![]() |
Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı
Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı olsun mu?
Bu site dinlerden özgürlüğün sesi olduğunu iddia eden bir site. Non-teist insanların görüşlerini temsil etmeye çalışıyor. Peki üyelerimiz arasında olan disiplin sorunlarında non-teist üyelere az da olsa teistlerden fazla tolerans gösterilmesini ister misiniz? Yoksa hiç bir ayrım yapılmaksızın mı değerlendirme yapılsın? |
Re: Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı
Ben bir kere Muhammed dini kendi uydurmuştur diyorum adamlar çıldırıyor, hakaretler yağdırıyor. Onlar bu sözden ne kadar gıcık kapıyorlarsa ben her gün günde 5 kere allah büyüktür ve muhammet onun elçisidir diye bağırmalarına gıcık oluyor ve katlanmak zorunda kalıyorum. bumu adalet. benim ödediğim vergi ile imammın maaşı ödeniyor bumu adalet. okuldan önce cami yapılıyor mahallelele bumu adalet...
|
selamlar
sevgili cem bunu sormanı bile sana yakıştıramadım.Böyle bir adelet sistemi olurmu ateistlere tolere bir yaklaşım deistlere daha az tolereli müslümanlara en ufak müsamaha yok.Bumu olacak adalet anlayışınız.Walla ve abilerini de disiplin kuruluna koyun tüm müslümanları atsınlar siteden sizde kendiniz çalar kendiniz oynarsınız artık. |
Bence kesinlikle olmalı.
Mesela bu uzun kopyala- yapıştır kuralının uygulamasında, dine inanmayan, din kurumunun gereksiz, hatta zararlı bir kurum olduğunu düşünen biri olarak benim için, Harun Yahya zırvalamasının bağlatısının verilmesi yerine kopyala-yapıştırla foruma eklenmesiyle, atıyorum Tübitak'ın yayınladığı bir yazının foruma olduğu gibi eklenmesi aynı anlama gelmemektedir. Bu kuralın, her iki bakış açısına da eşit olarak uygulanmasına karşıyım. Burda bir dinsiz sitesi sözkonusu. Harun Yahya'nın zırvalarını bahsedenlere karşı çıktığızda, bir kavga olduğunda site yönetimi bize daha yakın durmalıdır (Bu bile zaten fazlasıyla büyük bir demokrasi örneği, çünkü islami siteler bırakın azıcık taraf olmayı, dini eleştirileri anında banlıyorlar). Bence herşeyin gibi demokrasinin de bir sınırı olmalı. Çünkü hiç bir sistem kendi kendini yıkacak kadar özgrlükçü bir ortam sağlayamaz, bu kendi varlığının devamına terstir ki, bu olursa, kendisi de olmaz. Saygılar. |
Ben bir teist değilim ama sitede teist olmayanlara ayrıcalık yapılması herhangi bir inançlı-inançsız tartışmasında inançsız kesime koz olarak sunulabilir ve sitenin objektif ve tutarlı yapısını zedeler...
|
Sevgili Cem;
Şu ana kadar yönetim kurulunun yaptığı uygulamalarda,sitemizin çizgisi her ne kadar dinlerden özgürlük olsa da,adalet konusunda üyeler arasında pek ayrım olmamıştı. Bu saatten sonra,ben kendi adıma buradaki geçirdiğim yaklaşık 10 aydan sonra,sitemizde bulunan dinlerden özgürlüğü savunan arkadaşlarımızın;bu çizgilerini korurken,sitedeki diğer üye arkadaşlarla disiplin konusunda ayrı tutulmak gibi bir olguyu isteyeceklerine, benimseyebileceklerine pek ihtimal veremiyorum. Site yönetim kurulu son zamanlarda bireysellikten kurumlaşmaya harika adımlar atmış ve bunu daha da pekiştirecekleri sinyallerini vermiştir. Her ne kadar dinlerden özgürlüğü savunan çizgideki bir sitenin yönetim kurulu olsa da,sonuçta yönetim kurulu bu siteyi oluşturan tüm katılımcıların yönetim kuruludur. Site katılımcısı olan arkadaşlarımızın buradaki yapacakları önerileri,alıp yönetim kurulunda görüşerek tüm siteyi kucaklayacak olan nihai kararı yine yönetim kurulu verecektir. Ancak çizgi ne olursa olsun ADALET tüm herkesi ortak kucaklaması gereken bir kavramdır. Dolayısı ile benimde üyesi olduğum sitemizin; katılımcısı,dinlerden özgürlüğü savunan arkadaşlarımızın,kendilerine ayrıcalık sağlayacak ama adaleti yıpratacak bir karara imza atacaklarına inanmıyorum. Sevgilerimle |
sevgili *Cem.
* * * * bana göre site herkese aynı uzaklıkta veya aynı yakınlıkta durmalıdır.disiplin , genellikle daha çok dini bilgisi zayıf, ordan burdan kapma bilgi kırıntılarıyla ahkam kesen, ifade kabiliyeti son derece zayıf üyeler üzerinde yoğunlaşmalıdır. * * * *Birisi : nicli üye bana göre bu duruma en iyi örnektir. * * * * yazdıkları son derece yüzeysel *şeylerdir. anlama ve anlatma zor- uğu çekmektedir. * * * * teknik olarak mümkün mü? bilmiyorum. ağır hakaret içeren kelimeler, eğer mümkünse filtre edilmelidir. buda caydırıcı bir önlem olur kanaatindeyim. * * * * * . |
Bu konu inanç bazında değerlendirilmemeli. Tabi ki hangi inançtan olursa olsun
herkes eşit olmalı. Ancak inancı ne olursa olsun, inceleme ve araştırmalarıyla, değerli çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunan saygın üyeyle, alıntıdan ve laf atmaktan başka tarzı olmayan üye aynı kefeye konmamalı. Benim yazılarıma birinin girip de " sizin kalbiniz mühürlü, yazdıklarınız yanlış, iyi araştırın, sonunuz cehennem" vs. müdahalelerde bulunmasını istemem. Adamın bir fikri yok, bilgisi yok ama bu tür müdahaleleri marifet sanıyor. Ortada ispatlı, belgeli bir çalışma var. Sen de araştır, incele, o düzeyde cevap ver. Ama hayır, çamur atıp moral bozacak, tahrik edecek. Böyle bir müdahale de küfür, hakaret yok gözüküyor. Disiplinlik bir durum yok yani. Ama sonraki gelişmelerde o ortam doğuyor karşılıklı diyaloglarla. Bence mod'un görevi ilk laf atmada müdahale etmesidir. Sonuç olarak, inanç farkından değil ama katkı farkından dolayı bir ayrım olmalıdır. |
Alıntı:
|
birisi. senin yirmi kelimeyi geçen veya içinde bilgi kırıntısı olan hiç bir
yazını görmedim. yanılıyorsam beni tekzib eden,araştırdığın bir konu yaz okuyalım.yazdıkların ,ciklet *kağıdının içindeki mesajlara benziyor. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:43 . |