Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Yaşam amacınız nedir (merhaba) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40367)

gandalf 07-11-2017 03:55

Yaşam amacınız nedir (merhaba)

Ben yeni üye oldum ve görüyorum ki buradaki bazı arkadaşlar, diğer hiçbir platformda rastlamadığım kadar büyük beyinlere sahipler. Ben gandalf, çok tembel bir insan olarak görüyorum kendimi. Hiçbir işi gerekli görememek gibi, sürekli savaşmak zorunda kaldığım bir algıya sahibim. Haliyle sizlerin amaçlarını dinlemek ya da içinden oltayla amaç avlayabildiğiniz dünya görüşü denizlerinizi seyahat etmek bana ilham olabilir. Ha sizden ricam, amaç kavramını Wittgenstein'la dumura uğratarak (kendisini çok severim) beni eli boş bırakmamanız :) Saygı ve sevgiler..

Natan 07-11-2017 04:10

Hosgeldiniz;

Diger forumlar hangileri? Tavsiye eder misiniz?

gandalf 07-11-2017 04:19

Hoşbulduk teşekkürler, donanımhaber ve quora'da vakit geçirdiğim oluyordu. Bu sitedeki kadar kaliteli içerikler olmadığı izlenimindeyim oralarda, burayı birazcık gezdikten sonra. Yine de ara sıra girilip bakılabilir tabii, tek tük çok güzel yazan arkadaşlar bulunuyor.

pianola 07-11-2017 05:31

uydurtu yazıyor burada, elin boş kalmaz http://www.tofasteam.com/images/smilies/f57.gif

"ictenlik" 07-11-2017 12:03

Alıntı:

gandalf´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 614034)
Ben yeni üye oldum ve görüyorum ki buradaki bazı arkadaşlar, diğer hiçbir platformda rastlamadığım kadar büyük beyinlere sahipler. Ben gandalf, çok tembel bir insan olarak görüyorum kendimi. Hiçbir işi gerekli görememek gibi, sürekli savaşmak zorunda kaldığım bir algıya sahibim. Haliyle sizlerin amaçlarını dinlemek ya da içinden oltayla amaç avlayabildiğiniz dünya görüşü denizlerinizi seyahat etmek bana ilham olabilir. Ha sizden ricam, amaç kavramını Wittgenstein'la dumura uğratarak (kendisini çok severim) beni eli boş bırakmamanız :) Saygı ve sevgiler..

Yaşam amacım nedir?
Soruyu bu sorduğunuz haliyle yanıtlamayı deneyeyim
Günü kurtarmak /atlatmak sanırım.
Save the day
Gör the diğer gün...
Go to öbür günler....Gör the diğer günler
Kaç the, kurtul the gün kötü şeyler getirmesin..

Saygılar ve sevgiler.. hoşgeldiniz...

VraeL 07-11-2017 21:28

yaşama amacım, yaşamın bir amacı ve özel bir anlamı olup olmadığını keşfetmek tabi ki.

bunu yaparken de elimden geldiğince yaşamın maddi ve manevi zevklerini çıkarmak.

Ahlaksız 07-11-2017 22:49

Merhaba..
Sen de tembel oluver..Ne olacak yani..Tembel olmak kötü bir şey mi:)
İlla hayatına bir amaç koymak istiyorsan,mesela bu forumda en fazla mesaj yazan üye gibi bir amaç edinebilirsin:)
Bir karıncanın yaşamında amaç olmaz..Senin de olmaz..Hiç ''biz karınca değiliz'' laflarına itibar etmeyin..Türkiye'de Türklerin oluşturduğu sürü içerisinde yaşıyoruz..Sürü nereye,biz oraya..Karıncalar da böyle değil mi:)

"ictenlik" 08-11-2017 00:59

Alıntı:

gandalf´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 614034)
, amaç kavramını Wittgenstein'la dumura uğratarak (kendisini çok severim) beni eli boş bırakmamanız :),..

yaşamın amacı?
yaşam nedir?

varolmanın anlamlılığı_?_
varolma öyledir mi?

bu sorunun cevabını pişirmek için zaman olmalı ancak yukarıda ki dumur ifadesi insanı üretime zorluyor
bu durumda şunu üretebildim şimdilik /giriş;

yaşamın amacı dersek?
evrensel bir tanık olan benim amaçlarım yaşamın amaçları mıdır? yaşamı tanımlar mı? ben dediğim nedir? taşam/evren/varlık/var denilende o nasıl konumlanır gibi düşünmelere ilerledim
tabi bu ilerlemeyi de başka bir ön düşünme süreciyle gerçekleştirdim..

yaşam nedir?

Gerçek üreten evrenin/evrenselliğin ya da içinde gerçekliğin üretili ve var olduğu/bulunduğu evrenselin -gözlemi/özlemi, (var mıdır? bilemem ama) evren üreten gerçekliğin yaşam amacı ya da içindeki bu yaşam formunun ya da yaşam denilenin (denilecek olanın) amacı

neye göre?
evrensele göre mi?
objekte göre
subjeye göre mi?

yaşam nedir?
bölünük kesit -
ölümle sınırlı gözlem
ya da canlılık, süreğenlik, gerçeklilik, ve bu akışkan gerçekçi varolma durumunun ta kendisi
hangisi?

kendini açıklıyor

yaşam ortaya koymak (yaşamın ortaya koyulmuş var olması) yaşamı ve amacı -kendini- tanımlıyor
amaç tanımına dahil

eğer öyleyse ve eğer (amaç) varsa; amaç denilen;
yaşam denilenin ortaya konması (ortada olması) amaç denileni tamamlıyor/birleştiriyor olmalı ,
ve bunu ortaya koyuyor ve bununla çakışıyor

yaşamın amacı
yaşamın kendidir-kendi varolması /kendinin (yaşam denilenin) ortaya konması

kime göre?

yaşamın ürettiği (herşey) zaten yaşamın amaçları toplamıdır
ya da yaşamın üretiği her şey yaşamın amaçları toplamına (ve kümesine) dahildir

yaşam eğer ölümle bitense?

---

"benim yaşam amacım diye başlayan kümeye sokabileceğim sonsuz cevap dizgesi"
şimdi onu kovalamalı mıyım? şimdi onu kovalayalım mı? benimkini mi? sizinkini mi?
eğer onu istiyorsanız sonsuz dumurlar sizin olsun-
biraz önce biraz düşündüm bunu...
ha bi de o dumuru içeren cevap dizgeleri
işte şimdi yaşam amacım bu
evet o dizgeleri düşündüm.. vermekle bitmiyor
nazım'ın bir şiiri de orda
benim yazdığım yazacağım bir kaç şeyde

ben dumura uğradım bir kaç kez yaşam içinde
ya siz?

yaşamın kendi dumursallığı ve dumurlatlamaları belki sözcük akınlarının dumurlatmalarından öncedir
bilmem?

eğer üretmenlik yaparsak sonsuz üretebiliriz
amacımı gerçekten düşündüm-bunu tam açık yanıtlayamadım- yanıt geziyor ve yüzüyor gibiydi...olmuyor gibiydi...

yaşam amacım denilen bir bulutu kovalar ya da onu tarife çalışırsam burdaki çelişki ortaya çıkıyor
hiç bir şey ortaya koyamıyorum ya da onlar doğru cümleler mi ?bununla boğuşuyorum
sonra bakıyorum o parantez uzuyor
bi şeyler var evet

yaşam amacım şimdilik/şimdi burda gerçekten günü kurtarmak /günü idare etmek
çok zaman başka şeylerdi oysa...

"serbest zaman diyebilirim" ...

"serbest zamana erişmek"
"bağımsız zaman kuramı" -serbest zaman kuramı/serbest zaman ikilemi

yaşam denilenin amacı, yaşam denilenin üstesinden gelme ve yaşam denileni aşmak (vb.) olabilir kısaca ve kabaca
ve ya da yaşamak
ve ya da yaşamak'ın kendi...
yaşamayı artırmak, çoğaltmak, geçmek, genişletmek gibi tanımlar yani...
diğeri de uyku...
eğer yaşayabiliyorsanız-eğer serbest zaman varsa...

yaşayabilmek isterdim-öylece..akışkan/akışlı, unutuk ya da benzeri....kaptırık öylece-gider.....
herkes ister....

serbest ve büyülü bir zamana ve yere ve yapıma vb.ne erişmek diyelim o halde tekrar.. kısaca ve kabaca...

--
yaşama; ölüme yenme amacına gebe büyülü denklem
ve yaşama; ölümü yenme bayırına bağlı düzlem-düzlük olabilir mi sizce?

belki yaşama tırmanmaktır!
belki de yaşam amacım budur.. düzlüklere tırmanmak
ve düzlüklerde düzlüklere tırmanmak
düzlüklere tırmanış ve saçmalayış
sahte egomuzu doyuruş-her şey...

evet bir düzlüğe tırmanabilirdim...
bu iyi bir yaşam amacı mı?

yaşam, yaşama olmayanla (ki o da bize göre ölüm ya da ölüm olmayan hiçlenme /yaşamanın bitmesi ile vb. ) tanımlanabiliyor
kendi antisiyle- antiyaşamla

yaşam, anti yaşamla değilde ölme duygusuyla ya da ölme gözlemiyle, ölüş-doğuş ikilemiyle ve gözlemiyle sınırlanıyor.. bize göre

yaşamımın amacı ölümü yenmek.. ölümü bir yengide yenmek. bir yengide net bir biçimde üstesinden gelmek-
nasıl olursa olsun-akıl zaferi, fikir zaferi -irade zaferi -barış zaferi farketmez
yengim olmalı. yengim yengi olmalı...
kendimi kandıramam
kendimi kandırmadan yenmek
eğer bu varsa -eğer bu mümkünse
bu bedenimi yaşatmak değil! ölümsüzlükte
akıl ve mantıkta bile yenmek bir erdemdir
ben yendiğimi düşünmüyorum
hayat döngüsü beni sınırlıyor, koparıyor, alıp götürüyor; alıp taşıyor .bunu durdurmalıyım. işte bu yaşamımın amacı..savrulmamalıyım...

Dijwar 08-11-2017 10:09

Çok bencilce gelebilir ama en büyük amacım Teorik ve Deneysel Fizikte ve Genetikte keşifler/buluşlar yapmak.

En büyük amacım bu. Bencilce belki, çünkü insanlığa katkıdan ziyade daha çok işin içinde ego var. Kendini gerçekleştirme isteği belki de.

Bir de anadilim Kürtçe de birkaç kitap yazmak isterim ölmeden önce.

Bunun haricinde param olsun, karı kız olsun etrafımda gibi hayallerim yok. Olmadı da...
Hayatın anlamını çözmek, ne için buradayız gibi ulvi sorularım da yok.

kartopu 08-11-2017 10:34

Yaşamak için bir amaç mı. Bir amaç için yaşamak mı .?
İnsan gençken amaç için yaşar. Biraz yaşlandığında daha fazla yaşamak için amaç edinir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:27 .