![]() |
İnsan Olmak
Bir haftadır İranın başkenti Tahrandayım.
Her sabah kumruların ötüşleriyle uyanıyorum. Kuk kuuuuk ku .......kuk kuuuuuk ku..... Onlar Türkiyede de aynı lisanla konuşuyorlar birbirleriyle Benim gördüğüm bütün Avrupa ülkelerinde de aynı lisan Amerikadan Japonyaya bütün dünyada aynı ve tek lisan Ayrıca aile hayatı yaşıyorlar ve birbirlerine son derece bağlılar Ne bir kavga ne bir boşanma çiftler arasında Aynı allahın yaratıkları olmalarına karşın din kavgası da yok aralarında Nedense Allah onlara bir ibadet mecburiyeti vermediği için -ki diğer hayvanları da katarsanız sayıları bizlerden çok fazla- din bir kavga sebebi değil onların arasında Bütün hayvanlar cinslerine göre tek lisanla konuşuyorlar aslına bakarsanız Japonyadaki bir kediyi getirin ve Arabistandaki bir kedinin yanına koyun göreceksiniz ki bir birlerinden hoşlanmadıklarını ifada eden bir lisanla derhal konuşmaya başlayacaklardır. Hepsinin tek bir kavga sebepleri var. Karın doyurmak. Ve sadece bunun için kavga ediyorlar ve bunun için başkalarını öldürüyorlar. Karnı tok bir Arslan önünden geçen Ceylana dokunmuyor. Hatta bunu bana Allah gönderdi kenara koyayım da bunu da yarın yerim demiyor. Hepinizin ve hepimizin bildiği gibi sadece İnsan zevki ve hırsı için diğerlerini öldürüyor Bir de inançları için. Namus,din,gelenek,örf gibi kavramlar buna dahil Halbuki insanın yaratılışında ne dinlere göre, ne Evrim teorisine göre IRK farkı yok. DİN farkı da... Gerek Irk farkı, gerekse din farkı insanın farklılaşmasında bizatihi kendisi tarafından ortaya konmuş şeyler. Ve zamanla Tabu haline gelmişler. Yani insan kendi yarattığı şeylerin esiri olmaya başlamış, tıpkı Tanrı mefhumu gibi. Zamanla karşısındakini anlamak yerine kendi fikrini zorla da olsa kabul ettirmek EGO su egemen olmuş. Ve ne olmuşsa olmuş, işte bundan sonra olmuş. Ben bu yüzden kendimi çok mutlu hissedenlerdenim. Türk müsün diye soruyorlar İNSANIM diye cevap veriyorum Müslüman mısın diye soruyorlar İNSANIM diye cevap veriyorum. Genelde bu cevabı anlamayanlar çoğunlukta... Ama sizlere de de tavsiyem Geliniz aynı cevapta birleşelim. Dr. Kemal Taylan YÜCER bu yazı çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.. |
Re: İnsan Olmak
kendi adıma yazı için çok teşekkür ederim. *:wink:
|
insan olmak veya kalmak zordur,,ne mutlu insan olabilene ve kalabilene,,onlar cenneti görücekler..
|
Evet, insan olabilmek kolay degilmis; henuz hicbir felsefecinin adini bile duymamisken, hicbir kitabini okumamisken, ergenlik yillarimda ayni dusuncelere sahiptim. O zamanlar ne kadar da basit, herkes buyle dusunse dunyada problem kalmaz derdim onume gelene. Yarim asir sonra, o kadar da kolay olmadigini ogrendim insan olabilmeyi; Once kendini en yakinlarinin ogretilerinden siyirabileceksin, sonra icinde yasadigin toplumun deger yargilarindan siyrilabilecek, baskilarina ragmen gogus gereceksin insan olma yolunda. Dislanacak, kendini cok yalniz hisedecek, dusmanca bakislara aldirmiyacaksin.
* Kisaca, kolay degil kardesim insan olmak, kolay degil.Gunun birinde bu fikir evrensel hale gelecek, ona suphem yok, ancak o gune kadar insan olmaya cabalayanlar, sanki buyuk bir kabahatmis gibi, dogmatik dusuncelere kendini kaptirmis olan buyuk cogunluk tarafindan asagilanmaya, ezilmeye devam edilecekl. |
İnsan olmak zor iş. İnsan olmanın zorluğuna göğüs germek daha önemlisi kendini ifade edebilmek güç olsa gerek. Olmayacak iş değil.
Dünyamızı insanların istila edeceği günleri iple çekiyorum. :) |
Saygideger arkadaslar;
Kendini fiziksel temelde insan diye tanitan insanoglu,dusunce ve davranista hala insan degildir,ne yazik ki hala "ben"mevcuttur.cunku dusuncenin evrensel sinirinin temeli ayrilmislik kokeninin ayrimciligina dayanmaktadir. Ustelik kendini insan yapabilecek olgulari,insanoglu bir de tanriya bahsederek,erisilmez kilmistir.Alternatifi olmayan bu dusunce tarzinin kokeni erkekseldir ve kadin bir erkek ifadesidir-hersey de oldugu gibi iste ne zaman insanin kendisi erkek karsiti kadin ve butunu insan ayrilmisligindan evrensel bir temelde kurtulursak,o zaman insani duygulari daha iyi algilama gucune sahip- erkek ifadeli degil-kendini erkeksellige alternatif olarak ortaya kendi olarak koyabilen kadin,annelik v.s. dili ve felsefesi ortaya konursa,iste o zaman erkegin ben ayrilmisligi,insanin butunune dusunce ve davranista donusebilir.once evrensel temeldeki erkeksel dusunce sinirini asmamiz ve ondan arinmamiz gerekiyor,tabi bu evrensel sorunu gorebilmek veya hissedebilmek tamamen her benin kendi algisi temelindeki,kendini degistirmek istemiyle paraleldir. Saygilarimla; evrensel-insan |
İnsan olmak çok güzel.
Önce ben olmalı. Sonra biz olmalı. insanım olmalı. İnsanız olmalı. Sen olabilmen için ,seni rahat bırakmazlarsa. Biz olmanız engellenir ve ayrılıklar yaratılırsa. İnsan olmanız değil kul olmanız dayatılırsa. Dünyada insanlık yaşatılmazsa. Tek başına insan olmak zordur. Akil insanlar dünyada insanlığın yaşatılması için mücadele etmelidir. İnsanım diyebilenler çoğalsın,dünyayı insanlar yönetsin. |
Saygideger aydoe;
Benim felsefem de zaten once birey olma-yani baskalarinin verdigi bilgiler temelindeki dusunce ve davranis sahibi olmak degil;kisisel temelde ve kisinin kendine has dusunce ve davranis sahibi olmasi ve hak ve ozgurlukler temelinde bunu korumasi ve saygi temelinde baska kisinin hak ve ozgurluklerine mudahale etmemesi-sonra da bu bireysel dusunce ve davranislardan hangisi onu ayrimciliga itiyorsa,o ayrimciliktan davranis ve dusunce de arinmasi,bu benim felsefemin bir bolumu ki ben buna bireyin kendi ozune donme-insan olma- devrimi diyorum. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:59 . |