Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Dünya Dinleri (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=133)
-   -   Buddhizm (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=36118)

pianola 14-11-2014 16:04

Buddhizm

güncellenecek*

postalmarx 14-11-2014 17:29

Hoşgeldin obi wan arkadaşım. Ben de bir budistim, çok derinlemesine okuma fırsatım olmadı o yüzden bu çok ilginç ve faydalı bir başlık benim açımdan, katkılarını paylaşımlarını bekliyoruz :)

Şüpheci Dinsiz 14-11-2014 18:35

Hoşgeldiniz sevgili obi wan kenobi. :)

Güzel konu ve emeğiniz için teşekkürler (sanırım tercüme yapıyorsunuz, kolay gelsin).

Sevgiler

pianola 14-11-2014 19:24

Tesekkur, sosyalmarx & Deist_tr =) firsat & zaman buldukca derinlestirecegim

aliyarasfal 15-11-2014 20:59

Sevgili obi wan;

Takipteyim ancak tek başlık altında yazarsınız diye düşündüğümden yorumu sonraya saklamıştım.

Eğer bir başlık altında toplamak daha doğru olmaz diye düşünüyorsanız anlarım.Ben toplu olmasının uygun olacağı düşüncesindeyim. Varsa özel nedeni başka.

Emeğin için ayrıca çok teşekkür ederim, birde şu hint vedaları üstünede bir çalışma düşünürsen daha sonra harika olur. Çünkü var olan bilgiler çok yetersiz ve dağınık. Türkçe net ve geniş bir çalışmaya ihtiyaç var.

İlgiyle okuyoruz hiç kuşkun olmasın.

Şimdilik saygımla gittim...

Yıldıztozu 16-11-2014 00:44

budizm genelde din olarak kabul edilir.
kutsal metinleri ve hatta hac ibadeti bile var sanırım.
tanrı inancı olmadan neyin felsefesine inanılır ki
amaç ne yani

gur91 16-11-2014 00:54

Alıntı:

zfr87´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 530987)
budizm genelde din olarak kabul edilir.
kutsal metinleri ve hatta hac ibadeti bile var sanırım.
tanrı inancı olmadan neyin felsefesine inanılır ki
amaç ne yani

Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm'in hedefi, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir
kynk:wikipedia

Yıldıztozu 16-11-2014 00:55

Alıntı:

gur91´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 530988)
Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm'in hedefi, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir
kynk:wikipedia

insanlara ölümden sonra hayat sunmadan tatmin edemezsin ki..

yalan bile olsa

gur91 16-11-2014 00:59

Alıntı:

zfr87´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 530989)
insanlara ölümden sonra hayat sunmadan tatmin edemezsin ki..

yalan bile olsa

kardeşim bişey sunduğun yok adam bu hayatı güzel yapmaya çalışıyor yani şunlar bizim öğretilerimiz yaparsan dünyada mutlu olabilirsin diyor bildiğim kadarıyla ölümden sonra hayatı herkesin istediği ne malum geçen birisi bu anlatılanlar ne kadar sıkıcı diyordu birtakım kitlelerce varolduğu sayılan ahiret için herkesin farklı düşünceleri var

pianola 16-11-2014 01:01

Alıntı:

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 530972)
Sevgili obi wan;

Takipteyim ancak tek başlık altında yazarsınız diye düşündüğümden yorumu sonraya saklamıştım.

Eğer bir başlık altında toplamak daha doğru olmaz diye düşünüyorsanız anlarım.Ben toplu olmasının uygun olacağı düşüncesindeyim. Varsa özel nedeni başka.

Emeğin için ayrıca çok teşekkür ederim, birde şu hint vedaları üstünede bir çalışma düşünürsen daha sonra harika olur. Çünkü var olan bilgiler çok yetersiz ve dağınık. Türkçe net ve geniş bir çalışmaya ihtiyaç var.

İlgiyle okuyoruz hiç kuşkun olmasın.

Şimdilik saygımla gittim...

Dun moderator'e de izah ettim aliyarasfal, aktarmak istedigim konularin sayisi fazla sayilir ve her biri detay gerektirdiginden tek baslikta her sey birbirine karisacagi icin ayri ayri actim, ki her mevzuyu dileyen sade bicimde inceleyebilsin =)

Vedalar/puranalara da vakit bulur bulmaz girecegim, Hinduizmi senin icin genel olarak tek baslikta islerim o halde =) ve rica ederim, ise yaradigina sevindim.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:33 .