Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   müjde yoldaşlar! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4701)

gerilla 30-08-2007 14:35

müjde yoldaşlar!

yoldaşlar!

sosyalizm ölmemiş. şu anda hollanda'da bulunuyormuş, tekel bayii açmış. 12 eylül'den sonra rusya'ya gidip kan kardeşi komünizmi aramış ama kardeşini çoktan elek etmişler. o da hollanda'ya gidip güzel ama biraz hoppa olan liberalizmle evlenmiş. çoluk çocuğa karışmış. kendisine görev verilirse iş yaparmış. hali içler acısı; kendisini köpek öldürene vermiş, günde 5 paket birinci sigarası içiyormuş. karısı çoluk çocuğu alıp emperyalizme kaçmış. sosyalizm gidip onu vurmayı düşünmüş ama destek bulamamış. ara sıra türkiye'ye kılık değiştirip geliyormuş. gazi mahallesi'ne, odtü'ye, mülkiye'ye uğrayıp ağlaya ağlaya geri dönüyormuş.

ah be sosyalizm! seni bu hallere düşürenler utansın!

Subat 30-08-2007 14:47

Re: müjde yoldaşlar!

ah be sosyalizm! seni bu tür yazılarla bu hallere düşürenler utansın!

gerilla 30-08-2007 14:58

düşüpte kalkaymanı bir daha düşüremezsin.

30-08-2007 15:09

-tekel bayii açmış.
-elek etmişler.
-köpek öldürene vermiş
-karısı kaçmış
-onu vurmayı düşünmüş

Bence bu davranislara uygun olarak, yazinin oznesi degismeli ve feodallik yada serbest piyasa ekonomisi olmali. Bu yazida gizli *ironi nedir, amac nedir ve fikir nedir.

gerilla 30-08-2007 15:17

başarısız bir mizah çalışmasıdır respendial. ilk deneme ama!

30-08-2007 15:23

Sosyalizm bugun en zengin ve demokrat ulkelerde toplumun degerlerini en gercekci analiz eden bir basucu kitabidir. Bu sekil bir yaklasim sadece sitedeki sosyalist arkadaslari incitir.

gerilla 30-08-2007 15:30

respendial dost, sosyalizm hangi gelişmiş ülkede yaşıyor?

30-08-2007 17:29

Sevgili gerilla,

butun demokrat sosyal-devletler, toplumun kalitesini arttirmak icin, vahsi kapitalizme ve global rekabet sartlarina karsi vatandaslarini korumak icin ve siniflar arasi ucurumlari derinlesmesini engellemek icin sosyalist ilkelerle hareket eder. Hep dedigim gibi, sosyalizm bir bakis acisidir, tavirdir. Cavusesku da degildir, Stalin de degildir. Bugun sendikal haklardan tutun grev lokavt haklarina kadar sosyalist ideolojinin miraslaridir.

En basta Bati Avrupa olmak uzere, 3. dunya ulkesi olmayan ve sivillesmis butun demokratik ulkeler sosyalist ilkelerden nasibini almistir.

sosyalist-R 31-08-2007 18:22

sevgili gerilla dost
yazmış olduğun yazıyı bir fasit yazsaydı güler geçerdim ama senin gibi devrimci değerlere sahip insanların bunu yapmalarına inanki çok içerliyorum

sosyalizm bizim felsemiz davamız hayatımız dır.buna inanıp inanmamak senin elinde son günlerdeki ruh hallerinden dolayı biraz kafan karışık biliyorum ama bunu bir özeleştiri olarak algıla amacım yapmış olduğunun hoş olmadığını belirtmektir seni gerçek bir devrimci ve dava insanı olarak biliyorum...ve öyle de görmek istiyorum ....

hepinize en içten sevgi ve saygılarımla...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:57 .