![]() |
Turan Dursun Sitesi Üyeleri ve Tebliğ Elemanlarına
Değerli üyelere ve siteye yalnızca tebliğ amaçlı gelen veya bir zaman sonra somut verilerle konuşamayınca olayı tebliğ işine döken arkadaşlara seslenmek istiyorum:
Turan Dursun sitesine geldiğinden ateist veya agnostik iken zamanla değişerek belirli bir dini kabul eden insan sayısı sıfırdır (0). Şimdi isimlerini açıklayıp açıklamamakta da tereddüt ettiğim bir kaç arkadaşım sitemize geldiklerinde safkan dindar idiler. Ve bugün bariz ve açık açık ateist ve agnostik olarak hayatlarına devam etmekteler. Yani tebliğci arkadaşların tebliğlerinin hedefi vurma olasılığı sıfırdır (0). Bunu burada aktarmaktaki amacım tebliğci arkadaşların zamanımızı boşa harcamalarına bir nebze olsun engel olmak istemek. Gelin objektif veriler ışığında düşünelim, tartışalım ancak bizden sürekli bir din ve tanrı inancını benimsememizi istemenizden cidden sıkıntı duymaktayız. Kendim için net bir şeyden bahsedeyim ben de sizin gibi dindar bir insandım. İnanıyorum ki buradaki üyelerin %100'ü bir zamanlar bir şekilde din ve tanrı inancı ile yaşadılar. Yani biz sizin tebliğ ettiğiniz şeyelere zaten yabancı değiliz. Tebliğci arkadaşların kendi karanlıklarının olanca zifiriliğini görmeden devamlı surette "karanlık mağaraya ışık olmaya geldik" tavrı sıkıntı vericidir. Saygıyla. |
Faideli bir aciklama olmus, shibumi.
|
Elinize sağlık, gerekli bir uyarıydı.
Ben de buraya bir başka başlıkta yazdığım mesajımı tekrarlamak istiyorum: Tebliğci arkadaşlar! İnternetten/İslamî sitelerden bulduğunuz argümanların pek çoğu bu forum da dahil olmak üzere çeşitli ateist platformlarda defalarca tartışıldı. Sizin gibi tanrının misyonerliğine ve "kurtarıcılığa" hevesli sayısız insan geldi geçti bu forumlardan. Lütfen meselelere bodoslama dalmadan önce forumları tarayın, tartışmaları inceleyin, bilgi edinin! Sonra aklınıza takılan/tartışmak istediğiniz bir şey varsa, yeni bir bakış açısı getirmek istediğiniz bir konu varsa açarsınız. Bu forumdaki pek çok dinsizin de bir zamanlar sizin gibi sıkı bir dindar olduğunu ve İslam'ı en az sizin kadar iyi bildiğini aklınızdan çıkarmayın! İslam'ı savunabilirsiniz, dininizin avukatlığı yapabilirsiniz. Ancak tebliğ yazılarıyla forumu kirletmeniz anlamsız. Bu hususlar dikkate alınırsa daha seviyeli bir tartışma/fikir teatisi yapmış oluruz. İyi forumlar. |
Çıkmayan candan ümit kesilmezmiş... :)
|
Alıntı:
En tipik hata, alti cizili cumlede yazdiginizin unutulmasidir. |
Öncelikle Merhabalar...
errata nick li arkadaşım kendisince bir tavsiye ve uyarı niteliğinde güzel bir açıklamada bulunmuş...Buraya üye olup olmamayı çok düşündüm 3-4 saattir konularınıza paylaşımlarınıza bakıp ve kimseyle de polemiğe girmeyeceğinize inanaraktan üye olmaya karar verdim. İsmim Erdem. Ankaradayım ve Müzisyenim.Ateist bir babanın İnançlı oğluyum.Amacım ne size islamı anlatmak,kabullendirmek ortam karıştırmak provakatörlük yapmak.Sadece burda tartışarak yani karşılıklı olarak fikirlerimizi sunarak birbirimizi anlayabilmek belkibirşeyler paylaşabilmektir.Dediğim gibi kimseyi kandırmak,kalbini kırmak ,fesat karıştırmak falan değil amacım.Ben sizlere nasıl hitap edip,davranırsam sizden de aynı şekilde olgunluk bekler ve isterim.Bu böyle olacaksa güzel bir şekilde konuşup istişare edebiliriz diye düşünüyorum.Yok ama ben inancımdan ötürü burada töhmet altında kalacak aşağılanacaksam yolun başından döneyim.Herkes nasılsa inanacağına inanmış,kabullenmiş kimseyi görüşünden caydıracak yolunu değiştirecek durumda değiliz ne de bu bizim haddimize değildir.Selam ve saygılarımı sunarım.Gönül hoşnutluğu ile karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde görüşmek dileğiyle... |
Herkese Merhaba...
Öncelikle Merhabalar...
errata nick li arkadaşım kendisince bir tavsiye ve uyarı niteliğinde güzel bir açıklamada bulunmuş...Buraya üye olup olmamayı çok düşündüm 3-4 saattir konularınıza paylaşımlarınıza bakıp ve kimseyle de polemiğe girmeyeceğinize inanaraktan üye olmaya karar verdim. İsmim Erdem. Ankaradayım ve Müzisyenim.Ateist bir babanın İnançlı oğluyum.Amacım ne size islamı anlatmak,kabullendirmek ortam karıştırmak provakatörlük yapmak.Sadece burda tartışarak yani karşılıklı olarak fikirlerimizi sunarak birbirimizi anlayabilmek belkibirşeyler paylaşabilmektir.Dediğim gibi kimseyi kandırmak,kalbini kırmak ,fesat karıştırmak falan değil amacım.Ben sizlere nasıl hitap edip,davranırsam sizden de aynı şekilde olgunluk bekler ve isterim.Bu böyle olacaksa güzel bir şekilde konuşup istişare edebiliriz diye düşünüyorum.Yok ama ben inancımdan ötürü burada töhmet altında kalacak aşağılanacaksam yolun başından döneyim.Herkes nasılsa inanacağına inanmış,kabullenmiş kimseyi görüşünden caydıracak yolunu değiştirecek durumda değiliz ne de bu bizim haddimize değildir.Selam ve saygılarımı sunarım.Gönül hoşnutluğu ile karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde görüşmek dileğiyle... |
Alıntı:
"İman" denilen varsayımlar kabulünden kurtulmak neye benzer biliyor musunuz: hani bir çocuğa yıllarca "seni leylekler getirdi" dersiniz. Çocuk da buna saf bir şekilde inanır. Ancak büyüdükçe, çevresini, etrafını gözlemledikçe, "leylek getirdi hikayesi"nin nedensellikle örtüşmediğini farkeder, bu hikayeden kuşku duymaya başlar ve günün birinde gözlemlediği evrenle çok daha örtüşen bir açıklamaya denk gelir ve "leylekler getirdi" söyleminin bir masal olduğunu anlar ya... Sizce o çocuk o saatten sonra bir daha o masala inanır mı? İşte, dinlerden özgürleşmek de böyle bir şeydir. Güzel bir söz vardır: "Geri dönmek isteyenin ötesine geçmemesi gereken bölgesine ayak bastım ben hayatın" diye.. Biz dinlerden özgürleşenler, o sınırın ötesine adım atmışızdır. Ancak siz imanlı arkadaşlar henüz o sınırın berisinde olduğunuzdan "sınırın ötesinde olmanın" ne demek olduğunu idrak edemiyor ve bizleri geri çağırıyorsunuz. Halbuki bizim bulunduğumuz yerden kendinize bakma imkânınız olsa, nasıl bir nafile çaba içerisinde olduğunuzu çok daha net görürdünüz... Errata da bunu ifade etmiş zaten... |
Alıntı:
Annelerinden inanır doğar, sorgular ve ateist olur diye bir prensip mi var. inanır olarak yetişen, ateist olan ve sonrasında yeniden inanır olan ateist olarak yetişen ve sonrasında inanır olan, müslüman olarak yetişen ve sonrasında hristiyan olan, türlü türlü geçişler var. Ben ömrümün yarısını sizin tabirinizle özgürce geçirdim, din, allah gibi kavramlar yoktu hayatımda. Buyurun size "sınırın ötesinde olmak" işte. Bu sınırın ötesindeki hayatınız, benim sınırın ötesinde olduğum zamandan ne kadar farklı bilmek isterdim. |
Alıntı:
Kastettiğim kategori bu seninki değildi. Tekrar edeyim yazdığımı: Alıntı:
Senin durumunsa farklı. Bir psikolojik ihtiyacın yıllar sonra doldurulma çabası gibi sendeki.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:55 . |