![]() |
elcihanaferin
Alıntı:
Hani ateistlerin bildiği ilkel toplumlardaki büyücülük olgusundan bahsediyorum. Bunlar başkalarının bilmediği bilgilere sahip olup, bilgileri ile de iktidara sahip oluyorlar. Bilgilerini başkalarından gizli tuttukça daha fazla iktidardan sahipleniyorlar. Bu ikili gittikçe birbirini pekiştiriyor. Ama başkaları da bilgi sahibi olmak için durumu kurcalayınca, bilgiyi gizli tutmak veya gizemi artırmak için elden gelen yapılıp, ortalık sahte bilgilerle doldurularak iktidar kurtarılmaya çalışılıyor. Bu asırlardır pek uygulanan bir örüntüdür. İlkellikten modernliğe de akmıştır. Bu sitede bu durumu uygulayanları yuef güzel belirlemiş. Bunların piri de RT Erdoğandır. Hani geçenlerde "bu bilgiler açıklanmaz" demişti ya. Her zaman yaptığı gerçeği açıklamamk, takiye yapmak, unutturmak ve şaşırtmaktır. Bilgi kendisinde kalsın, herkes kendisine biat etsin, istediği gibi iktidarını sürdürsün. Yani halk mürit olsun. Bu durum modern büyücülüktür. Site de bunun minyatürüdür. Ateistlik kisvesi altında iktidarı seçeneksiz kılmak işlevi yerine getirilmektedir. Onun için bu siteyi dinciler çok sever. İfade özgürlüğü falan işin cilası. Ye memet ye. (Sevgili elcihan, aktardığınız fikirlerin yazdığınız konu başlığıyla bir ilgisi bulunmamakta. Bu sebeple yazılarınız ve gelen yorumları 'tanışalım' bölümünde adınıza açtığım bu başlığa taşıdım. Bu sayede kendinizi ifade etme imkânı, belki de siteyi 'gerçekten' tanıma fırsatı yakalamış olursunuz...:thunderpoint) |
Re: Bahriye Üçok'un "kargocusu" DTP'de
Alıntı:
|
Alıntı:
Yukarıda anlattığım durum, başlangıçta böyle olmasa da sonradan bu düzeye gelmiştir. Site, onların kaynakları sahiplenmesine imkan vermiştir. Daha sonra da sahiplenme, ortamın sahiplenilmesine ulaşmış, bir hak haline gelmiştir. Dolayısıyla BÜYÜCÜLÜK’ün bütün evreleri oluşmuş ve eylemi kendiliğinden yürürlüğe girmiştir. Çile, arınma ve sahip olma; onlara sitede “mahalle abisi” olmanın yolunu açmıştır. Bu özellikleri ile onlar artık diğer üyelerden ayrılmış, özel statüye kavuşmuşlardır. Onlar artık seçkindirler, yücedirler. Onların dışında kalanlar ise bu özellikleri taşımamakta ve daha “alçak” bir seviyede bulunmaktadırlar. Onlar ancak kendilerine tanınan sınırlar içinde kalırlar, nasıl davranacaklarını sitenin bu “kahin”lerinden farkına varmadan kendilerine aktarılan mesajlardan alırlar. Sınırlamalara uymadıklarında uyarı gelir. Direten olursa hizaya getirilirler. Bunun için de gerçeğin çeşitli şekillerde örtülmesi gerekir. Kavram kargaşası yaratırlar, çünkü bu büyücüler artık iktidar sahibidirler ve iktidarlarını sürdürecekler. Onlar için dinciler ve dindarlar vazgeçilmez öğelerdir. Onlar sayesinde varlıklarını sürdürmede ve siteye sahip olmaktadırlar. Onlar vasıtasıyla varolmayı edinmiş, fikirlerini bütün siteye, düşünmediklerini sandıkları topluluğa benimsetmektedirler. Egemenlik ilişkilerini de hizmet etme adı altında örterler. Bunlar ülkede siyasi iktidarın destekçisidirler. Zaten sistemler aynıdır. RTE nasıl halkı bilgiden, gerçekten uzak tutmaya kalkmıştır, çile çektiğini anlatmıştır, gizemli lider olmuştur. Aynı sistem yürütülür. Hiçbir zaman siyasi iktidarı eleştirmezler. Ancak arada sırada – dostlar alışverişte görsün kalbinden - devlet kurumlarını eleştiriler. Pirleri RTE’dir. Ama gizemli bilgelik perdesinin altında bunu dile getirmezler. Hümanizma vs adı altında oynanan oyun budur. İzleyin mahallenizin ağabeylerinin nasıl “mahalle baskısı” yaptığını. |
sevgili elcihanaferin arkadaşım, nerden ve nasıl bu konuya daldığını, nasıl böyle sonuçlar çıkardığını bir türlü anlayamadım. Yazdıklarını anlayabilmek için okumam gereken başka başlıklar var mı yoksa *direk bu başlıktan mı bir sonuç çıkarmalıyım?
|
Re: elcihanaferin
Elcihanaferin arkadaşımız değişik bir bakış açısıyla eleştirmiş bizi. (kendimi de mahallenin
ağır abilerinden sayıyorum fasülye-nimet kıvamında). İyi etmiştir, ellerine sağlıktır, hoş olmuştur da ; oldukça akıcı ve güzel bir yazın dili kullanmasına rağmen vallahi anlamadım *8O "Onlar için dinciler ve dindarlar vazgeçilmez öğelerdir. Onlar sayesinde varlıklarını sürdürmede ve siteye sahip olmaktadırlar. Onlar vasıtasıyla varolmayı edinmiş, fikirlerini bütün siteye, düşünmediklerini sandıkları topluluğa benimsetmektedirler. Egemenlik ilişkilerini de hizmet etme adı altında örterler. " Herhalde bu paragraftaki ilk "onlar" biz oluyoruz, öyle mi ? |
Sn elcihan önyargılısınız yada daha önceden bu siteye üye olmuştunuz
yada birinin elçisiniz 4 günde önce üye oldun da hemen nasıl bu yargılara vardın? |
Onlar vasıtasıyla varolmayı edinmiş, fikirlerini bütün siteye, düşünmediklerini sandıkları topluluğa benimsetmektedirler
* * * sayın elcihanaferin *aramıza hoş geldiniz. Sıkı da gelmişsiniz, belli ki eteklerinizde dolu taşlar var, buyrun dökün, iyi olur. Agır abilerin gerçek yüzünü herkes de görür. *:lol: * * * *Ancak eleştirilerin dogru temelde gidebilmesi ve site ahalisince kabul görebilmesi için, agır abilerin site tüzügünün hangi maddelerini *ihlal ettigini de belirtmeniz, olaylarla ilgili örnekler vermeniz gerekir ki site üyeleri size inanabilsin. * * * *Buyrun örneklemelerinizle anlatın. Aksi takdirde size ya meczup ya da müfteri diyen çıkabilir. O zaman DK nın agır abileri bile sizi savunamaz. * * * * saygılarımla |
bence elcihanaferin gönderilip ''rucu'' edenlerden.
|
Sevgili elcihan,
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
* Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hoşgeldin... |
Bende bu sitedede yeniyim ama elcihanaferin adlı arkadaşın bu sitedeki arkadaşlar hakkında yaptığı karakter analizini bu kadar kısa bir süre içinde nasıl becerebildiğini anlayamadım sanki cok eski bir üye gibi arkadaşlar hakkında yorum yapmış ben sadece burda hissetdiğim biraz eski yeni ayrımı var gibi bunuda normal karşılıyorum insanlar yeni tanıdıklarına ister istemez biraz mesafeli olurlar ama işin başka bir yönü ise siteye yeni gelen arkadaşlara biraz daha yakın davranmak ve kısa bir zamanda bu site ye ısınmalarını sağlamak tabii kimse buna mecbur değil ben sadece fikrimi söyledim yanılmışda olabilirim * * * * SAYGILARIMLA
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:35 . |