![]() |
Turan Dursun kitapları hangi sırayla okunmalı?
şu ana kadar turan dursun un hiç bir kitabını okumadım ve geç kaldığımı düşünüyorum. ama nereden başlayacağımı ve hangi sırayla okumam gerektiğini bir türlü çözemedim. bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
|
Belirli bir sıra izlemenize gerek yok. Şayet kitaplar belirli bir sıradan çok belirli konular üzerine yoğunlaşmış durumda. Ancak illa bir başlangıç istiyorsanız Din Bu 1-2-3 serisi ile başlayabilirsiniz. Özellikle ilk 2 kitap İslam dininin temellerine yönelik bir seri.
|
Merhaba.
Sayın İstatistik'in söylediklerine ek olarak, Turan Dursun'u tanıma adına önce kullateyn'den başlamanız daha faydalı olur. Ardından Din Bu serisi ( eski basım 4 cilt, yeni basım 3 cilt şeklindedir ) ondan sonra da daha kapsamlı bilgi için Kutsal Kitapların Kaynakları (3 cilt) okunabilir. Bunların yanında 40 50 sayfalık Kuran, Allah ve Dua kitapları, ayrıntıları yakalamak için idealdir. İyi okumalar. |
ilk önce evren bir şaka mı kitabı okunabilir? çünkü bu kitapla birlikte inancında çatırdamalar başlıyor. en azından ben o izlenime kapıldım.
|
eski Dinbu 1 kitabı bence daha güzel başlıyordu, direk Peygamberin seks hayatı ve inen ayetler Ayşe vs..
şimdiki basımda dinbu 2 kityabı bu şekilde başlıyor. |
Turan Dursun'u okurken o yıllarda şunu keşfettim: İlhan Arsel, Arif Tekin, Muazzez İ. Çığ kitapları aynı dönemde -ardı ardına okunduğu vakit çok daha verimli oluyor. Aralardaki köprüyü kendin kuruyorsun-eğer apaçık değilse-meselelerin üzerine düşünmek gerekiyor.
Turan Dursun ile İlhan Arsel hocanın tanıştığını DİN üzerinde derin sohbetleri olduğunu okuduğumda heyecanlanmıştım. Her ikisini bir masada İslam konusunu tartıştıklarını düşünsenize. İlhan Arsel'in kitaplarında; O'nun Turan Dursun'un şahsına, derin bilgisine çok saygı duyduğunu; Turan Dursuna büyük önem atfettiğini okuduğumda bizim Aydınlık savaşçımız Turan Dursun ile ne kadar iftihar ettiğimi hatırlıyorum. Arif Tekin ayrı bir umman; aynı Muazzez hoca gibi. Bu insanları keşfetmiş olmak başlı başına bir imtiyazdır. Okumak ise 'farz'. |
Turan Dursun'un kitaplarından sıralama yapmak gerekirse
Öncelikle arkadaşın yukarda dediği gibi Turan Dursun'u tanımanız için 1-Kulleteyn 2- Din bu serileri 3-Kutsal kitapların kaynakları 4- Allah,Kur'an,Dua,İman (4 kitabın birleşimi) okuyabilirsiniz. Not olarak düşmek gerekirse 3. ve 4. kitapları ilk 2 okunmadan ağır gelicektir. |
Buradan başlayabilir yeni okuyacaklar.
Turan-Dursun-Din-Bu-1-Tanri-ve-Kuran-pdf https://tr.scribd.com/doc/298554242/...i-ve-Kuran-pdf |
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:43 . |