş anlaşılan.! Unutun gitsin.!!!
|
Alıntı:
Ayrıca, kimse peygamberin şeklini şemalini bilmediği için kullanabilecekleri en mantıklı açıklama olarak sanırım bunu seçmişler. Peygamber denen kişinin eli yüzü ayağı yok mu?Neden görülmeyecekmiş.Elbette ,görünce de, elimizde fotoğrafı olmadığı için, karşılaştıramayacağız ve gördüğümüz kişi gerçekten peygamber mi, değil mi bilemeyeceğiz. Ama yüzünü görmediğimiz de ise peygamber diyeceğiz.Neden? Çünkü, peygamberi rüyalarda gören insanlar yüzünü görmezlermiş Bu kolaya kaçmak değil mi? |
Alıntı:
Siz dini egitiminizi kac yasinda almaya basladiniz? |
Ben paylaşımımda 7 yaşımda olduğumu ve hiçbir etkide kalmadan bilinçaltımda bunlar yokken bu rüyayı gördüğümü yıllar sonra da o açıklamayı duyduğumu söylüyorum.Yukarıda da ailemin inancını belirttim böyle konuları çok fazla konuşan bi aile değiliz.Hiçbir etki altında kalmadan bir rüya görüyorum ve sabah kalktığımda ben peygamberimizi gördüm diyorum.Rüyamda bana ben senin peygamberinim denilmediği halde...
Bu konuya inanmaman normal.Çünkü sen değil ben yaşadım bu olayı. |
Hoşbuldum Neva.Ben herhangi bir dini eğitim almadım.Sadece 15 gün kadar 10 yaşındayken kendi isteğimle gittiğim bir Kuran kursu deneyimim oldu.
|
ben bilinç altı derim , uğraşın olmasada , ailen 5 vakit namaz kılan insanlar olduğuna göre sürekli peygamberin ismini kullanarak bunu hafızana kodlamışlardır . ve rüyada belirsiz birr yüz görmende son derece doğaldır( sonradan öğreniyorum . peygamberi rüyalarda görenler yüzünü görmezlermiş)büyük ihtimalle bu bilginde yanlıştır. az önce bu konuyu sorguladım internetten böyle birşeye rastlamadım . işin özü , sana var olduğunu söyleyen bir güç yok . bunlar zihnine yerleştirilmiş kodların oluşturduğu bir enerjiden ibaret.
|
Alıntı:
|
Ara ara namaz kılan insanlar demiştim.Dikkatlice okumanızı istiyorum yazılanları.Ayrıca Resa biraz düzgün yazarsan sevinirim.Ben senin inançsızlığına saygı duyuyorum ve karşılığını senden de beklerim.
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:26 . |