![]() |
müslüman arkadaşlara bir sorum var
Size göre türkiyede ilköğretim ve liselerde din dersi verilmesi doğrumudur.Bence bir çocuğun ailesi müslüman diye çocuğuda müslüman olmak zorunda değildir.Okullarda verilen din eğitimi takdir edrsiniz ki islamiyeti öğretir ve islam probagandası yapar.Daha reşit sayılmayan insanlara yani genel olarak din,tanrı konularında fikir edinemeyecek insanlara islamı öğretmek ve övmek doğru değildir.Diğer dinleride öğretelim desek yer yüzünde 10000 tane var hangisini öğretçez.Bu sebeple Ata nın yaptığı gibi din derslerini okullardan kaldırmalıyız.Siz ne dersiniz mümin kardeşlerim.
|
selam
dini öğretmekle, din tarihini ve gelişimlerini öğretmeyi birbirinden ayırabilirsek evet olabilir. yani okullarda din tarihi okutulabilir saygılarımla |
Din tarihi okutulmasına bende karşı çıkmam hatta desteklerim.Çünkü dinler bütün toplumların hayatlarında önemli roller oynamıştır.Bu sebeple dinbler tarihi okutulması doğrudur ancak din öğretilmesi yanlıştır.
|
mb ateist olduğuna göre samimi olursak daha iyi olur..Mü'min mü'minin kardeşidir yani şahsen ben seni kardeş olarak görmüyorum.Zaten zannederim alaycı bir uslupla dedin bunu..Sen ateist olarak İslam dinini diğer dinlerle aynı gibi görebilirsin.Bu yüzden hak olan dinin öğretilmesi ben müslümanım diyen biri için mecburidir.Mesela sen istemiyorsan seçim hakkın olmalı yani zorla sana öğretilmemeli..İsteyene öğretilmeli..Din de ikrah yoktur.zorla kabul ettirilmez.Kim inanırsa kendine kim inanmazsa kendine..
|
Önceden de söylediğim gibi bir çocuğun ailesi müslüman diye çocuğunda müslüman olması gerekmez.Türkiye laik bir ülke olduğu için dini kurallara göre hareket edemez.Yani islam sana çocuklarına islamı öğret diyor diye devlet çocuklara islam öğretmemeli.
Adı üstünde çocuk.Yani dinler ve tanrı konusunda sağlıklı düşünemeyecek çaptaki insanlar bunlar.Biz bu çocuklara islam öğretirsek hiç tartışmasız aileleri müslüman diye hepsi müslüman olacaklardır. Kısacası devlet henüz din seçememiş olan insanlara(çocukların dini olamaz çünkü reşit olunca mantıklı kararlar verebilirler genelde)sadece bir dini "bizim dinimiz" diye başlayan sözlerle anlatıyor,probagandasını yapıyor ve LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ KENDİ ELİYLE İNSANLARI MÜSLÜMAN YAPIYOR.BU İNSAN HAKLARINADA SIĞMAZ,LAİK DEVLET İLKESİNEDE UYMAZ.HİÇ BİR VATANSEVEVERİN BUNA SEYİRCİ KALMAMASI GEREKİR.DEMOKRASİYİ TÜRBANDA ARAYANLAR BU ANTİ-DEMOKRATİK UYGULAMALARI GÖRMÜYORLARMI ACABA? |
Bu antidemokratik değil;mb..Türkiyenin %90 'ı müslüman ve İslam dini eğitiminin verilmesini isteyenleri sayısı sizden bir hayli fazla..Bunu isteyen sizin gibi çok küçük bir azınlık..Siz istemesenizde Allah(c.c) nurunu tamamlayacaktır..Allah vekilimiz olduktan sonra,siz köpüre köpüre İslam'ın gelişmesine tanık olacaksınız..
|
SEN DAHA DEMOKRASİNİN NE OLDUĞUNU BİLMİYOSUN.DEMOKRASİLERDE ÇOĞUNLUĞUN ALDIĞI KARARLAR UYGULANIR ANCAK KURALLARIN DEMOKRATİK OLMASI ŞARTIYLA.CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA DA ŞERİATI İSTEYENLER EZİCİ ÇOĞUNLUKTAYDI AMA İSTEDİKLERİ YAPILMADI
|
anladığım kadarıyla senin derdin din dersleri ile ilgili değil.problem inanıp inanmadığında bu konuda sana yol gösterecek bazı siteler tavsiye edeyim.istifade edersin..... bunları incele tekrar konuşalım....
http://www.evrimefsanesi.com http://www.evrimcilerinitiraflari.com http://www.evrimaldatmacasi.com |
hakanatak
senin fikrin yok mu? Başkarının sitelerindeki palavraları gösteriyorsun. |
mb 365
iyi o zaman sen ataya yalancımı demek istiyorsun yadadevlet için insanları görmezden gelebilirimmi diyorsun bilmiyorum ama senin anlayışında normal şartlarda devlet diye bir olgunun olmaması gerekmezmi tutarsız konuşuyorsun bence işine gelene evet olmayanda ata ya ve devlete sıgınmak o zaman derin devletin yaptıklarıdadoğru degilmi...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:59 . |