![]() |
Tanrinin adaleti
Sevgili arkadaslar,
Su tanrinin adaletine bakiniz, bir odul ve bir ceza ile milyarlarca insani yargilamak istiyor. Bir mahkeme dusunun, saniklara ya 50.000 dolar tazminat oduyor yada idam cezasi veriyor. Bu mahkemenin adil olabilmesi mumkunmu? Mahser gununde dogmus ve yasamis butun insanlar sorgulandigi zaman bircok insan cok kucuk farkla sonsuz sefahati kacirip, sonsuz aciya terkedilecek. Bu fark belki bir besmele olucak cunku katilimin bu kadar cok oldugu bir sorgulamada rekabet had safhaya cikmak zorunda. Belki mahser gununden sonra insanlar tanriya kizacaklar ve on anlayissiz, zalim, adaletsiz olarak tanimlayacaktir. Bir diger konuda cezanin amaci nedir? Insani egitmek ve gelecekte topluma zarar vermeyen biri olarak hazirlamak. Cehennemdeki cezalandirmanin amaci sadizm ve nefretten baska ne olabilir? Bugun bile insanlar uzerinde etkin bir ceza sistemi bulunamamistir. Bazi insanlar hapislere suc okulu gozuyle bakiyor, bazi insanlar idami savunuyor, sayisiz belirsizlikler ve tartismalar var bu konuda. Seytanin mevzusuna gelince, seytani kibirlilikle suclayan tanri "Ben en cok ovguyu hakedenim" "Ben sizi bana ibadet edin diye yarattim" diyerek arsin en kibirlisi oldugunu ispatlar. Neden Allah'in gozu kendine kordur, kendini elestiremez ve kendini elestirtmezde. Allahin her yontemi oldugu gibi yargilama yontemide ilkel ve yetersizdir. |
Re: Tanrinin adaleti
adalet demisken turken alkanin bugun ki yazisini okuyun
http://www.radikal.com.tr/haber.php?...rih=27/01/2007 |
bazı arkadaşların bu tür yaklaşımları beni hayretler içinde bırakıyor, hem ateist olma iddasında olmak, hemde tanrı ya sitem etmek, tanrı ve onun yan ürünleri cennet cehennem vs o dönemin büyücülerinin hayali mekanları ve hayali karakterleridir. bu sanki varlığına inanıyorda *beğenmiyormuş gibi bir hava yaratıyor.
|
Bir kişinin ölünce günahı ve sevabı eşit çıkarsa ne olur?
a.) Size uygun yerimiz yok denir. Hiç bir yere yollanmaz. b.) Tekrar sınava sokulur. c.) Kafana göre takıl adamım denir. Cennet cehennem istediğin gibi dolaş denir. d.) Kişi kopya çekmiştir. Bütün herkesin sınavı iptal edilir. e.) Dünya'ya geri yollanır. Ek süre (Kişinin ömrünün 40'da biri kadar) verilir. *Eşitlik bozulmazsa yazı-tura atışlarına geçilir. f.) Kişiye bu soru sorulur. Doğru cevabı bilirse cennete, bilemezse cehenneme gider. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *:D *:D *:D |
Kurandaki tanrinin adalet sistemi gaflet sisteminden baska birsey degildir.
Respendial kardes dedigin gibi tanrinin adalet tamamen ilkellikler iceriyor,tamamen o donemin zihniyetini yansitiyor... muhammedin kafasi bir iki seye takintili oldugu icin bu dunyadaki cezalandirmayi kirbac falan gib seylerle sinirlandirmistir.ya da isin kolayina kacip kisasa kisas ilkesi getirmistir.Ne kadar da igrenc bir uygulamadir. Topluma hic bir huzur getirmeyen bu anlayis nasil da tanrinin bir emri olabilir. -insanlari cehenneme aticam -orda onlari yakicam,yanan derilerini tekrar degistirip tekrar yakicam -kaynamis ve irinli su iciricem -zakkum agacinin meyvelerini yediricem -kaynar suyun icine batiricam bunlar da cehennemin adaleti,nasil da basit ve ilkelce.cehennem cezasi tanriya inanip inanmamakla,,dunyevi ceza ise cinsellikle vs ile sinirlidir. Allahin kelami ne kadar da sinirli oyle.Allah sanki MS 600 lerde yasamis bir Bedevinin sahip oldugu akilla ayni duzeyde. |
Alıntı:
|
belki şeytanın dışlandığı gibi tanrı da dışlanacak ve yerine başkası getirilecek... :lol:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
medine surelerinde ise ise daha güçlü olduğu için bu kez saldırgan, ve daha çok gönül işleriyle ilgil ayetler içerir, mesela ahzab suresi. hatta bir fatra dönemi vardır, muhammet insanlardan umudunu kestiği için üç yıl kadar ara vermiştir, çevresindekilerin gazıyla tekrar sözde tanrısı ile iletişime geçmiştir, bu hayali karakter muhammedin kişiliğidir, bilinenin aksine muhammed fakir bir aileden değil zengin aristokrat bir aileden geliyordu, küçük yaşta anne ve babasını kaybetmesi, amcaları tarafından mirasına el konması muhammedin ruh halini ciddi şekilde bozmuştur, yarattığı karakter tüm dünyaya mesaj veren bir karakter değil onun düşmanları ile savaşında yanında olan, onun tüm istek ve arzularını kabul eden lambadaki aladdinden farksız bir hayali karakterdir. |
gandalf abi katiliyorum,muhammed bir ruh
hastasi,dedigim dedik bir insan.Hic bir uzlasmaci yani yok,bunu birakin ayetleri hadislerde bile gormek zor. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:11 . |