![]() |
fıtratın anlamını bilen yazsın.
FITRAT.
arkadaşlar islamiyette fıtrat ne anlama gelmektedir hayatım boyunca bu kelimenin cevabını bulamamışımdır hocalar anlatırlar fakat aynı şeyi iki gün sonra sorduğunuzda farklı yorumlar yaparlar bide sorduğunuz zaman *insanı esir alırlar herhalde bıktırma taktiği bu başarılıda olabiliyorlar bi ara serbest çalışan bir hocaya sordum bir türlü tatmin edici cevap alamayınca bende işin içine girdim sonra benim söylediklerimi onaylamaya başladı adeta benden ders aldı sonra ben kalkmış giderkende arkamdan evliyaya bakar gibi baktığını gördüm o moral bana iki gün yetti sonra beni araştırmış gerçeği öğrenincede intihar etmiş şaka şaka benim selamımı almamaya başladı aradan epey bi zaman geçmesine rağmen adamda haaala bir yumuşama yokbazen umutlanıyorum dinden çıkacak diye fakat adam aç kalacak acıyorum elindende hiç bi iş gelmiyor bir hafta önce uydu antenini takıverdim bi arkadaş aracılığıyla yapsa yapsa senin işini parasız ancak o yapar demiş bende takıverdim sevaptır hatbird türksat full hocam istersen kanallarıda ayarlayayım dedim o kadarda uzun boylu deil dedi tabii türk kanallarını ayarladık sonrada gel allahın izniyle bi çay içelim dedi bizde içtik ama izni o aldı neyse bizim konu haala ortada bu konuda görüş ve bilgileri olan arkadaşlar lütfen yazınız elimde materyal olsunki tartışayım hoca efendiyle o şimdi kurnazca planlar yapıyor farkındayım domuzun ve içkinin haram olmasıyla da ilgili yazarsanız hepimiz diğerlerinin bilgilerine de sahip oluruz insanlar bilgiye aç hepinize saygılar. |
Re: fıtratın anlamını bilen yazsın.
sevgili mitch :
* * * * *Forum kurallarımız gereği "10 mesajı" olmayan yeni üyelerimiz başlık açamıyorlar. Sadece kendilerini üyelerimize tanıtmak amaçlı cafe bölümünde başlık açılabilir. Forum kurallarına göz atmanızı rica edeceğim. * * * * Başlığınızı cafeye taşıyorum. sevgilerimle |
özürlerimi lütfen kabul edin kurallar dışında birşey yapmak istemem
uyarı için teşekkür ederim kuralları okumamıştım saygılar. |
Sevgili mitch;
Belki yeni bir başlık için 10 mesaj kotası ters gelebilir, bunun nedeni, forumlara yapılan bombardımanların önüne geçmektir, bir diğer konuda, 10 mesajlıkda olsa forumlarda göz gezdiren arkadaşların forumlarla ve ortamla tanışması ve daha sağlıklı başlıkların açılması içindir. Kural olduğu için değil, daha sağlıklı bir iletişim için bir gereklilik olduğu için. |
sevgili mitch FITRAT arapça fatr kökünden gelmedir.
*bu arapça kelimelerde söylenen ''KÖK''ü açıklayayım. *arapçada fiil çekimlerine SİGA denir.arapçada bir fiilin 24 sigası(çekimi) vardır. işte kök te bu temel fiil'e denir. * * FATR: yarmak, kazmak anlamına gelir * * FITRAT: ilk yaradılış ,natura anlamına gelir. * *bu kelime(türkiyede) *islam terminolojisinde en çok ''HER ÇOCUK İSLAM FITRATINDA DOĞAR'' * cümlesin de kullanılır * *bu kelimeye, tarikatlar, *sufiler kendi meşreblerine göre bir sürü tasavvufi anlamlar yüklemişlerdir. fazla önemsenecek boyutuda(bana göre) yoktur. *eski bir söz var: habbeyi (zerre) kubbe yapmak. olay bu kadar basit |
sayın( özgür beyin) verdiğiniz cevabi bilgi için teşekkür ederim ben bunu kafama çok takıyordum demekki başka mecralara çekiyorlarmış çünki anlaşılıyorki onlar o kelimeye fazla anlamlar yüklemiş veya yüklemek istemişler hepsi bizim anlamamamız için olsa gerek diye düşünüyorum verdiğiniz bilgiden sonra üzerinde durulmaması gereken bir konu olduğunu anladım bir kaç gündür siteye işlerimin yoğunluğu nedeniyle pek içerikli bakamadım dolayısı ile mesajınızdan geç haberim oldu önemsemediğimi sanmayın diğer birçok sitelere bakıp sorularımın cevaplarını aramaktayım ne durumda olduğumu taktir edersiniz sanırım şu an bilgiye o kadar açımki bu konularda hep kendimi haklı çıkarmak zorundayım kafama takılan ne varsa cevapları benim açımdan kesin ve net olması gerekiyor saygılar.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:21 . |