![]() |
Karl Marks'ın hayatı...
Karl Marks'ı daha yakından tanımak isterim.Gelin hep beraber Marks hakkındaki düşüncelerimizi paylaşalım.İlk önce hayatı hakkında bilgi sahibi bir arkadaşımız biyografisini ortaya koysun ,sonra kurduğu sistemi ve bu sistemin olumlu ve olumsuz yanlarını tartışalım.Arada Engels'e de değiniriz.
* * * Bilgi sahibi arkadaşlarımı yazmaya bekliyorum. * * * * saygılar |
Re: KARL MARKS ın hayatı
sayın preach
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=7182 *başlıgında bir dindarın gözüyle marksın hayatına ait kesitler bulunuyor. http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=5342 * *başlıgında ise naçizane olarak Marksın ögretisini tartışmaya ugraşıyoruz zaman zaman. Ancak tüm tarihinde oldugu gibi gene komünist idealler yer altında tartışılıyor ama merak etmeyin susturulamıyor. Bu başlıklara müdahil olursanız seviniriz, ama ne yazık ki dedigim gibi başlıgı bulmak için ana sayfadan güncel politika forumu üzerinden gitmek gerekiyor. Gene de mep in bu işlere bir özgürlük getirecegini ve 141-142 yi kaldıracagını umut ediyorum. saygılarımla |
Sevgili Dilaver,
Sen bu konunun ustadisin zaten, Preach arkadasimizi geregince yonlendirisin. Evet, guncel politika konularini geri plana attik sevgili Preach. Yoksa din ve inanc *konularina firsat kalmiyordu. Belki devrim olup yeni yonetim basa gelirse bu durum degisebilir *:D Saygilar, |
İkinize de yönlendirmeniz için teşekkür ederim.
* * saygılar |
Neden kimse "aşk ihtiyacı, bilim susuzluğu ve bütün acı çekenlerin yanında olmak” gibi üç tutkunun güdümündeki uzun bir ömüre rağmen Russel'ı merak etmiyor? Sadece sebebini bilmek istiyorum...
|
Neden kimse Russel'ı merak etmiyor? Sadece sebebini bilmek istiyorum...-thunderpoint
Russel mantığın temellerini paradoksun içinde haps etti. Ve daha sonra da kuramdan çok eylemin önemini vurguladı. 100 yıllık bir yaşamın tamamında uygulanabilir eylemlerin mantıksal kavramlardan daha önemli olduğunu savundu. Karl Marks ise, Russel'ın aksine halkları yeniden inşaa etmek için bir hareket metodolojisi ortaya koydu. Russel mevcut sistemi iyleştirmek için mücadele ederken, marks sistemi yeniden inşaa etti. Bu nedenle, madem russel dan söz ettik onun önermelerine bir nazire yaparak şöyle diyelim; Marks'ın kümesi russel'ı kapsar. Selamlar. |
Re: Karl Marks'ın hayatı...
sn.thunderpoint,evet haklısınız.O zaman sizden bir başlık açıp giriş yapmanızı rica etsem,sizi yormuş olur muyum?
|
Sağol sevgili preach.. Cevabım "evet"; hem de çok...Umarım uygun bir zaman gelir...
Oki, babaannem diyor ki; "20'nin 10'u gitti, kaldı 10!" |
sayın preach
* * *başlıgı açtınız, digerleri gibi , eyvallah dedik digerleri gibi. Ögrenme amaçlı soruyorsanız çelişkilerinizi dile getiriniz yoksa yukarıda verdigim linklerde yeteri kadar bilgi var. Ama açıkçası bir diger topikteki ayyaş, zavallı, sarhoş, kimsesiz vs argümanınızdan ben sizin üzüm yemek degil de bagcı dövmek peşinde oldugunuzu düşünüyorum. Yanılıyorsam af dilemem için sizin en azından kendinize ait bir kaç fikir kırıntısı beyan etmeniz gerekiyor. * *Başlıklar fikir belirtmek içindir, soru sormak için degil. SizimMarksizm ile ilgili tüm sorularınızın cevabı ilgili başlıklarda mevcut, kafanıza takılanları o başlıklar4da dile getirin ya da kendinize has görüşleriniz varsa onları alalım ve degerlendirelim. Ancak sakın tahmin ettigim yaklaşımagirmeyin. Buyrun sizin fikirlerinizi bekliyoruz. Ve de yorumlarınızı * *saygılarımla |
Kafanız oldukça karışmış görünüyor.Tabii ki bilgilenmek amaçlı buradayım,neden bağcıyı dövmek isteyeyim ki?
* *Müslüman olmam sizin bayağı bir şüphelenmenize sebep olmuş sanırım. * * Çok üzerime gelinince bazı abuk başlıklar açabiliyorum nedense. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:34 . |