![]() |
Yapamıyorum
Ben kuranın tanrı tarafından gönderildiğine olan inancımı kaybettim sanırım.2 yıl öncesine kadar kendimi müslüman sanırdım ama işıd gibi grupların yaptıkları beni sorgulamaya yöneltti.Kuran,hadis vs. okuyup araştırınca tatlı su müslümanı olduğumu anladım.
Ama hala yaratıcı bir iradenin olmadığına inanamıyorum,inanmak istemiyorum.Çocuk tecavüzcülerinin,canilerin vb. ölünce ceza çekmemesi,ailelerin buluşamaması(ölümden sonra)beni çok yıpratıyor. Kısacası boşluktayım ve bilmeme rağmen kabullenemiyorum.Bu dünyaya ait olmadığımı hissediyorum.Ailem olmasa intihar ederdim diyorum. Siz de böyle düşündünüz mü?Peki üstesinden nasıl geldiniz? |
Anı yaşa.
|
Ama insanın aklına takılıyor gece uyumaya çalışırken mesela...
|
Alıntı:
Mesela 100 yıl önce sen ailenden ayrı miydin? Değildin çünkü tüm aile ölüydü. Dolayısıyla ölü olmak ayrı olmak demek değil. Caniler ölümden sonra cezalandirilmayacak evet, fakat bizim bu dünyada kötülüğü engelleme veya azaltma firsatimiz var. Adaleti kurgusal bir tanrıya bırakmak yerine kendimiz sağlayabiliriz. Bu daha gerçekçi ve daha faydalı olur. |
Alıntı:
Bu psikolojik durum kalıcı değil percival, süreç içerisinde kendi bilincinin farkına varana değin toplumsal bir inanç ile kendisini kimliklendirmiş her genç insan bu virajı alıyor (sitede yüzlerce örneğini görebilirsin) ,yani senin gibi milyonlarcası var ve sen de bunu bir zihinsel-özgürleşme süreci olarak düşünebilirsin... Ayrıca insan üretimi bir dine inancını kaybettin diye kendi aklındaki Tanrı kavramına olan inancını terketmene gerek de yok şu aşamada. Eminim sitedeki arkadaşlar aklına takılan her türlü konuda sana yardımcı olurlar, hoşgeldin. |
Alıntı:
|
No.
|
Yıldıztozu,haklısın öldükten sonra aile diye bir şey kalmıyor ama yaşarken böyle olacağını bilmek insanı mahvediyor.Hele ki benim gibi cennette böyle böyle olacak diye büyütülmüşsen.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:27 . |