Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   TANRI KURAMLARI... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3738)

AYATA 20-03-2007 20:53

TANRI KURAMLARI...

Nası bir tanrı? fikrine kafa yoranlar için farklı senaryolar bunlar...

KURAM-1

* * Var olan her şeyi, varlığı ile var eden Bir Tanrı fikriyatı, Her şeyin var oluş sebebi olan Tanrı...
üç ana boyuttan oluşur, beyaz boyutu sadece iyilikten oluşmuştur...Siyah boyut ise saf kötülüğü temsil eder... Bizim galaksimiz ise üçüncü boyuttadır gri boyut ki bu boyutta iyilik ve kötülük iç içedir. Ve özgür iradenin serbest olduğu tek boyuttur. İyilik ile kötülük bu boyutta birbiri ile çarpışır ve bu sonsuza kadar devam edecek bir çarpışma değildir...bazen beyaz boyut genişler siyah boyut geriler, bazende tam tersi, ama bir zaman gelince biri diğerini tamamen yok edecektir. Üç ana boyutun içinde ise farklı binlerce boyut gizlidir.Gri boyutta biz insanların yanı sıra beyaz boyuttan gelmiş varlıklar ve siyah boyuttan gelmiş varlıklarda bir savaşım vermektedir. *insan oğlu zaman zaman bunları ikincil tanrılar olarak değerlendirmişlerdir.beyaz boyutun simgesi aşk ve sevgidir, siyah boyutun simgesi ise kin ve nefret, İnsan oğlunun kutsal vazifesi ise varlığının kendine verdiği görevi en iyi şekilde yapmak, yani doğasına aykırı davranmamak, iyi ise zaten varoluş kökeni beyaz boyuttur, kötü ise var oluş kökeni siyah boyut...en büyük günahı ise doğasına aykırı harelet ederk yanlış tarafta bulunbmasıdır ve buda kozmik dengeyi olumsuz olarak etkileyecektir.

KURAM-2

* *shalinn galaksisinin araştırma gemisi osirian Samanyolu adı verilen galaksinin eteklerinde orta sınıf bir yıldızın etrafında dönen bir gezegen sistemi tesbit eder. Gezegende memeli canlı türü yaşamı yeni yeni başlamıştır. En akıllı canlı insansı bir maymun çeşididir ve mağaralarda yaşamakta ilkel aletler kulanmaktadır... Geminin bilimsel araştırma subayı gezegende değerli madenlerin bol olduğunu tesbit ederek kaptanları raab' a gezegende oyalanmalarının iyi olacağını bir kaç üs kurarak bu gezegendeki madenlerden toplamayı teklif eder. Kuzeyde, güneyde orta kuşakta ve değişik yerlerde birden fazla üs kurulur, kuzeyin komutanı Odin, orta kuşakta enlil, şva, ra komutanlık yapmaktadırlar. madenlerde çalıştırmak için geminin zaten az olan personli üslere paylaştırılır. fakat çalışmalar zordur ve personel isyan eder. genetik bilimi sayesinde bir takım deneyler yapılır. bazıları abartır bu deneyleri yarı balık yarı insan varlıklar,yarı at yarı insan ,insan kafalı yılan vücutlu yaratıklar ve hatta devler sarar ortalığı bu üretilen varlıklardan her hangi bir yarar sağlanamamaktadır hatta zarar vermektedirler ve kendi kendilerine üreyememektedirler. sorun çözülememektedir fakat geminin sağlık sorumlusu bir teklifte bulunur,,, kendi genleri ile maymun insanın genini birleştireceklerdir.
* İlk insanı yapmışlardır, genlerine yapılan basit işlemler sayesinde bu insancıkların hücreleri kendini yenilemeyi bırakmakta ve bir süre sonra ölmektedirler.. maymun ataları gibi. her değişik soy bir kaç on yılda bir üstün zekalı insalar ortaya çıkaracaktır. düşünebilen bu tür tanrı seviyesine çıkarmıştır osirian ın personelini ve işlerde basitleşmiştir. artık madenler, beslenme sorun olmaktan çıkmış hizmet eden bir ırk ortaya çıkmıştır...
* Ama çok uzun süre kalınmıştır bu gezegende tanrılar kendi aralarında çarpışmışlar büyük kavgalar ve savaşlar olmuştur ama geminin kaptanı raab bir gün ayrılma emrini verir. Karşı çıkanlar olur bu emire ama çoğunluk gitmeye taraftardır. ayrılan birkaç yüzü gezegende kalır.... ve osirian gider. İnsan oğlu yalnızdır ayrılanlarda kendi içlerine çekilirler ve saklanırlar(Heliapolisteki tapınağınddan ayrılan ra Amon, gizli tanrı adını alır) ama bir iyilik yaparlar insan oğluna birbirlerini yok etmesinler diye tek tanrılı dinlerin temellerini atarlar. ve artık onlar izleyicilerdir *dünyada ve ayda ikamet etmektedirler. bazen küçük basit müdahaleler ederler..yalnız ve pişmandırlar gitmedikleri için...

* şimdilik iki kuram....

20-03-2007 22:16

Re: TANRI KURAMLARI...

ikinci benim aklima baya yatiyo

pante 20-03-2007 23:05

2. den bir sonuç çıkmaz. Gerçek olduğunu farzetsek dahi bu defa onların
nasıl yaratıldığı sorusuna gelir konu yine. Yani 2.si dünyadaki Tanrı inancını
açıklayıcı olsa dahi evrenin Tanrısını açıklamış olmuyor.

Bence 1. ye benzer varyantları çoğaltmak gerek..

20-03-2007 23:45

Sevgili pante,

sonuc cikarmak degil amac senaryo uretmek sanirim.

"Gerçek *olduğunu *farzetsek *dahi *bu *defa *onların
nasıl *yaratıldığı *sorusuna *gelir *konu *yine. *Yani *2.si *dünyadaki *Tanrı *inancını
açıklayıcı *olsa *dahi *evrenin *Tanrısını *açıklamış *olmuyor. "

Vallahi birak evreni kimin yarattigina yada yaratildigina, ben piramitlerin sirrina bile raziyim.
Evrenin yaratilmis olmasida sart degil benim acimdan, ama ilk insan konusunda suphelerim var.

2. teoride sanirim Sitchin'in teorilerinden bir etkilenme var, bende cok seviyorum Sitchin'i.

Kont 20-03-2007 23:46

Anladığım kadarıyla dinlerden soyutlanmış yaradan kavramları tartışmaya açılıyor.Bilimsel olarak sınanamaması birini diğerinden daha mantıklı daha güzel özelliklere sahip kılmıyor dolayısıyla Engels'in dediği gibi:"Materyalizm için yaradancılık(deizm vb.) olsa olsa dinden kurtulmanın kolay ve uyuşuk yolundan başka birşey değildir."

21-03-2007 00:03

Yahu soyle vizir vizir ucan ucandaireler yapabilseydik cevabini bulurduk bu sorularin. Bilimsel olarak sinamamasi yine bilimin eksikligi.

Ikinci konu ise, burda kimse kendine bir izm arayip takim tutar gibi arkasindan gitmek pesinde degil. Insani geldigi bircok yere hayalgucu goturmustur. Aya gitmek once bilimkurgu kitaplarinda yazilmistir sonra gerceklesmistir. Baska orneklerde mumkun. Kimsenin deizmle veya "Ben buna inaniyorum suna inaniyorum" la derdi olmamali, butun gozleri kulaklari bilinci acik evreni analiz etmelidir.

Bilimde sinanabilecek ve sinanamayacak seylerin sinirlari o gunki teknoloji ve entellektuel birikimle ilgilidir yani zamana gore degiskendir. Bu sebeple cok cok "Bunlari dusunmek icin daha cok erken" denebilir.

Engels'in *dediği *gibi:"Materyalizm *için *yaradancılık(deizm *vb.) *olsa *olsa *dinden *kurtulmanın *kolay *ve *uyuşuk *yolundan *başka *birşey *değildir."

Cok ince bir soz mu bu? Bu soz soylediklerinden dolayi min yoksa soyleyenden dolayi mi anlamli? Bu biraz suna benzemis "Bakin alemlerin efendisi ne diyor hirsizlik hakkinda: Calma! Muhammed SAV" vaay nasi demis ama.

Ben sevgili SİRİUS-B'nin yazdigi senaryoda kucuk bi degisiklik dusundum.
Tek tanrili dinlerin yayilma amaci insanlar bizden sonrada uyumlu yasasinlar degil, insanlar bilimde ilerleyemesinler, arkamizdan gelip, gercekleri ogrenip, bizden hesap sormasinlar olabilir.

ziggurat 21-03-2007 01:28

Samanyolu galaksisinde 100 milyar yildiz vardir.Samanyolu gibi Galasilerden de evrende 100 milyar tane galaksi oldugu tahmin ediliyor.100 milyar carpi 100 milyar=10 üzeri 22 sifir.(100.000.000.000.000.000.000.000).Bu bize evrendeki yildiz sayisini verir.Teleskop ve teknoloji gelistikce bu sayilar dahada artacaktir.
Dünyamiza en yakin yildiz Proxima Centauri yildizidir ve uzakligi 4 isik yilidir.Bir isik yili, isigin bir yilda aldigi yoldur.Isik saniyede yaklasik 300.000 km yol alir ve bu da bir yilda 10 trilyon km ye ulasir.Yani isik, bize en yakin yildiza 4 yilda ulasir.Eger bir kisi oradan dünyamiza *telefon etmis olsa telefonun bize ulasmasi 4 yil, biz yanit verirsek ,4 yilda da yanit gider 8 yil.Yeryüzünde ilk yasam belirtilerinin oldugu zamanlarda isigini gönderen yildizlar var ve bize belki hala ulasmadi.2000 isik yili uzaktaki bir yildizin isigi henüz ulasmakta.Yani Isa nin dogdugu günden bu güne uzayda yol almis ve bize simdi ulamis.Daha yakindan Günesimizden bir örnekle konuyu acmak istiyorum.Günesten bize isik 8 dakikada gelir.Bir ögle vakti günesli bir günde Günes aniden yok oldu varsayalim.8 dakika daha onu görürüz.Ve sonra onun yok oldugunu farkederiz.
* Simdi sayilarin büyüklüklerine devam edelim.10 üzeri 9 sifir=milyar,10 üzeri 12 sifir trilyon,10 üzeri15 sifir katrilyon,10 üzeri 18 sifir kentilyon,10 üzeri 21 sifir sekstilyon,10 üzeri 24 sifir septilyon,10 üzeri 27 sifir oktilyon,10 üzeri 30 sifir nönilyon,10 üzeri 33 sifir desilyon.Dünyanin agirligi=6 oktilyon gramdir.Evrenin var olusundan günümüze kadar bir insan oturmus olsa ve sayi saymis olsa kentilyona kadar sayamaz.Evrenin yasi,yani büyük patlamadan günümüze kadar olan süre 15 milyar yil oldugu varsayiliyor.
Simdi bu sayilari neden verdim?Bu sayilari sunun icin verdim:bazi insanlar o kadar dar bir cerceveden bakiyorlar ki bütün evrenin Dünya oldugunu saniyorlar.Ortacagda Batlamyus sistemi Evrenin merkezinde Dünya var anlayisina dayaniyordu.Ve Muhammed de bunlardan etkilenmis Dünyayi evrenin merkezinde saniyor. Hata bir hadiste güya Allah demis ki -Sen olmasaydin sen olmasaydin ben bu kainati yaratmazdim.Evrenin yasina bakiyorsun Muhammedin yasina bakiyorsun .korkunc bir celiski.Bütün müslümanlik tarihi bile bir salise bile degil.Sonsuz yildizlar ve Galaksileri düsününce dincilik,irkcilik cok basit kaliyor.Simdiye kadar milyonlarca Tanri gelmis gecmis yer yüzünde, bu topraklar daha nice Tanrilar yaratir.Sonsuzlugun icinde hersey olasi.Bir Budist Sidharta adli kitapta ,su tasa saygi duyuyorum,milyonlarca yil sonra toprak olacak belki insana dönüsecek diyor.Sayisal Lotoyu bir kisinin tutturmasi olasiligi yaklasik 14 milyonda birdir.Kuantum Fizigine göre bir heykelin elini hareket ettirmesi olasiligi cok cok kücükte olsa vardir.Insanlar din konusunda ,evrim konusunda tam anlamiyla aydinlanmak istiyorsa olasilik konusunu ve sonsuzlugu iyi kavramali.Cok dar bir acidan bakan bir yobaza 360 derecelik bir aciyi anlatmak cok zor gelecektir.

21-03-2007 01:33

Ne alaka simdi ziggurat?

ziggurat 21-03-2007 16:26

Ne *alaka *simdi *ziggurat?
Respendial yukaridaki soru cümlesi size ait.Biraz düsünseniz bu soruyu sorma geregi duymazdiniz.Vizir vizir ucan ucandairelerin hayalini kuran bir yazinizi da görünce Evren hakkinda biraz bilgilenmenizi diledim.Ucan daireler yok ve hic olmadi.En yakin yildiza isik hizinda bir arac yapsaniz bile 4 yilda gidersiniz.Isik hizinda bir arac da mümkün degildir.Öyle bir uzay araci o hizda paramparca olur ve isiga dönüsür.

21-03-2007 17:00

Sevgili ziggurat,

Uzayda baska gezegenlerde hayat olmadigini dusunursek, dunyanin ve insanin, evrenin merkezi oldugunu *dusunmemiz gerekmez mi? Harun Yahya'nin Allah'i aradigi gibi munazara yaparak UFO'larin var olmadigi ispatlanip, kesilip atilabilir mi?

bu metreler, isikyillari, ve 0 dan 9 a kadar rakamlar bize ve bugunki teknolojinin ulastigi yerle alakalidir. Yani zomzom gezegeninde yasayan bir pilot icin gezegeninin dunyaya uzakligi 780 zomzometre dir ve araci zomzomsaatte ortalama 120 zomzommetre yapiyodur. Buda onun buraya gelmesini mantikli kilar.

Ikinciside ben UFO larin varligina inanmiyorum yada savunmuyorum, biliyorum. 1993 yilbasinda saat sabahin 4'u gubu iki arkadasim ve kardesimle beraber basimizin uzerinde cevresinde mavi beyaz arasi isiklari olan bir arac gorduk. Bu araci yaklasik olarak 10 saniye kadar izledik, bu on saniye sonunda bu arac belki bir saniyeden kisa bir sure icerisinde bir J cizerek gokyuzunde kayboldu. Daha sonra dunyada 60.000. i belgeli 260.000.000. kisinin UFO ihbarinda bulundugunu ogrendim. Biz dahil degiliz bu 260.000.000'a , cunku biz bu olaylardan kimseye bahsetmedik (neden bilmiyorum) birbirimize bile.

Bu arac nasil bi J mi cizdi? iste gordugumuz o J ayni bu hizdaydi, ve aracta buna cok benziyodu (yani burda gorulende 93 model bir UFO slx olabilir)

http://video.google.com/videoplay?do...67493428649738

Bir diger ilginc video'da burda. Hiz ve manevra yetenegi, bu adamlarin fizigin sinirlarini coktan astigini gosteriyor.

http://www.youtube.com/watch?v=OuLcUI4UCqo

Simdi varliklarindan eminim, ziyaretlerini gizlediklerinden eminim, tek ogrenmek isedigim sey amaclari.

Tesekkur ederim.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:04 .