![]() |
İslam'ın Durumu Vahim mi?
İslam tarihteki en kötü dönemini mi yaşıyor?
Durum öyle gösteriyor. Tarihte hiç bu kadar başka bir dine karşı böylesine zayıf kalmamıştı. Öyle ki müslüman halkların yönetimlerine güveni de kalmadı. Tarihte mürtedlik yani İslam'dan başka dine geçiş hiç bu kadar yüksek olmadı. Birçok ülkede Hristiyanlığa geçiş yaşanıyor. Hatta peygamber soyundan gelen seyyidler dahi din değiştiriyor. http://www.gazeteciler.com/news_detail.php?id=68092 Dinden dönüşün sebebi ne olursa olsun sonuç İslama güvensizliği gösteriyor. İslamın tek kurtuluşunun reform olduğunu söyleyenler ise artık buna da geç kalındığı karamsarlığında mı? Bu gidişle İslam el kaide gibi terör örgütlerinin elinde kalıp bölge dinine mi dönüşecek ve Arap dini olarak küçülecek mi? |
Re: İslam'ın Durumu Vahim mi?
Kimi yorumlara göre de islamın hergeçen gün daha da gençleştiği ve hasta olan kalplere şifa olduğu yaziyor...Huzur islamda deniyor ama tabi hakkıyla yaşayabilenedir heralde bu huzur
|
Eheheue, Pante abi haberin yorumları da ayrı güzelmiş.
Muhammed ve çapkın torun kelimeleri birleşince bir anda Sabah'a ateş püsküren müslüman (din kardeşi değil tabi) kardeşlerimiz görünür oluvermişler. Demek ki bizim sanalituıs *sazzanuss'lar (ayrıntılı bilgi için tıklayınız) sadece t.d. forumunda yüzmüyorlar. :) Haberin yorumların beğendiklerimden örnekler vermem gerekirse: BÖYLE BAŞLIĞI ATANLARA YAZIKLAR OLSUN DİYORUM PEYGAMBERİMİZ SEVGİ,ŞEFKAT VE RAHMET PEYGAMBERİDİR, vorsivore peygamberse hepimiz hz ademden olduğumuza göre(bir takım felsefi zırvalıkları göz ardı ederek)hepimiz peygamber torunuyuz dimi...tahlil GÜL KOKULU PEYGAMBERİMİZİN ADINI BÖYLE PİS OLAYLARLA GÜNDEME GETİRENLERE YAZIKLAR OLSUN.ŞÜPHESİZ AHİRETTE ONLAR İÇİN BÜYÜK Bİ AZAP...seytankorsan canım anam babam ruhum her şeyim ona kurban olsun o iki cihan güneşi levlake levlake hitabına mazhar fahri kaninat efendim gözbebeğim seni kendimden çok seviyorum buna rabbim şahit olsun ey resul (A.S.V).sana hadsiz salat ve selam osun ebediyen ve daima.....ve diğer nebiler sıddıklar şehidler salihler ve hatta tüm müminler.onların hepsini imanlarından dolayı seviyor....... Â tahlil ...Kendi ülkemizde bile Efendimizi tanimayan veya özellikle tanidigi icin bu kin ve nefret tasiyan basligi atabilme küstahligini gösteren varliklarda varmis...Muzafer46 ...ki adam seyyid bile olsa kimse bu basligi yazamaz...cunku bu baslik alenen adamin capkinligini Peygamberle iliskilendirmekte...Ben ya haberdeki ifadelerin duzeltilmesini ya da tamamen kaldirilmasini talep ediyorum.. jankat Ve en güzel yorum da yine jankat adlı üyeden geliyor: Ben hala internethaber i kiniyorum...cunku "peygamberin capkin torunu" diye verilen baslik bu adamin capkinligini direk olarak peygamberle iliskilendirmekte...benim kizdigim bu... -doğru söze ne hacet- Â :D Saygılar :) |
İslamın bu duruma düşmesinin suçluları müşrik din adamları mı?
Dinde olmadığı halde neler uydurdular ve dine soktular? Bugun muslumanlık iddiasında olanların büyük çoğunluğu, Muhammed peygamberin tebliğ ettiği din yerine onun baş düşmanları olan Ebu Cehil'in ve Ebu Leheb'in savunduğu şirk ve cehalet dinini mi izlemektedirler? Bu gidişin sonu reform mu yoksa uçurum mu? http://www.yuksel.org/t/ |
Michael Jackson bile kabul ettiğine göre oldukça vahim olmalı... Sonunda sübyancıların dini olup çıkacak...
|
Bu konuda daha ziyade müslüman arkadaşların düşünceleri
önem arz ediyor? İslam'ın durumundan memnunlar mı? Bu gidişatdan ümitliler mi? Değillerse ne yapılması gerekiyor? İslam'da reform mümkün mü? Reform isteyenlerin gerçekten İslam'ın yararını düşündüklerine inanıyor musunuz? http://www.kurandakidin.net/ |
Alıntı:
Dinde reform ne demektir? O halde insan eli değmiştir.İşimize geleni alalım gelmeyeni yok sayalım.Sonrası boynunda haçla sevişelim.Bu mu reform?... |
Haberi okuyunca gülmekten karnıma ağrı girdi.!
*Onların hıristiyan olduğuna bakmayın,onların torunlarıda ateist olacak,Kalplerindeki mühür,kulaklarındaki ağırlık gözlerindeki perde kalkacak.İyiki dedeleri(!) Yaşamıyo he! o da gider puta filan tapardı.:) :) |
Sn. Pante,
İslamı, bu günün dünyasında uygulandığı şekli ile inanıyor ve yaşıyorsanız; reform ile olabilecek hiçbir şey kalmamış demektir. İstediğiniz bir öğretiye geçmekte herhangi bir beis yoktur. İslamın özüne inmeye çalışıyor ve o şekli ile anlıyorsanız; o zaman, yine reform diye bir derdiniz olamaz çünkü günümüz İslam toplumlarının ve uygulamalarının çok uzağında kalıyorsunuz demektir. Zaten devran içinde bir dönensin Değişmektesin, değişen alemle birsin Varlığın özü ile tümü içinde bir yerlerde Yaratılanı, yaratandan ötürü seversin Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Mhmmd abim.
* *Yazdığını okuyunca,Umutsuz bir hastadan söz ediliyormuş izlenimine kapıldım,öylede çare yok,böylede çare yok der gibisin. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:01 . |