Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   kader (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4021)

el-alem 06-05-2007 22:52

kader

selamlar ben el-alem siteye merhaba.

Kader in ne olduğunu şöyle anlatayım :

Yazıldığı için olmuyor, olacağı için yazılıyor.

dilaver 06-05-2007 23:21

Re: kader

Yazıldığı için olmuyor, olacağı için yazılıyor

* * *
* * * 1- olacagı nasıl tayin ediliyor ve kim *tarafından

* * * 2- bu olacagı kesin anlamına mı geliyor, o halde degiştirilmesi mümkün degil

* * * 3- degiştirilmesi mümkün degilse bir imansızın da kendini imanlı yapma çabası mümkün degil

* * * 4- şimdi benim kaderimde ateist olacagım mı yazılmıştı.

* * * * * * bu arada aramıza hoş geldiniz.

* * * * * * saygılarımızla

el-alem 06-05-2007 23:26

hoş bulduk sayın yönetim kurulu üyemiz...banada şirkette küçük bi temizlik işi verirseniz sevinirim..

07-05-2007 00:12

Kader bana arabesk bir kiz ismini cagristiriyor.

Kaderi kimse yazamaz, Allah'ta yazamaz Hebelubu'de yazamaz. Ben bile yazamam. Kader bir zaman ve olan olaylar istatistigidir, oldugu AN yazilir. Bu kavramin dine yerlesmesinin sebebi, Allah herseyi bilir teorisine karsi, "bunuda biliyor mu?" diyenleri susturmak icin. Onlara gore Allah bulari biliyordur, ama MAHSUS oyle yapiyordur.

exclusive 07-05-2007 08:35

Tez, Ödev, Kader yazılır.
hardcopy olarak teslim edilir.
grup indirimimiz vardır.

tewderi 07-05-2007 11:12

1:Tanrı insanın kaderini neye göre yazıyor
2:Şeytanın etkisi varmı İnsanların Kaderi yazılmasında?
3: Benim kaderim yazılırken İradem varmıydı?
4: Şeytanın iradesini Tanrımı yazdı(yani şeytanın yapacağı bütün kötülükleri tanrımı belirledi.) ?

sargon 07-05-2007 12:07

KADER bir dernektir. Birinin basina bir is geldigi zaman bu dernege basvurur, ki buna da KAZA denir. Ama KAZA ayni zamanda kucuk bir yerlesim birimi anlamina da gelir. Bilindigi gibi yerlesim birimleri giderek buyutulur, hatta il yapilir ve bu da bir KAOS'a neden olur. Bir zamanlar herkes 67 ilimiz oldugunu bilirdi. Simdi cok az kisi kac ilimiz oldugunu bilebilmektedir. KAOS da aslinda Allah'in adlarindan biridir. Bilim dunyasinda ise buna Fuzzy Logic (Bulanik Mantik) denir.

Karisik gibi gorunebilir, ama aslinda cok basittir. RESET etmek yeterli.

Aliminyum 07-05-2007 12:27

Hakim duruşma esnasında koridorda duran bir bir suçluyu yanındaki savcıya göstererek dedi ki; "Bu adam 3 gün sonra karşıma birinin evini kundaklamak suçundan gelecek" Bunu o adam da duydu.

3 gün sonra o adam o suçtan geldi. Savunmasında "Sayın hakim, siz benim bu suçu işleyeceğimi biliyordunuz, o halde sorumlu sizsiniz" dedi.

Ülkenin bütün yargı organları iflas etti.

tewderi 07-05-2007 12:33

Alıntı:

Aliminyum";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 76506)
Hakim duruşma esnasında koridorda duran bir bir suçluyu yanındaki savcıya göstererek dedi ki; "Bu adam 3 gün sonra karşıma birinin evini kundaklamak suçundan gelecek" Bunu o adam da duydu.

3 gün sonra o adam o suçtan geldi. Savunmasında "Sayın hakim, siz benim bu suçu işleyeceğimi biliyordunuz, o halde sorumlu sizsiniz" dedi.

Ülkenin bütün yargı organları iflas etti.

Güzel bir cevap olmuş fakat burada hakim sadece biliyor kişinin yapacağı suç için ona yardım etmiyor (yaratmıyor ) veya kişiye suçu işletmesi için birini musalat etmiyor (şeytan göndermiyor) burada hakim bu sadece biliyor . Ama Allah bilmenin yanında kişiye yapacağı kötülükte yardım ediyor (ne derler yardım yataklıkmı ?)

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?

*Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:
*Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.
*Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;
* Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.

sargon 07-05-2007 13:06

Saka bir yana, gercekten bu kader ve kazanin ne demek oldugunu merak edenler icin daha once yaptigim bir calismayi asayim buraya.

http://sargon.blogcu.com/Islamda_kader_konusu/

Ayrica bu konuyu daha detayli sekilde SIA arkadasla da tartismistik. Sanirim iseteyenler arama bolumunden bulabilirler.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:43 .