![]() |
Aşk Ve Tasavvuf
Forumdan bir üstadın şu yazısını buldum. Üzerine binlerce kitap yazılabilecek bir konu. Sizin de görüşlerinizi alalım dedim.
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir abimiizn dediği gibi "utanmaz yüz, tükenmez söz" e sahiptirler. Dediğim gibi bunlar yemdir, bunlardan ötesi vardır, Arabinin makamlardan kurtuluş dediği meseledir bu, ya da daireyi tamamlamak. O yüzden aşk meşk konuları, Aşk Tanrıdır, Tanrı sevgidir gibi şeyler bu tuzaklı yolun ifadeleridir. Yoksa "Allahı ararken kendimi buldum" diyenide vardır, birde ona sormak lazımdır, Tanrıya aşık oldunda ne buldun diye. |
Alıntı:
|
Eyvallah.
|
Alıntı:
|
Beyler siz tasavvufu hep snowmanndan mevlanadan dinlemişsiniz ama onların kendinden haberleri bile yok. Bak ben de seviyorum kardeş ama öyle eşcinsel ilişki gibi değil. Veya bu kadınla erkeğin arasında cinsel etkileşim mi var diyecek kadar değil. Aşk tefrittir ama nefret tefrit değildir. Nefret ettiğim de var. Kimseyi sevmek zorunda değilim. Bir çıkar ilişkim varsa sever gibi yaparım. Bunlar herkesin bildiği şeyler. Kimseyi sevmek zorunda değilsin. Ama sevmeyen dönüşemez. Dönüşmek için bir mürşidi kamile ihtiyaç var. Ben sana tutup ona hayran ol demiyorum onu sev diyorum. Ben size tarikat gösterdim. Siz kendinize sordunuz. Bu adam benim idolüm mü. Hayır dediniz esas mesajı almadınız. Tarikat dönüşme yurdu camiler riya yurdu. Nefs gelir mi o yollara. Bakın beyler süt çocuğuna bulgur pilavı verilmez. İlahın bir yolu var. Velinin bir yolu var. Yol şöyledir: (ilah olucaksın) başka yol yoktur. O duvarlarla çevrili ya ilah olucak ya da ilah olucak. Kimseden korkmuyor çünkü. Kimseden korkmayan birinin hayal dünyası da güzeldir. Güzel bir tipi olur. Atatürk güzel mesela. Tabi görüntü önemli değil ama tipsiz gezceğime güzel gözlerim olmalı der o insanı kamil. Velinin yolu da böyle. Onun hayal dünyası bir gıdım aşağıda. (Veli olucaksın) Duvarlarla çevrili. Onun için tek yol hakikat. Bu duvarların kerpici hep korkuyla çevrili. Kim erdir o kazanır. Kas yapmakla olmaz bu işler ve insan ne eder kendine eder. Süt çocuğundan Atatürk olmaz beyler.
|
Alıntı:
Aşk konusunda bir konu açmıştım, buyrun; https://turandursun.com/forumlar/sho...Allah+a%FEk%FD |
Alıntı:
|
Bir üstadın şu yuzısnı buldum ve eklemek istedim
https://turandursun.com/forumlar/sho...39&postcount=4 |
Alıntı:
Tasavvufta aşkın ne olduğunu ben anlatamam mı? Rudi Paret anlatmış işte; Alıntı:
Mürşid, müridine arkadan geçirdiğinde ikiyi bir yapmış olmaz mı? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:05 . |