Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Abdullah Öcalan'a "Sayın" hitabı.. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5166)

15-11-2007 14:42

Abdullah Öcalan'a "Sayın" hitabı..

Kenan Evren'i, 80 ve sonrasinda yaptigi tum kiyimlara ragmen, bu milletin parasiyla korumalarla gezdiren milletin, soz PKK'dan acilinca, "yok sayin dedi" "yok asalim yok keselim" "yok o bunu tanidi" gibi aslan kesilmesi cok aci. Bu dusene bir tekme de sen vur mantigindan baska birsey degil.

Biliyorum ki, APO'nun yakalanmasi, artik ona ihtiyac olmamasi ve ayak altinda dolasmamasi icin planlanmis bir eylemdir. Bazi gucler devlete emir verir, devlet emre uygun olarak kisileri hedef gosterir, halk saldirir. Emir verir istedigini sevdirir, basa getirir.

Ulkemiz bagimsizligini kaybetmis, simdi kendini kufurlerle ve Youtube videolari ile autmak zorunda kalmis. Ulkemin insanlarinin PKK karsisinda dustugu durum cok aci. Tipki eski ABD bayragi ve Sam amca kuklalari yakan, beddualar eden ama gercekte elinden hicbirsey gelmeyen ortadogu halklarini animsatiyor. Belki onlarda da USA yazan t-shirtler giymek hainlikti, ya da USA deyince mutlaka sonunda bir beddua etmek sartti hainlikle suclanmamak icin. Ama gercekte USA'nin istedigi ve dayattiklarina karsi ellerinden hicbirsey gelmedi. Iste asil hainlik bu duruma dusmek yada dusurulmektir. Simdi Kenan Evren'den Demirel'e, Ciller'e, yuzlerce vatan haini, su insanlarimizi dusurdukleri durumlari bile bile ve gore gore sokaklarda fink atarken, APO'ya sayin demissin ya da dememissin. 6. filoyu protesto eden genclere saldiran yobazlari azmettiren isbirlikciler aldiklari rusvetleri ve ortulu odenekleri yerken, sen APO'ya kufrederek, sayin demeyerek milli onurunu yucelttigini ya da kurtardigini san.

Bu konuyu dile getirmemin sebebi, PKK ile ilgili basliklarda yaptigim elestirilerin cekirdegindeki dusunceyi ortaya koymaktir. Abdullah Ocalan'in eylemleri, kesinlikle hicbir insani cerceveye sigmayan katliamlardan ibarettir, hicbir siyasi tarafi yoktur. Bu yazim, APO'nun eylemlerini sucsuz gostermek degildir, ama bugun PKK karsisinda dusuruldugumuz duruma uzuluyorum.

AYATA 15-11-2007 15:29

Re: Sayin Abdullah Ocalan

anlamadığın ne biliyormusun...bazı hitaplar tarafları belirlemek için özellikle yapılıyor....Türkiyede iki taraf var, başkaldıran eninde sonunda bağımsızlık için çaba gösteren kürt milliyetçisi bir gurup ve diğer tarafta bağımsız laik demokratik üniter cumhuriyetin dağılmaması için çaba gösterenler....bu iki grup birbirlerini tanımak için bir takım argümanlar geliştirmişler, birinci grup ayrılıkçılar ve destekçisi olan sözde demokratlar pkk ya pkeke diyor Apoya sayın Abdullah Öcalan diyor ve böyle tanınıyorlar, ikinci grup pkk ya pkaka diyor sözde liderine ise apo, bebekatili vs. diyor ve böyle tanınıyorlar....Taraf olmanın getirdiği bir şey bu...

* *Birde senin gibi ortada olan bulanıklar var, onları ne ben anlıyorum nede diğer taraf :) ... 1980 öncesi sağ sol çatışma dönemlerinde bu ortadakiler her iki taraf tarafından da dövülürlerdi ki buda bir başka konu ...

* Ülkemiz bağımsızlığını kaybetmiş vs. söylemler ise bir anlamda doğrudur elbet tartışılabilir ama birinci derecede tehlikeyi iyi tesbit etmek ilk önce onu bertaraf etmek gerkemezmi...bilemiyorum...

mhmd 15-11-2007 16:03

Re: Abdullah Öcalan'a "Sayın" hitabı..

Aslında bulanıklık havada, suda, karada.
İnsanda bulanıklık olmaz esasında.
Bu hava su ve karadır bizleri bulanıklaştıran.
Ve zannetmeyin ki sadece karşınızdakini karıştıran.
Siz de biz de herkes de bulanık.
Durup biraz düşün hangimiz ayık.

İşin letafeti bir yana gerçekler aslında oldukça acıdır.
Bize gösterilen doğrular yanlış, yanlışlar da doğrudur.
Nasıl mı?
http://www.medya24.com/content/view/1061/27/
Bu işin bir tarafı,
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=611597
Bu da diğer bir tarafı
Hey Ya RAB
Sen nelere kadirsin.
Dün kartal ettin bu gün güvercin.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

15-11-2007 16:51

Bu ülkede artık "sayın" olmak değil olmamak daha saygın hale geldi. Ayaklar baş olunca herkes "sayın" oldu, o eşkiya da "sayın" oluversin, ne çıkar? TBMM'nin şerefini Kamer Genç'in koruduğu bir ülkede A.Öcalan da sayın olur, Nil Demirkazık da. İkisi de aynı derecede saygındır, ne daha az, ne daha çok.

gercekisim 15-11-2007 17:28

Kıyas denen şeyin ne olduğunu anlayamayanlar bulanık olmalarının sebebini bu kelimenin manasını bilmemelerine bağlayabilirler.Hırsızlık yapan devleti soyan insanların hakkını gaspedenlerle insanların canını alan onların canının alınması işini azmettirenleri birbiriyle kıyaslamaya çalışanlar bulanık kalmaya da devam ederler.Sayılan her iki kıyas tarafı da iyi değildir ve benim için sayın değildir. Ama kendisine tokat atana diğer yanağını dönenler için galiba hepsi yine de sayın. Sayın denmesini önemsemeyen birisinin neden bu ikisini kıyaslayarak ve "6. filoyu protesto eden genclere saldiran yobazlari azmettiren isbirlikciler aldiklari rusvetleri ve ortulu odenekleri yerken, sen APO'ya kufrederek, sayin demeyerek milli onurunu yucelttigini ya da kurtardigini san." diyerek ne *söylemek istediği de bulanık olan birşeydir.Sence sayın densin mi o halde? biliyoruz saydıklarının hepsi suçlu ama bir defa kime nasıl hitap edilmesi gerktiği de en azından safını belli etmek için gereklidir.Sen bu konuda agnostik davranıyorsun desem o da değilsin,ben ne demem gerektiğini ve bunu yapınca memleketi kurtarmaya yetmediğini biliyorum,peki o zaman sence ne densin ?

aşağıdaki şiiri senin durumuna göre düşün.

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Bana da sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum:
Ya sen? Ne görünüyorsan o musun?

Ömer Hayyam

vartor 15-11-2007 20:24

Insanlar bizi sekillendiren aile ve toplumun ogretilerinden siyrilip hislerinin yerine, akil ve mantiklariyla hareket etmeyi ogrenene kadar, daha cok acilar cekecek, dogruya yanlis, yanlisa dogru diyeceklerdir. Insan haklari ve fikir ozgurlugu olmadikca, dogruyu dusunenler de susturulacak hatta olum tehditlerine maruz kalmaya devam edecektir. Nitekim, inandiklari ugruna konusmayi tercih eden * Turan Dursun'lar, Ugur Mumcu, Abdi Ipekci, Hrant Dink'lerin basina gelenleri hepimiz goruyoruz.
* Sayin kelimesi bircogumuz tarafindan sayin olmayanlara da kullanilan bir hitap seklidir. Bunun arkasinda aliskanliktan baska bir art niyet aramak bence gereksiz bir polemiktir. Sayin olanlari zaten *kelimelerle degil, dusuncelerimizle belli ederiz, sayin forumdaslarim.

gercekisim 16-11-2007 02:36

[
Alıntı:

b]Sayin olanlari zaten *kelimelerle degil, dusuncelerimizle belli ederiz, sayin forumdaslarim.[/b]
Düşüncelerinizi doğru şekilde nasıl yansıtabilirsiniz bu durumda? :) kelimeler düşünceleri yansıtmanın bir aracı değil mi,vesilesi değil mi? Düşüncelerimizi diğer insanlara taşıyan şey çoğu zaman sözcükler yani kelimeler değil mi? ben armut dersem siz elma anlar mısınız? ben sayın desem siz saymayın mı anlarsınız? :)

16-11-2007 17:45

Arkadaslar,

cevaplariniz icin tesekkurler. Tartisma kivama gelmis, simdi konuyu biraz daha acalim. Sevgili SİRİUS-B cok guzel bir noktaya, hasbel kader deginmis.

" anlamadığın ne biliyormusun...bazı hitaplar tarafları belirlemek için özellikle yapılıyor...."

Anlamadigim sey insanlarin kutuplasmak zorunda birakilmalari. Isin kotu tarafi bu kutuplasma siyasal cozum sansini kucultmekte ve iki halki birbirinden izole etmektedir. Her iki taraf da iyi oldugunu dusunuyor. Hic kimse soyle degerlendirmiyor, Turkiye Cumhuriyetinin uniter yapisini ve butunlugunu korumaya calisan turk ordusu ile halkinin bagimsizligi ve onurlu bir yasam surmek isteyen kurt gerillalarin savasi. Ya da isgalci turk ordusu ile terorist PKK'nin savasi. Halklar hep "biz iyiler onlar kotuler" olarak kutuplasiyor, bu belkide en kolay yutulur lokma. Bu kutuplasma hicbir cozum getiremeyecektir cunku olaylar "iyiler kotulere karsi" kadar basit bir felsefeyle cozulemez. Bu durumda objektif bakabilen, yapici aydinlara rol dusmektedir. Sizin bahsettiginiz bir kutuplasma ancak, Rwanda'da Hutu'larin Tutsi'leri palalarla dogramasi benzeri bir kaosun oncalismasidir. Boylece gercekisim'e de cevap vermis oldum.

gercekisim 16-11-2007 18:14

Alıntı:

Bu durumda objektif bakabilen, yapici aydinlara rol dusmektedir.
Respendial;

Objektif olmak sence tarafsızlık mı demek? Bence tarafsızlık demek değildir.Ancak,objektif bakmak için "tarafsız bakmak" olarak düşünebiliriz ki en sonunda objektif bakan ve değerlendirme yapan bir insan şayet dürüst ise doğru,haklı tarafta olur,dürüst olmayan birisi ise o zaman da kötü tarafa geçer.
Objektif bakarsınız ama objektif bakıyorsunuz diye kararsız kalırsanız,karara varamazsınız işte o zaman böyle iki arada bir derede kalıp saçma kıyaslar yapar,elma ile armutu aynı ilan edersiniz mesela geçenlerde dtplilerin çıkıp ta ordu ile bazı fikirlerde aynı düşündüklerini ilan etmeleri ve böyle yaparak kendilerini orduyla kıyaslamaları,iyi göstermeye çalışmaları gibi veya geçenlerde kimin yazdığını hatırlamıyorum ama bir arkadaşın abdullah öcalan ile Turan DURSUN'u aynı kefeye koyması gibi. Ya da benim bütün bu söylediklerimi aslında anlayıp ta anlamamış gibi aynı türden kıyas çabalarına ve kötüyü iyinin yanına koyarak ya da kabulü mümkün olmayan birşeyi nispeten daha kabul edilebilir birşeyle kıyaslayarak masum göstermeye çalışırsınız.Bilmem anlaşıldı mı...
Dünya bile iki kutuplu bu hayatın doğasında var.

gerilla 16-11-2007 20:16

bazıları asker arkadaşıymış gibi apo derse, bazılarıda sayın der...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:35 .