![]() |
Benim Felsefem - Antinatalizm
Varoluş adaletsiz ve aşağılık bir kölelik düzenidir ve tüm canlılar bu adaletsizliğin fani ve aciz köleleridir. O yüzden her doğum bir cinayettir ve dünyaya getirilen her çocuk varoluş için yeni bir köle ve ceset yığınına eklenen yeni bir cesettir. Sözde kutsal aile kavramı, esasında adaletsiz bir varoluşa hizmet eden bir yalandır ve her aile aslında kendi çocuğunun katilidir.
Dünya üzerinde varoluşun adaletsizliğine paralel olarak, kapitalizm ve onun uzantıları olan emperyalizm ve faşizm de yeryüzünde aşağılık bir kölelik düzeni yaratmaktadırlar. Komünizm ise tüm bunlara karşı her ne kadar toplumsal/ekonomik bir denge sağlasa da, gerçek anlamda varoluşsal bir adalet sağlayamayacaktır. Çünkü varoluşta gerçek ve mutlak bir adalet yoktur. O yüzden dünya ve insanlık hiç var olmamalıydı ve eğer adaletsizliği ortadan kaldırmak istiyorsak dünyayı ve canlılığı ortadan kaldırmamız gerekir. Sonsuz hayat diye bir şey de yoktur. Sonsuz bir hayat hayaliyle de dünyaya çocuk getiren nefsi bencillik ve varoluşun adaletsizliği meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Bu yüzden bu adaletsiz döngüyü kırmak adına, dünyaya çocuk getirmemeliyiz ve adaletsiz bir varoluşun ve dünyanın yok olmasını desteklemeliyiz. https://www.ilahi.biz/2023/05/benim-...inatalizm.html |
Alıntı:
'RAB baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte..."Yarattığım insanları, hayvanları, sürüngenleri, kuşları yeryüzünden silip atacağım" dedi.' (Yaratilis 6:5, 7) Tedavi sunacagina hastalarini olduren doktor misali. Bin yillar geciyor, ama bu ilkellik hic gecmiyor. Kafa ayni kafa. Saygilarimla |
Alıntı:
|
Yazınızdaki ''nefis'' kelimesi dışındaki her şeye katılıyorum. Nefis ya da nefs, dindarların kullandığı bir ifadedir. Nefsine uymak gibi.!
Matrix filminde, 1 dakikada insanlık tarihi tarumar edilmişti. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Umarim hersey senin icin "iyi" gidiyordur. Lutfen, sana birsey sormama izin ver. Sana gore, iyi ve kotu olarak ve dogru ve yanlis olarak tanimlanabilecek seyler var midir? Eger var ise, bir sey neye gore "iyi"dir yada "dogru"dur, neye gore "kotu"dur yada "yanlis"tir? Saygilarimla |
Dünyayı, yaşamı, canlıları hiç görmek dinlerin dünyayı fani görmesine dayanır.
Dinler dünyayı fani ve önemsiz görürler öbür dünya dedikleri uydurma dünyayı da gerçek sayarlar. Bir şekilde dinlere dayalı olan ve dinlerden ilham alan antinatalizm anlayışı dolaylı olarak dinlere hizmet eder. Hiç noktasında ikisi de aynı noktada buluşuyor, ancak biri öbür dünya umudu taşıyor. Hiçliğin dinlere adapte edilmesinin kaynağı ise sömürüye dayanır. Müritler bu dünyayı fani görüp soyulduğunun farkına varmayacak veya din adına önemsemeyecek. Dindeki hoşgörü sadece bu noktada çalışır, soyuldukça mutlu olurlar. Böylece din tacirleri her zaman devranını sürdürecek. Dolayısıyla antinatalizm her ne kadar farkı olsa da daha ziyade dinlerle bu noktada örtüşüyor. Bu örtüşme nedeniyle değişim isterken aslında dinlerin sömürü düzenini sürdürmesine yarıyor. |
Alıntı:
Saygideger bilgivehis, Yukaridaki cumlede iki sey soyluyorsun. Birincisi dinlerin dunyayi "fani", ikincisi "onemsiz" gordukleri. Birincisi, Turk Dil Kurumu'na gore "fani" kelimesinin anlami, "Ölümlü, gelip geçici, kalımsız"mis. Dunya dedigin, dunya gezegeni ve icindeki canli, cansiz varliklar, insan hayati vb. sanirim. Bu anlamda sen dunya'yi ve icindeki bilhassa canlilari Ölümsüz mu goruyorsun? Bilimsel olarak hem dunya olumludur, bir sonu olacaktir; hem de canlilar olumludur yani bir baslangici oldugu gibi bir de sonu vardir. Gunesin ve diger gezegen ve yildizlarin da bir omru vardir. Yani her formun bir sonu vardir. Bu formlar "olur" ve yeni formlar "dogar". Formlar sekil degistirir, nitelik ve nicelik degisimine ugrar fakat ayni sey ayni formuyla kalmaz. Yani, nereden bakarsaniz bakin, bu dunya gecip gidecek. Sen, bu konuda farkli mi dusunuyorsun? Oyle gorunuyor ki dunya hem ateistler icin, hem de teistler icin "Ölümlü"dur, yani "fani'dir, degil mi? Ikincisi, dinlerin dunyayi onemsiz gordugune iliskin ifaden. Sanirim Islam dininden bahsediyorsak, hakli olabilirsin. Olabilirsin diyorum cunku Islam dini ve Kuran hakkinda cok bir bilgim yok. Kuran'i da 3 bes sure disinda okumadim. Fakat Allah'in onemsiz bir sey (dunya) yaratmasi muslumanlar acisindan anlamsiz olur. Cunku Allah, onemsiz, gereksiz, luzumsuz bir seyi neden yaratsin? Yani muslumanlar acisindan bakarsak, muslumanlarin dunyayi luzumsuz ve onemsiz gormesi kendi allah inanciyla celisir gibime geliyor. Belki de burada kasit, ahiretin daha onemli oldugu. Bir baska deyisle, ahiretin, dunyaya nazan daha onemli ve kalici bir yer oldugu fikri olabilir. Dolayisiyla genelde dinlerin, ozelde ise islam dinin dunyayi "onemsiz" gordugunu soylemek dogru olur mu? Dunya gelip gecici (ki bu dogru, yani dunyanin bir sonu var) oldugundan, ahiret gibi gecici olmayan bir seyin daha onemli olduguna inaniyor olabilirler mi? Cunku bir seyin bir seye kiyasla daha onemli olmasi, digerinin onemsiz goruldugu anlamina gelmez. Bir diger nokta ise, butun dinler mi dunyayi "onemsiz", yada "gereksiz" veya "luzumsuz" bir yer olarak gorur? Biliyorum, sen sadece 'onemsiz" dedin. Ben, bir kac turev ekledim. Fakat sen, "dinler" digerek butun dinleri genelledin. Butun dinler mi boyle goruyor? (Burada teistik dinlerden bahsediyorum. Budizm dahil degil). Yani, dunyanin da (icindeki canlilar, insan hayatinin onemi, aile kavrami, bazi prensipler, ilkeler, normlar vb") ahiret kadar olmasa da onemli yani bir degeri oldugunu soyleyen dinler var midir? saygilarimla |
Alıntı:
Gnostik inançlarda nefs kelimesi özellikle önemlidir. Buradan İbrahimi dinlere bir sızıntı olmuştur. Alıntı:
Mesela insan öldürme. Barış halindeki toplumlarda insan öldürmek suçtur ama bazı durumlarda(trafik kazası) suç değildir. Savaş halindeki toplumlarda insan öldürmek suç değildir ama bazı durumlarda(esir alma) suçtur. Mutlak doğru, mutlak yanlış diye bir şey yoktur. Alıntı:
Biri evlenir, biri bekarlığı tercih eder. Biri 10 çocuk yapar, biri yapmaz. Biri 2 kadınla dost hayatı yaşar, biri 4 kadınla resmi olarak evlenir. Biri 10 defa boşanıp evlenir, biri 1 defa evlenir. Biri kendisinden 30 yaş küçük birisiyle evlenir, biri kendisinden 30 yaş büyük birisiyle evlenir. ...vb Yani çocuk yapılmasına karşı olan birisine ''Hayırdır birader, sen niye çocuk yapmıyorsun?'' denmez. Bu insana ''Sen dinlere hizmet ediyorsun'' denmez. Bir kere din denilen şey, özünde çoğalma ile ilgilidir. İslam ya da hristiyanlık gibi dinlerin Dünya'nın geçiciliğine vurgu yapması bir gerçek ama bu dinlerin müntesiplerinin Dünya'ya ısrarla kazık çakmaya çalışması da bir gerçektir. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:13 . |