Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Banu Avar nereye koşuyor? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4332)

09-07-2007 05:36

Banu Avar nereye koşuyor?

Arkadaslar,

oncelikle bu basligi acmamin sebebi, Turkiye'de cok sik karsilastigim objektif olamamak hastaliginin bir uzantisi olarak gordugum, Banu Avar'in programlarini ve bati karsiti propagandalarini tartismak.

Nereye kosuyor bu kadin, kimlerin tellalligini yapiyor oralarda. Yaptigi sey ne, tam bir kayikci kavgasi. Turklerin yuregine su serpmek, onlari pohpohlamak. Bircok IP'li ADD'li de toz kondurmuyor, bu hatunun marifetlerini ov ov bitiremiyor. Marifet tarafli habercilik yapmak mi, danisikli dogus mu? Banu Avar'in iyi niyetli ve idealist bir gazeteci oldugundan suphem yok, kendisi ayni zamanda Turkiye'ye kalpten bagli. Lakin habercilik bu degildir, habercilik butun tartismalari istedigin yere cekmek degildir. Ozellikle bir gazeteci, hangi sorunun muhattabinin kim oldugunu bilmelidir.

Bu gece Youtube da Banu Avar'in filmlerini izledim, yaptigi roportajlari takip ettim. Oncelikle karsisinda milletvekili bir soruya cevap verirken, "ya evet oyledir" gibi alayci yuz ifadeleri yapmasi buyuk saygisizlik, cunku o sahis naziklik edip senin sorularina cevap veriyor. Bana boyle birsey yapilsa cumlemi bitirmezdim bile. Hic yakisik almamis bence. Daha sonra ermeni kokenli fransiz milletvekili Devejian ile yaptigi roportajda Ermenistan'in icisleri ile ilgili bir soru yoneltiyor. Adam bu sorunun muhattabi ben degilim diyor, gercektende ermeni kokenli diye bir Fransiz milletvekiline Ermenistan milletvekillerinin cevap vermesi gereken bir soru yoneltmek dogru degil, ama daha yanlis olan konunun carpitilmasi. Dadaaaannggg araya kemanlar giriyor korku filmi gibi, derinden bir ses, "Devejian bu soruya cevap vermekten kacindi, israr edincede sinirlendi" diye sesleniyor. Bu carpitmadir.

Benzeri bir patavatsizlik ornegide, Almanya'da bir milletvekili ile yaptigi roportaj sirasinda gerceklesiyor. Alman milletvekiline Ozcan Mutlu'nun Turkiye'nin ermeni soykirimini kabul etmesi ile ilgili ifadesinden hosnut olmadigini soyluyor. Alman milletvekilinin cevabi, Ozcan Mutlu bir alman milletvekilidir. Ardindan yine kemanlar, "o bir alman milletvekilidir" harfleri ekranda. Yahu degil mi peki, alman kokenli bir milletvekili meclisimizde alman yanlisi soylemlerde bulunsa (oyle birinin meclise girmesi hayal tabi) kabul edecek miyiz. Tabiki Ozcan Mutlu, Almanya'yi vatan olarak benimsemis, Almanya'nin menfaatlerini Turkiye dahil her ulkenin menfaatlerinden ustun tutmakla yukumlu bir alman milletvekili, bir turk ajani degil. Hem turklerin dislanmasindan bahsediyorsun, hem de kabul edilmis bir milletvekilinden kendini baskalastirmasini bekliyorsun, yanlis!

Bu tarz yaklasimlara cok sik sahit oluyoruz, olaylara objektif bakip su basitliklerin otesine gecebilmeliyiz. Bircok film kitap ve iliskili sahislar, turk karsiti diye tohmet altinda birakiliyor. Linc psikolojisini kaniksamis halkimiz hemen pirana surusu gibi saldirmaya basliyor. Surekli bir, su yahudiymis, bu amerikan ajaniymis gibi yakistirmalar, camur at izi kalsin basitlikleri. Kendisini dev aynasinda goren milletler, sloganlarla dogar umutlarla yasar propagandalarla olur. Ey turk genci, titre ve KENDINe gel!..

Not: Filmleri eger izlemediyseniz, Youtube'da "Banu Avar" olarak aratmaniz yetecektir.

09-07-2007 16:56

Re: Banu Avar nereye kosuyor?

Yahu insan bi kelime eder be. Doganin aklimi varki kendi kendine oldu diye degistireyim ben konuyu arzu edilirse yada yasasin yeni peygamberimiz bilmemne biraz Islam ile ilgili hicv felan?

InVitatio 09-07-2007 19:33

hele su almanya programlarina bakayim su ablamizin :)

ozgur_beyin 09-07-2007 20:07

Sevgili respendial, bana göre BANU * AVAR'ın proğramı *bazılarının (günün moda tabiriyle) *ezberini
bozuyor. Srebrenitsa katliamıyla yaptığı program harikaydı olaya dolaylı veya dolaysız *amil olanlar üç maymunu oynadılar. Belki Özcan Mutlu olayında *haklı olabilirsin, ama geneline baktığında ,son derece harika programları var.
Global sermayenin ve global stratejilerin *sırf A.B.D. *menfaatleri için, Ukranya'da *Sırbıstan'da *Türki Cumhuriyetlerde ne tür *fırıldaklar *çevirdiklerini ,anlatan programlarını es geçemezsin

09-07-2007 23:25

Sevgili ozgur_beyin,

tesekkur ederim tavsiyen icin, o programi arayacagim. Benim izlediklerimde bana anlatilanlarla kiyaslaninca hayal kirikligi yasatti. Yurtdisinda yasadigim icin, bazi seylerden daha gec haberdar oluyorum. Bu basligi acmamin sebebide buydu, sezarin hakki sezara.

sargon 10-07-2007 01:51

Ben bir yada iki programını seyrettim. Birisi Avusturya'da yaptığı bir programdı. Orda sokaktaki insanlara Türkiye'nin AB'ye girmesi ile ilgili ne düşündüklerini soruyordu. Bir de Osmanlı'nın Viyana'yı işgal etmeye çalışması ile ABD'nin Avusturya'yı işgal etmesini karşılaştırıyordu. Yani neden Osmanlı'ların işgaline karşı türklere bu kadar tepki duyulurken ABD'lilere tepki duyulmuyordu?

AB konusunda program şöyleydi. Soruları İngilizce soruyor ve yoldan geçenler de "I don't understand" filan diyerek İngilizce anlamadıklarını söylüyorlardı. Birkaç kişi aynı cevabı verdikten sonra "dannn" diye bir efekt geliyor ve arka fonda Banu Avar'ın sesi duyuluyor. İşte bu konuya gelince Avusturyalılar "anlamıyorlar". *Avusturya'nın dili Almanca. Almanca sorsa belki cevap alacak. Hatta sorduklarının bir kısmı muhtemelen İngilizce biliyordur ve bir cevap vermiştir de. Ama Banu Avar sadece kendi amacına uygun bir mizansen hazırlayabilmek için böyle bir düzenek kurmuş.

Osmanlılarla ABD karşılaştırmasında da bir sürü kişi apışıp kaldı. Gerçekten de iki ayrı ülkenin işgali yada işgal niyeti vardı ortada. Bir kadın bir açıklama yaptı. Bence iyi bir açıklamaydı. ABD bize özgürlük verdi, Nazi işgalinden kurtardı, Osmanlı'nınki farklıydı dedi. Ama Banu Avar'ın asıl niyeti Avusturyalıların nasıl çifte standartlı insanlar olduklarını göstermek olduğu için daha çok apışıp kalanları öne çıkardı. Açıklama yapan kadını da sanırım bu çifte standardı gösteren bir başka kanıt olarak sunmuş oldu.

Sonra internetten bir iki filmine kısaca baktım. Hep aynı şeyler. Kısacası ben Banu Avar'ın filmlerini birer öğretici, tartışma açıcı değil, propaganda amaçlı filmler olarak görüyorum. O yüzden de seyretmiyorum. Yaptığı şeyin adı ırkçılık, başka birşey değil.

10-07-2007 11:57

Avusturya'nin hala Viyana kusatmasini bir dusmanlik sebebi gibi gormesi komik, bunun yani sira almanlarin ingilizce konusmamak gibi bir huylarida var kabul. Avrupa'da cifte standart var mi, evet var ve hep oldu, devlet ozellikle yabancilarla yerliler arasindaki bu cifte standardi olusturmak icin elinden geleni yapiyor. Ama bununla mucadelenin yolu tarafli davranip tepkileri toplayip caninin cektigi yere bosaltmak degildir. Banu Avar ezber bozmuyor, irkcilik yapiyor.

vacsmt 12-07-2007 18:06

Ben de Banu Avar'ın birkaç programını seyrettikten sonra artık izlemiyorum.
Programlarda koyu bir batı düşmanlığı yapılıyor.Yani tüm Batı işi güçü bırakmış
Türkiye ile uğraşıyor.Tamam Batıyı eleştirelim ama ortaya alternatifinin ne
olduğunu net bir şekilde koymadan Türkiye 'yi Batı Bloğundan koparmak gerçekten
bu memlekete hizmet olur mu ? Öncelikle bunu düşünmek gerek yoksa bu
Banu Avar'da çaktırmadan Türkiye'nin yeri İslam Ülkelerinin yanıdır değirmenine
su mu taşımakla görevli bilemiyecem artık............

12-07-2007 18:56

Banu Avar'in niyetinin temiz oldugundan eminim ve onu cok iyi anliyorum. Soylediklerindede hakli ama bunlari hakli cikartmak icin bir Aydin Dogan medyasi tarzi bir tellalliga gerek yok. Turkiye'nin bati blogu meselesine gelince, bati guclu oldugu surece bati blogu bizi gelismis ulkeler sinifina koymayacaktir. Bunun pek bir onemi yoktur, cunku gelismis ulkeler sinifina koyduklari ulkelere bakarak yapilan tahlillerinde cok tutarli olmadigini goruyoruz.

forrestgump 02-09-2007 22:43

Banu Avar ın yaptığı programı eleştirmenizi anlayamıyorum, bir Türk olarak bizlere yapılan haksızlıkları gözler önüne seriyor, batı bizimle sürekli alay ederken onun röportajlarınadki alaycı tavır benim hoşuma gidiyor.Batı düşmanlığı falan demişsiniz, siz batının bize sevgi beslediiğinimi söylüyorsunuz, kadın bunları ispat ederek sunuyor, ayrıca Türk olan bir alman milletvekilinin sırf alman meclisine girmek için soyuna katil demesinin neresi doğrudur.Sadece tek ve ya bir kaç programını seyredip ahkam kesmeyelim, batının yaptığı tüm pislikleri bizlere gösteriyor, ben kendisini tebrik ediyorum, keşke tüm kanallarda yayınlansada milletimiz bu aşağılık adamların ne mal olduğunu görse.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:34 .