![]() |
Yaratılış Sırları
Malum, evrimciler yaratılışa, bilinçli tasarıma inanmaz, bu konularda anlatılanları algılayamazlar.
Bunun nedeni her ne kadar kalplerinin mühürlü, gözlerinin ve kulaklarının perdeli olması ise de, bu konularda yeterince aydınlatıcı bilgilerin sunulmamış olması da bir eksikliktir. Allah, dilediği insana hidayeti verdiğine göre bu başlık altında İslamcı arkadaşlarımızın yapacağı açıklamalar bu hidayete aracı olmalarını sağlayacaktır. *:wink: İlk sorumuz, klasik ateist sorusu: 1- Herşeyi Allah yarattıysa, Allah nasıl ezelden beri vardı, taa ezelden bilinçli, kudretli bir üstün varlığın olması nasıl izah edilebilir? 2. sorumuza geçmeden önce bir ön açıklamada bulunalım. Zariyat/ 56. Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. "Ben gizli hazine idim. Bilinmek istediğim için mahlukatı yarattım" Hadis kaynakları: 1. * *Ed-Dürerü’l-Müntesire, Celalettin-i Suyuti,125 2. * *El-Esraru’l-Merfua, Aliyyu’l-Kâri, 273 3. * *Keşfu’l-Hafa, Aclunî, 2:133 4. * *El-Fetevâ, El-Halîlî, 1:72 5. * *Mesnevi, Celâleddin-i Rumî, 5:104 6. * *Divan-ı Mevlânâ Câmî, 37 7. * *Divân-ı Niyaz-i Mısrî, 2 8. * *Divân-ı Şeyh Ahmet Cezerî, 1:190 9. * *İşârâtu’l-İ’câz, Bediüzzaman Said Nursi, 23 "Allah evreni ve insanları neden yaratmıştır?" sorusuna yanıt aradığımızda 1 ayet ve 1 hadis çıkar karşımıza. Hadisin aslının Muhyiddin i Arabi'ye ait olduğu, Arabi'nin rüyasında Muhammed'i gördüğü ve kendisine Allah'ın yaratış sebebini böyle açıkladığını söylediği iddia edilir. Yaratılış sebebinde öncelik ayette olduğuna göre, Allah'ın insanları ve cinleri kendisine ibadet (kulluk) etsinler diye yarattığı sonucuna varılır. Bunun nedeni de hadisteki "bilinmek, tanınmak, saygı duyulmak" amacıyla açıklanır. Sorumuz şu: 2- Allah, evreni ve varlıkları niçin yaratmıştır? 3- Allah, ilk yarattığı her ne ise (İslam'a göre Muhammed'in nuru) kendinden mi yoksa yoktan mı yaratmıştır? 4- Allah, melekleri, şeytanları, cinleri evrenden önce mi yoksa sonra mı yaratmıştır? 5- Galu Bela toplantısı Adem'den önce mi yapılmıştır? İnsan ve cin ruhlarıyla mı yapılmıştır? * *Şimdi doğan insanlar, bu toplantıya katılmışlar mıydı? Nasıl? Bu sorulara aydınlatıldıktan sonra diğer sorulara geçebiliriz. |
Re: Yaratılış Sırları
Tanrıya inanlar olarak bizler işte ayet ne diyorsa o diyoruz.
İnanmayanlar ise tanrı olmadığı için süreç kendiliğinden oldu diyor. (Veya ben evrim bilgi cahili olduğum için yanlış biliyorum bu da olabilir. ) Eğer oldu deniyorsa, Niye oldu? Olmasının amacı neydi acaba , inançsız bir bakışı öğrenmek benim için çok iyi bir tecrübe olurdu. Yani bir şey hayatta kalmak için hep evrildi mi? Neydi o hayatta kalmanın ne olduğunu bilme bilincinin oluşması. Varmı içimizde inançsız arkadaş yav :) Not: pante sizin soruyu iç ettik kusura bakmayın ne olur. . Hem sizin soru ile de alakalı. Tekrar özür dilerim. Selamlar |
Aman bir cevap verme ağzın aşınır, öğren bakalım, yaş 60 olmuş hala öğrenme derdindesin.
İnançsız kim, kimi gördün de böyle konuşuyorsun, kişiyi nasıl bilirsin, kendim gibi. Sazanlar Poseidon'a inanır. Selamlar. |
"Ben gizli hazine idim. Bilinmek istediğim için mahlukatı yarattım"
sevgili pante'nin yazdığı yukardaki cümle kutsi-hadistir. kutsi hadisin lafzı allaha ait, muhammed sadece aktarıcıdır.,diye tanımlanır. ayrıca sünni islamda kutsi hadislerin doğruluğu konusunda bir ihtilaf yoktur. bu hadisin metnine baktığımızda ,zaafları olan bir tanrıyla karşı karşıyayız. bu duyguya uyan bir deyim var. ''marifet iltifata tabidir'' yani tanrı bu kainatı yarattıktan! sonra *boşa gitmesin benim bu yaptıklarımı görüp, anlayıp takdir edecek idrak edecek bir zeki varlık olmalıdır,deyip insanı yaratmış, bizede eserlerini göstermiştir. |
Sevgili pante bu sorulardan ulaşmak istediğiniz yer varsa, açıklarmısınız. Genel çerçeveyi anlamak için soruyorum.
Selamlar. |
Alıntı:
Evrim saçma madem İşte size Adem: 1- Melekler çeşitli memleketlerden getirdikleri toprağı su ile çamur haline getirip insan şekli oluşturdular. 2- Mekke ile Taif arasında 40 yıl yatıp salsal oldu. Yani pişmiş gibi kurudu. 3- Önce Muhammed Aleyhisselam’ın nuru alnına kondu. 4- Sonra Muharrem’in onunda Cuma günü ruh verildi. 5- Adem çok güzeldi. Siyah saçlı ve buğday tenliydi. Hiç sakalı çıkmazdı. 6- her şeyin ismi ve faydası kendisine öğretildi. 7- Bütün melekler kendisine secde etti, İblis hariç. O kibirliydi. 8- 40 yaşında Firdevs cennetine kondu. 9- Kendisine yardımcı ve eş olması için kaburga kemiğinden Havva yaratıldı. 10- Şeytana aldanıp yasak meyvayı yiyince cennetten sürgüne gönderildiler. 11- Adem hindistan’da Seylan adasına, Havva ise Cidde’ye sürüldü. 12- Menisinin toprağa karışıp helak olmasına çok üzülüyordu. 13- Adem’in toprağa karışan menisinden Yecüc ve Mecücler yaratıldı. 14- Adem, Havva’ya kavuşmak için 200 sene ağlayıp yalvardı, dua etti. 15- 200 senenin sonunda duası kabul edilip Hacca gitmesi emredildi. 16- Arafat ovasında yeniden Havva ile buluştu. Kabe’yi inşa etti. 17- Çocukları oldu. Neslinden 40.000 kişiyi gördü. 18- 1500 yaşında iken çocuklarına, torunlarına peygamber oldu. 19- Şehirlerde yaşar, okuma yazma bilirlerdi. 20- Demircilik, dokumacılık, çiftçilik, ekmek yapmak gibi san'atları vardı. 21- Altın üzerine para basılmış, maden ocakları işletilip, çeşitli aletler yapılmıştı. 22- Cebrail onu 12 kez ziyaret etti. 23- Günde 1 vakit namaz, oruç ve gusül abdesti emredildi. 24- Kendisine kitap verilip, fizik, kimya, tıp, eczacılık, matematik bilgileri ögretildi. 25- Çocuklari çesitli dillerde konuştu. 26- Süryani, İbrani ve Arabi diller ile kerpiç üstüne çok kitap yazıldı. 27- 2000 yaşında iken Cuma günü vefat etti. 28- Havva kendisinden sonra 40 yıl daha yaşadı. 29- Cenazesini melekler yıkadı. Namazını Hz. Şit kıldırdı. 30- Mezarı Kudüs'te, Mina'da, Mescid-i Hif'te veya Arafat'dadır. Kur'an-i Kerim ve aciklamali Türkce Meali, Kral Fahd Matbaasi, Medine-Münevvere, 1992 Ibrahim Siddik Imamowlu, Büyük dini hikayeler, Osmanli yayinevi, Istanbul, 1980 |
Yukarda yazilanlara inanalar mi var diyorsunuz?
|
Alıntı:
İslam'da ilk insanın yaşam öyküsü budur. Hadislere itibar etmeyen çok küçük bir azınlık ise sadece ayetleri dikkate alır. Ayetler ise detayları izahta yetersizdir, birçok soru işareti doğurur. İşte bu soru işaretlerini hadisler yanıtlar. Sıradan insanlara evrimi anlatamaz, izah edemezsiniz. Eğitimli insanların dahi çoğunluğu evrimi anlayamaz, algılayamaz, kabullenemez. Ayrıca hala yanıt verilemeyenlerin, bilinmeyenlerin olması da kafaları karıştırır, insanları yaratılış inancına mahkum kılar. Halbuki evrimin karşısındaki yaratılış argümanı olan Adem öyküsü evrimden çok daha saçmadır. Dolayısıyla insanlara evrimin detaylarını izah etmeye uğraşmak yerine Adem'in öyküsünü anlatmak daha akılcıdır. Eğer ortada 2 teori varsa akla en yatkın olanı en saçma olmayanı olacaktır. Bu başlıktaki soruların amacı da bu yöndedir. Tanrı teorisine karşı değil ama dinin yaratılış hikayesini gözler önüne serme açısından önemlidir. Tabi yanıt alabilirsek. İslam'da inanç, ilk yaratılanın Muhammed'in nuru olduğudur. Ben tersini iddia ediyorum ve diyorum ki yoktan yaratma diye birşey yoktur. Hatta Kur'an'da yoktan yaratma'dan bahsetmez. Ama İslam'ın ağzında sakızdır bu. |
Hatta *Kur'an'da *yoktan *yaratma'dan *bahsetmez. *Ama *İslam'ın *ağzında *sakızdır *bu.
Pante -------------------------------------------------------------------------------- Katılıyorum... |
3- Önce Muhammed Aleyhisselam’ın nuru alnına kondu.
* Bu ne demek oluyor? Benim cikardigim sonuc, ilk yaratilan Adem degil muhammed olmus oluyor. *- Mekke ile Taif arasında 40 yıl yatıp salsal oldu. Yani pişmiş gibi kurudu. Bu da evreni alti gunde yaratanin kirk yil camurun kurumasini bekledigi mi demek oluyor? *23- Günde 1 vakit namaz, oruç ve gusül abdesti emredildi. oyleyse 5 vakit namaz neden kiliniyor? * Bu tur masallara inanabilmek icin, hakikaten iman gucu gerekir. Evrim teorisinden haberi de olmasa, islam dini ortaya cikmadan namaz kilindigina, muhammed'in alnina Adem'den de once ruh uflendigine, Camuru adem'e donusturmeden once, 40 sene firinlandigina baska nasil inanilabilir? Cocuga bile soyleseniz, evreni 6-7 gunde yaratanin neden 40 yil camur kuruttugunu sorar insana... *Allah zamandan munezehdir diyecek olanlara, neden evreni kurarken allahin gunu, camur kuruturken insanin yilinin kullandigini sorarim. 4 dakika kurutmus denseydi, imaniniz sarsilir miydi? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:31 . |