İndra der ki; (seni buraya alıyorum) sınava odaklan, salla tanrıyı şimdi, onun ne biçim bir şey olduğunu düşünmek için uzun bir hayat olacak.. Salla tanrıyı, salla..
Selam herkese.. sırf bu başlık için üye oldum. Benimde yaşım 20. 3-4 yıldır beynimin bir düşünme halinde yorulduğunu söyleyebilirim. ilk 1 sene kafamda allahı tanımlamayla geçirdim zamanı ama öyle bir uğraştı ki geceleri düşünmekten beynimin hareket ettiği hissine kapılıyordum zihnimde bir allah tanımı yapsam bile balık hafızalıymışım gibi 15 dk sonra yeniden allahı düşünüyordum yeniden bir uğraş yeniden allaha iman çabası...1 senem üniye hazırlık,sınav kaygısı ile kafamı nisbeten rahatlatan bir seneydi... üniversite ilk yılımın ortasında youtubedan mealli bir kuran vidyosuna denk geldim, çok etkilenmiştim ve zaten arayıştaydım.. Allaha iman edeceksem onu Kurandan tanıyarak iman etmeli olduğumu anladım...Kuran mealli videolar dinlemeye başladım ve namaza başladım. Bu andan itibaren kuran benim için hayatın anlamını bana hatırlatan bir cevher oldu. Bu arada dine giriş yaptığımdan hadisler karşıma çıktı tabikide bunlar kuranın aksine iğrenç,insan aklına sığmayacak şeyler olarak göründü bana... Hadislerin çoğunu kabul etmiyordum . Dinin kaynağının kuran olduğunu düşünüyordum...cübbeli gibi şarlatanlardan hep nefret ettim..Yani kısaca modern müslümanlardandım... Ama her zaman kafama bir şeyler takılıyordu eşitsizlik haksızlık dinlerin yerel baskınlığı... Önce Salat namaz mıdır değilmidir . Cünüblük anlamı nedir gibi değişik sorulara bilinen islamın dışında cevap veren gruplar... muta nikahı ... bunların yanında birde musa isa muhammed yaşadı mı soruları. Bu soruların ve benzerlerinin sonucunda vardığım bilgiler beni dinsizliğe getirdi. Fakat konuyu açan arkadaşın ifade ettiği bütün hisler bendede mevcut
|