![]() |
Merhaba
ilginç bir isimle geldim buraya:)
niye geldim? öyle yolum düştü uğradım.. uğrayayım dedim/sataşayım dedim..-birilerine/birlerimize bi şey yazayım mı dedim?(kendi kendime/bazı konulara gireyim mi dedim- ben de bilemedim --google dan çıktı geldim ,aradımda çıktım/geldim/buldum; ne yalan? hımm , her neyse arkadaşlar hiç bulunmadığım bir yer burası; hoşbulduk; okumaya bazen nadir-denk düşerse; gogıl --- geçmiş hatalarımı tekrarlayan birini/birilerini görmek! ne üzücü! tüm bunlar açıklayabilirim/açıklayabilirdim; yani bazı şeylerin, aynı şeylerini, konuşmak,.. aynı cümlelerle konuşmak işte yolda seksek oynayan çocuklar ve dizleri kanayan çocuklar bu nasıl bir giriş? böyle oldu din/min ve diğerleri hepsi zırvalık ve kavramlar bile. kavramlara isim vermek ne acı. -yeni isimlere isim vermek ne acı; başka olmayan şeylere; adlar adlardır... salata demek ne demekse din demek o demek ama şu herşeyizim-bizim ha şu materyalizim ozizim-buzizim hepsi aynı isimlere bi şeyler yüklemek, isimlere bi şey demek -isimlere anlamlar yüklemek . işte maddeye madde demek madde olan bi şeyden sözederken madde olan bi şeyden sözediyor/adalandırıyor /a genel adları kategorisi işte maddeye madde diyen-gözlem veren maddeye madde diyen var madde adıyla genel adlanmış şeyler kategorisi ama başına şey koyuyoruz yine, madde kendini açıklamıyor çünkü; gözlem var bu şeyleri tartışmak hava civa zaman kaybı/kayb kayp- (kuş sesi gibi-yankı gibi!) herkes ne görüyorsa onu görüyordur işte kuş sesleri herkes ne duyuyorsa onu duyuyordur/yaşıyordur ne oluyorsa o oluyordur herşey "a" cinsinden "a" dır. ad ad cinsinden addır. "bi şey" cinsinden "bi şeydir" ya da bi şey dediğimiz cinsindendir-.. ne demek bu? cinsler birbirinden indirgeme bence saçma -çözümsüz, anti var karmaşık kavranmıyor ya da akıl duruyor yaşa diyor işte gibi oluyor ama sonra takılıyor pervane dönmüyor yaşama çarkı hep öyle olur aynı şeyden bahsediyoruz-bunu diyebiliriz.. çoğu zaman aynı benzer şeyden bahsediyoruz çoğu zaman kavram kargaşası altında aynı şeyden sözediyor-bahsediyoruz din konuşmak ya da din'i takıntı yapmakta/din'i bir problem yapmakta bir problem ve gerçeğin problematiği sistemli araştırma ... bütün adlandırmalar hatadır Nietzche'nin bütün yargılar ya da genellemeler saçamadır sapmadır yanılgılıdır demesi gibi maddeyide konuşmak bilimi de konuşmak hata ad takılmışlar kampı -o kampı-bu kampı Turan Dursun güzel bi adam! yukarda gülümsüyor! bırakalımda işler öyle kalsın/Dursun!... öldü/öleceğim/nadir bazen aynı şeyi başka kelimelerle söylüyoruz işte birimizin bir derdi var -içine sıkışmış! yaşama bulmacası ya da zorluk acı çekmesi/zorluk sıkışması yaşamda darlık sıkışması /isteklerini elde edememe, mutsuzluk mutluluk dediğimiz -var- ve icazet alma yaşamdan var- aranır bazen bu varoluş bulmacası çok tantanalı macera anlama yolculuğu güzel kelebek üç gün ölünmek-sonra dirilmek, sonra olunmak -var ya da yok! bulmaca! içine sıkışmış kelimeler? onlar bazen zor çıkar bulmak ya da bul-maca! -aramak var!nadir! denir ki; denirler ki -zaman bir kez vardı sonrada kayboldu -yuh-ya oldu-hay-ya oldu, vay/ya oldu Duran Dursun! durmayan durmaya! duran durmaya dursun ;durmayan durmaya; kuran kurmaya, vuran vurmaya -olan olmaya dursun yaşamayı göze alayım; ya da varolmayı işte yazmayı göze alayım ya da susmayı ve pusmayı ;o bazen-hiçmeyi hiçemek gibi olmaya/olmayı -g/öze alayım işte olmayı bugün/buyer göze alayım... işte bu karalamayı, bu anlamsızlığı, bu anlamsız dediğimiz, derme çatma burgacıkta yapmayı -bu yolu- kuralsız kanıtsız kaidesiz kuşkusuz ... varolmayı, var demeyi, var ne demeyi g/öze alayım bu salasız gelişi... ne yaptığını bilmemeyi/ölçmemeyi, hiç hesapsızlığı/kitapsızlığı alayım göze işte her gün ölmeyi göze alırken ölüme direnmeyi, yine de yaşama istemeyi, zora zora yaşamayı göze alayım boktan bi işi, boktan bi günü, ne olduğunu bilmiyorum/hoşbulduk! öyle karaladım.... siteniz var gördüm site var gördüm, yazanlar var gördüm konuşanlar var-okudum-bazen-nadir ölmeden önce bi şeyler değişirse sevinirim ölmeden önce ölüm köklü değişirse sevinirim istenç değişirse sevinirim bu yer değişirse sevinirim bildiğim yargılar bunlar işte biz neyiz! işte biz neyiz yargısı bir yargı, cevap arıyor- oraya bakıyor-kendi üstüne konuşurken-düşünürken ve kavrarken yürürüz ; düşüne düşüne/düşünü düşünü ; gerisi palavra; bildiğim? kavramsal kavrama? soru işaretidir ..anlatılmıyor kavramlarla oyuncak? kavramlarla oynamak ona o demek zordur kavramların kafa karşıklığına girmek? sanırım/sanırsam çıkılmayan batak istemiyorum- herkes bildiğini biliyor ya da olduğunu oluyorken? muhkem ya da ha-kem? o da değilim gelip geçerkenim bir iz bıraktım kelimelere yazmadığım/yazmadığım ;bir düşü seli-düşü düşüncesi .. düşünce düşüncemi bu alanda bıraktım/düşündüm düşündüklerimi düşündüm,, onları değiştirmedim/kleimelrle boyamadım.. öyle böyle yapmasım-aynı düşündüğüm gibi düşündüm de geçtim -kelime izleri ama kelimelere açsam karmaşa ... başı sonu ucu dibi yok ki! yakalanmıyor tane tartışma istemli yol - içinden de çıkamazdım düşünce seslerimi sustum geçtim de diyemem/manipüle ediyorum şimdi ortamı olur mu? söyleyeceklerim söylenmiyor gibiyken geçtim anlamıyor gibiyken geçtim dinlenmiyor gibiyken geçtim şarkı olsa dinlenirdim arabesk değilim-yeni de değilim.... --- olmayan adam/göçtüm forum çalkantılarıan girdim/girmekten korktum/resmi demagojiden usandım yazsamda sustum yazmasamda sustum ama diyeceklerimi dedim her kuşun ötüşü gibi işte burada düşündüm burada yazmamadığımı da düşündüm ,resmi kıstılamları da düşündüm resmi demagojiyi ve resmi ideolojileri ve resmi ideologları da gözlemledim ve çatışmadan dolayı -daha yazmadan- -daha çatışmadan - görüp gittim/göçtüm çatışma bizim işimiz? ok... |
İsimlere takılmam,
Cisimlerle uğraşmam, Ruha önem veririm, Gerisine karışmam. Etkili bir giriş, Muğlak diziliş, Hoş geldiniz, Safa getirdiniz. |
sataşmak güzeldir, sataşılmakla beraber.
kelimeler etkilidir, cümlelerle beraber. hoşgeldin... |
Hoşgeldiniz..
|
Güzel nik, ve sağol uzun giriş için http://www.tofasteam.com/images/smilies/f57.gif
|
Hafızam dinçtir benim /özgürlük var mıdır?
Yazdıklarım silinince... Sanırım demistim ki Boyle karmaşık anlamsız ve bozuk duzen bir giriş yaptığım icin üzgünüm ya da tuhaf hissediyorum ve ne denecegini bilmiyorum Nasıl toparlanır onu da bilmiyorum Sanirim önyargılarimi getirdim Sonra Turan Dursunla tanışmanın üniversite yillarima rastladigindan , bazilarimizin ise hic tanisamadigindan, taşralı yeniyetme memur cocugu varis hayat, 90 lar ve korku yillari, siradan hayat baskisi ve zevk baskısı ve Polis baskisi, apolitik sonuk gecmis ve genclik korku yillari bunlari andim. Turan Dursun okumak, bulundurmak, bazı şeyleri hatırladim. Hala hatırlıyorum ve hala anliyorum... İşte bazı arkadaşlar okumasa biz tanışmasak. Aslında kimse tanışamıyor. Bilgi ile kaynaşmak yakalaşmak zor ,?uzun çaba-yol-meşakkat... Korkuyor musunuz diye sordum Korkuyorduk.. Korkuyordum.. Korkuyorum-bazen simdi Yaşlanmak ölmek güçsüzlesmek gibi korkular var.. Şimdi yaşamayı göze aldığım, yaşamayı direttigim, yerden yaziyorum... Ben bazen korkuyorum ve üşüyorum demekte istedim evet.. Ölüm ve yorgunluk çöküyor bazen. Bazen de yaşlanma hisleri ve agrilari Yine de burdayiz... Sonra Turan Dursun u sevdiğimi hatirladim Hayat hikayesi beni carpmisti /büyülemisti/ sarsmıştı Yazılanları ve yazdiklarini fazla umursamamistim o zaman. Zaman tarih hep yalan. 1000 yıl önce bilinir mi? Hep masal bana göre.... Başka gercekler pesindeydim...kendi hayallerimin, kendi erdemimin.. Kendi yolumdaydim ve kendi fikirlerim vardi ve kendi gerceklerim vardi oysa durust bi adami, bi seylerin pesinden gitmis bi adami, nerde gorsem tanirim... Iste hosbulduk yeniden... Herşeyizmle hiçbirşeyizm arasında bir fark var mıdır? İşte bu adlandırmaların ,nemenemlerin, yorgunluğu ile burdayım/varım/şimdi... Yeniden yazmak istiyorum /isterdim İşte yazmak korkutuyor beni İşte söyleşmek ürkütüyor beni... Eski yeni-den korkutuyor beni.... Kaygı boğuyor beni. Burdayım..yollarda.... Şimdi bambaşka perspektifler.... Turan Dursun u severim sayarim Saygıyla ve onurla... Umarım yaşam karmaşalarım beni terkeder Ve umarim dil karmasalarim da Ve umarim anlatimsizligim da... Umarim anlatabilirim çatışmadan... Kaçıp gitmek? Gitmemek macera derler...... |
Arkadaşlar; ortayaş eşiği işeyaramaz bir dünya hayatı, ....
biraz araştırma, biraz düşünme, biraz keşif ve belki de son anlarda biraz felsefe-bilim işte ne düşünüyoruz? işte bilim var.. işte dünya var.. işte realite ne yaparsak yapalım elimizdeki bu..ölümlüleriz. kendimiziz. bu değişmiyor..ölüyoruz bunun gibi devinen varlık/varlıklılık ya da varlık/varoluş devingesi onu anlamaya çalışıyoruz, onu anlamayı deniyoruz kendinden var deniyor... "kendi şey" (olduğu gibi anlamında) ya da kendinin kendisi/mutlağı ve aynısı .öylece varolan şey.. evren tanrı gibi kavramları ben sevmiyorum /varlık güzel nesne/söylence ---- demek istemişim ki/demek isterdim ki/ demek isterim ki bu din, bilim, metastaz, tartışmalarını bir kenara bırakıp ya da kenara bırakmayıp ama bunun gibi yapıp bir düşünmek çok tartıştık-tartışıldı, okuduk gördük-çıkmaz sokak çıkmaz sokak hissi veriyor hep iki kamp var gibi; iki kutup buna inanmıyorum, bunu sevmiyorum önce ne oluyorsa oluyor gözlem varız gözlem ya da açıklama varız işte varız- Bence cok kisaca ozet zamanı dusunmek anlamak... Var baslayamaz Zaman baslayamaz ..Geriden gelemez Olan bi sey yok zaman baslamadi Bana simdi herseyi anlatacak gibi bu ifadeler ..baska bir kayda ,anlama bilmeye ve bilime de gerek yok gibi bunu anlıyorum Hafizami ve düşüncemi tazeliyorum yada dusuncemi buraya sabitliyorum hep... Zaman uzerine kavramak /zaman üzerinden kavramak.. zaman hissi ve kavramı ve başlamamayı bir kez anlama ya da başlamamayı düşünme... Başlamamış zaman-başlamış şey düşünme bu bence çelişki birakmıyor siz bilirsiniz.... saygılar... |
Alıntı:
|
kelimelerle amma seviştin be güzel kardeşim.
güzel ganja tüttür ko amına gitsin gerisinin. toprak olacağız. burda vatandaş diyor ki jesi li to ti ben de diyorum ki jesam li to ja |
işte; bir derdim var'ın sıkışması/yansıması...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:11 . |