![]() |
Fetullah gazetesinin naneleri
Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.
* * Vay be çok zeki ama, insanları ne kadar Ap-Talca kategorize ediyor. haberin tamamı için ; http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ha...field=7A656B61 |
Re: Fetullah gazetesinin naneleri
Ya bu gazetenin yalanci oldugundan veya bu Nadia camukovanin zekasindan suphe ederim.
* * Gunde bir kitap okuyup anladigini soyleyen, ezbere bildigi, apacik *kurani defalarca, 20 gunde bir okudugunu soylemesi bende boyle bir intiba birakti. Zeka anlayisima ters bir ornek. |
Tanrinin yarattigi dunyandaki en zeki insanin *Kuran in asagiladigi bir kadin olmasi ne kadar da ilginc degil mi?
saygilar... |
Alıntı:
|
Demeki kuranı anlayacak kadar zeki değil
Hadislerede bakssın bence tefsirlere ancak öyle anlar yoksa nerde bu ve anlamak |
Ya ne var bunda arkadaşlar ? Neden kadına kızıyorsunuz ?
Benim merak ettiğim bu kadın 20 günde bir Kuran okumasına karşın; Kuran'daki konu kopukluklarını ve türlü *çelişkileri eğer fark edemediyse vallahi bu zeka ölçüm testlerine koca bir soru işareti koymak gerekecek! Yoksa iman koşullanması zekanında önüne mi geçiyor diye düşünmek zorunda kalırız açıkcası...... |
Bu da güzel:) İnanacak kadar zekiymiş... Einstain inanmıyordu demek Einstainde bir sorun var.(örneğim düz mantık gibi gelebilir ama onun zekilikle inanma örneğide düz mantık)
|
Kuranda çelişki bulan beyinlerinizi sevsinler sizin :?: *:?: *:?:
|
Odtü mezunları gen.tr sitesinden :
14 yaşına kadar Moskova’da yaşayan, daha sonra Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’ye yerleşen Camukova’nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark ediliyor ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanıyor. Ünlü mutasavvıf Ahmet Yesevi üzerine yaptığı bir araştırma dolayısıyla Türkiye’de bulunan 29 yaşındaki Prof. Nadia Camukova, sorularımızı cevaplandırdı. FAZLA OKUYAMIYORUM Dünyanın en yüksek IQ’süne sahip olmak keyifli mi, yoksa rahatsız edici mi? - Küçükken çok şey fark etmiyorsunuz zaten. Fark ettiğiniz şey, yaşıtlarınızın arasında olmadığınız. Ben üç yaşındayken yedi yaşındakiler, 3.5 yaşındayken 10 yaşındakilerin arasında yaşıyordum. Ama asıl sıkıntı, 23 yaşında beyin kanaması geçirince başladı. Zihnimdeki birikimden dolayı kanama geçirmiştim. O günden sonra fazla okuyamıyorum. [b]Çünkü okuduğum her şey aklımda kalıyor. [/b](20 günde bir kuran okumuyor muydu ?) Nasıl oluyor bu? - Bende fotografik bir hafıza var. Yüzleri unutuyorum ama okuduğum herhangi bir kitabın bütün cümlelerini, noktasına, virgülüne kadar hatırlıyorum. Böyle üç binden fazla kitap var hafızamda. Mesela neler, Suç ve Ceza, Anna Karenina? - Klasikler elbette var. Sovyetler dönemindeki eğitim sisteminde hepsini okuyorduk çünkü. Bilgi, bilgisayarın hafızasında nasıl kalıyorsa, benim hafızamda da öyle kalıyor. GELECEĞİ SORUYORLAR Kaç dil biliyorsunuz? - Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere yedi dil biliyorum ve sağlık sebebiyle daha fazlasını da öğrenmek istemiyorum. - Peki bu kadar zeki olduğunuzu öğrenenler nasıl bir tepki gösteriyor? Rusya’da bunun duyulmasına izin vermedim. Onun için sorun yoktu. Ama Türkiye’de nasılsa duyuldu. Duyulduktan sonra da, bazı insanlar bana geleceklerine dair sorular sormaya başladılar. Neden bilmiyorum ama bir tür falcı veya medyum muamelesi yapıyorlar bana. |
Ziynet gibi piril piril yanip sonen avatarini yesinler senin.
Ben bu kadinin zekasindan iyice suphelenmeye basladim, Hurriyette de asiri bilgiden beyin kanamasi gecirdigi yaziyor. Iyi ki o kadar da zeki olmamisiz, baksaniza beyin kanamasindan her an olebilirdik. Gazetenin linki;Nadia Camukova ile yapılan ropörtaj |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:11 . |