![]() |
Biomorph Dünyası..
abilerim ablalarım; program doğadaki doğal seçilim, kör mutasyon ilişkisini açıklamak için ilk sefer Richard Dawkins tarafından The Blind Watchmaker (kör saatçi) kitabının içerisinde geçmiştir programın temel mantığı küçük değişikliklerin toplamda büyük nitelik değişikliklerine sebeb olduğunu anlatabilmektir doğanın diyalektiği ile ilgili güzel bir ipucu veren bu programdaki resimler tamamıyla programı açan kişinin (doğal seçilim) karakteriyle programın kör mutasyonları temsilen ürettiği biomorphlar üzerinde yaptığı seçimlere dayanarak oluşturulur kesinlikle daha önceden tasarlanmış değildir evrimin küçük değişikliklerle büyük ve kompleks yapılar oluşturamayacağını iddia eden arkadaşlar özellikle baksınlar
http://physics.syr.edu/courses/mirror/biomorph/ |
Re: Biomorph Dünyası..
Sevgili deli-cevat ,nerelerdeydin ? Hoşgeldin. Kendikendime *''acaba deli cevat ,isminin önündeki deli lakabını sildirip akıllandı da, ondanmı siteye uğramıyor'' dedim.
Doğrumu, düşünmüşüm? :lol: |
yapay yaşam algoritmaları..
gelecek burada bence!!! örneğin ben yapay zekanın normal programlama mantığıyla kod yazıp geliştirilmesine pek ihtimal vermiyorum. yapay zeka bence buna benzer evrim simulasyon programlarında doğal seçilim algoritmalarıyla geliştirilecek. İnsan zekasının bu şekilde geliştirilecek programlarla keşfedileceğine inanıyorum... Örneğin internette yayılmış binlerce bilgisayarda aynı anda çalışan programlar, doğal seçilimle en yüksek puan alan canlıların kodları diğer bilgisayarlara kopyalanıyor ve bu şeklde evrimleşmeye devam ediyor! |
özgür abim işten güçten boşbuldukça anca giriyoz
|
cEvatım hoşgeldin.Bimor filece bana peksarmıyoda*uzunzaman sona sene görmek sevindirid.İştengüçten vakıtbuldukça demişin.hayır olsun işmi açtınız.Ölese hayırlıolsun.okullise bittimi.*?
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:00 . |