![]() |
Doguchest adlı üyenin Ziyaretçi Notu ile ilettiği bir soru:
İletişim Formu KonuEğer mümkün ise, kafama çoktandır takılmakta olan şu konuyu siz admnler olarak paylaşabilir misiniz acaba?Açıklamanız Benim şu an konu açma yetkim yok; fakat bu konu bayadır aklımdan çıkmıyor. O yüzden yardım edebilirseniz çok sevinirim. |
''Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır''
O zamanlarda da insanlar dağlara veya yüksek yerlere çıktıklarında nefes almakta zorlandıklarını ve göğüslerinde daralma hissettiklerini biliyorlardı. |
Bu bir soru değil. Geçmişte yaşayan insanların bildikleri şeyleri asla hafife almayın.
Alıntı:
Öldürün, kesin, parçalayın, dövün. Bunlar, bu emirler nerede yazıyor? ''Bunları bir kenara bırakalım da, şunu tartışalım'' diyemezsiniz bence. |
Alıntı:
O zaman sende ona bilemediği bugün bilimin aksini söylediği bir sürü ayet nedir? Dediğinde ne diyecek? Ayrıca, kutsalık atfedilemeyeceği aşağıdaki Nisa-81 ile gayet açık; Onlar hâlâ Kur'ân'ı gereği gibi düşünüp anlamaya çalışmazlar mı? Eğer o Allah'tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı mutlaka onda birçok çelişkiler bulurlardı. Nisa -82 |
Mesala aşağıda anılı Al İmran da geçen ve kitap ehlini bu kitabı çelişkili göstermekle, inkarla suçlayan ayet var.
De ki: "Ey Kitab ehli! (Gerçeği) görüp bildiğiniz halde niçin Allah'ın yolunu eğri ve çelişkili göstermeğe yeltenerek inananları Allah'ın yolundan çevirmeye kalkışıyorsunuz? Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir." Çelişkili göstermeye çalışan kitap ehliler kim ben bilmem, ama bu kitap gerçekten çelişkilerle dolu. Kimsenin çelişkili göstermeye çalışdığı, eğip büktüğü falan yok. O işi, özellikle eğip bükmeyi ılımlı(protestan) islamcılar yapıyor. Kitap karınlardakini bir tek ben bilirim diyor. Ultrason karında ne var? Ne yok? Ortaya döküyor. Siz ne o zaman da uzayda(gökte) insanın nefes alıp veremiyeceğini, daralmasını bilmekten bahsediyorsunuz? Azıcık akıl mantığa sahip herkes böyle bir öngörüde bulunur yani. Hülasa, bunda şaşılacak ne var yani? |
Dağların zirvesine çıktığınız zaman göğsünüz daralmaya başlar, sıkmaya başlar. Bunu artırmış işte. Bunda anlamayacak ne var anlamadım.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:37 . |