Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Hristiyanlık (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=82)
-   -   ''Alfa ve Omega benim'' ne demek? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=43083)

Ahlaksız 12-03-2022 18:32

''Alfa ve Omega benim'' ne demek?

Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Yunan alfabesinin ilk harfi Alfa, son harfi de Omega. Alfa, Fenike alfabesinde öküz anlamına gelen Alef'ten geliyor. Yani Alfa, erkek diyebiliriz. Yunan alfabesinin ilk harfi erkekse, son harfi Omega ne olabilir? Kadınlara hiçte iyi davranmayan antik Yunanlılar, alfabenin son harfini kadınla ilişkilendirmiş olabilirler mi?

Omega şekli, Asur ve Babil döneminde tanrıça İştar için kullanılmış. Kaynak; Mezopotamya Mitolojisi Sözlüğü,Jeremy Black-Anthony Green
Eklenti 189
(Resim iyi gözükmüyor. At nalı şeklindeki çizimin altında ''omega simgesi'' yazıyor.)
İsa ne diyordu? ''Alfa ve Omega benim''.Bu ifadeyi ilk ve son veya ezeli ve ebedi gibi çeviriyorlar. Aslında gördüğünüz gibi ''erkek ve kadın'' demek bu.!
Eklenti 190

ViVi 18-10-2022 23:28

Evet hristiyanlar bunu çeşitli başka teolojik ve dilbilimsel çıkarımlarıyla uyumlu olsun diye "başlangıç ve son" olarak tanımlıyor ve kullanıyor. "Zamanın başlangıcından önce ve sonra" ifadesine ilerletip, tanrısallığa gönderme yapıyor.

ViVi 21-10-2022 18:13

Hristiyanlık ve Musevilik kadını engelleyici ve kısıtlayıcı. Hem teolojileri hem uygulamaları bu yönde. Gizlice kadın iması yok baya baya erkek egemen inançlar. Hatta kadınlar konuşmasın, kocalarına sorsun gibilerinden ayetleri bile var. (Hristiyanlık kategorisine yazıldığı için hristiyanlık açısından yorum yapıyorum.)

Bay Bruce Wayne18 16-11-2022 21:44

Semavi dinler kadınlara az önem verir. Ve bu semavi dinler arasında İslam diğer dinlere nazaran kadınlara az da olsa hak vermiştir. Örneğin kadınlara yarım miras hakkı gibi kadınlara az da olsa haklar vermiştir.

Andrew 28-02-2024 05:14

Alfa", Yunan alfabesinin ilk harfidir. Omega da son harfidir ve Incil'de kullaniminin Asur ve Babil medineyetleriyle bir ilgisi yoktur. Isa yani Yehova, Yahveh artik adi neyse, Eski Antlasma'da birinci ve sonuncu olarak tanimlanir yani ilk ben vardim, sonsuza dek de ben var olacagim mesaji verir. Bu gorusu Yunanca yazdilar. Okuzle essekle katirla bir ilgisi yok aslinda.

Verdigin bilgiyi kontrol ettim. Benzer bir sembol var fakat bunun Incil'deki kullanimi farkli. Incil yazarlari Incil'i Yunanca yazmistir. Yapmaya calistiklari sey, Isa'nin Yahveh oldugunu kanitlamak. Bu yani, diger turlusu komplo teorisi.

Mesela bak, Misirlilarda haca benzer bir sembol var. Buradan hareketle mesela Yehova Sahitleri hacin Misirlilardan alinma bir pagan sembolu olduguna inaniyor. Halbu ki, Romalilar iki keresteyi bir araya getirip adam asiyorlardi. Isanin olum aletini boyunlarinda tasimalarinin sebebi bu. Misirlilarin pagan gorusleriyle de bir ilgisi yok. Her toplumda benzer, yada farkli sekiller olur. Sonucta hepsini ureten insanoglu. Seniz, beniz yani.

Isa'nin attisten, dianosus'tan vs geldigini ben iddia ettim bu forumda. Yazdiklarimin cogu da carptirilmis. Bazilari gercek. Bu olay isa attisten horustan alinmadir gibi bir basitlikte degerlendirilebilecek mesele degil. Koca bir tarih harmanlanmis. Fakat en nihayetinde ureten biziz. Burada cok derin anlamli bir sey yok.

dragonslayer 22-07-2024 14:44

Alfa ve Omega, Yunanca 'ilk ve son benim'' anlamına gelir çünkü Yunan Alfabesi 24 harftir ve Alfa harfiyle başlar, Omega harfiyle biter. Bu durum, İncil'de de geçer.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:53 .