![]() |
Putperestlikle ilgili video çalışmam
Putperestlikle ilgili hazırladığım video hizmetimize girmiştir.
Bu kez daha dikkatli olmaya çalıştım. Acemiliğim geçene kadar idare edin artık :) http://www.youtube.com/watch?v=c7C_qFt9opk |
Re: Putperestlikle ilgili video çalışmam
Sadece semavi olmama iddiası biraz ayakları havada kalmış. İzleyenlerin hırıstiyanlığın ve museviliğin yüceltildiğini düşünmelerine yol açacak gibi. Sanırım semavi olmaya özel bir anlam
yüklüyorsun. Videoda bu özel anlam bilinemeyeceği için hırıstiyan-musevi propagandası gibi algılanabilir. Ellerine ve emeğine sağlık. |
Bu sefer teknik olarak daha iyi olmus, bence yazilari biraz daha azaltip, alabildigine secici olmakta fayda var. Ornegin Cehennem ile ilgili bolumler Al-Ilah tartismasinin tamamen disinde, ayri bir tartisma. Iki konu arasinda baglanti kurmak mumkun degil. Filmin iddiasi Islamiyetin pagan bir din oldugu, ama Cehennem konusu bunun ispati icin uygun degil. Cunku cehennem hiristiyanlikta da var.
Frodo'nun bahsettigi konu da onemli. Putperest yada pagan dinlerden etkilenme tartisilirsa bence hiristiyanlik paganizmden kat kat daha fazla etkilenmis bir dindir. Bu acidan islamiyetin paganizmden etkilenmesi oldukca zayif kalir, daha cok simgelerle sinirlanmistir bile diyebiliriz. Halbuki hiristiyanligin temel felsefesi paganizme dayanir. Iki semavi din vardir, bunlar da musevilik ve hiristiyanlik kismi tamamen kaldirilsa daha dogru olurdu. Bence dogru bir tespit degil. Muzik secimini begendim. Baslarda resimler ve goruntulerle yazilari icice gecirmen guzel olmus. Bu tur calismalarda goruntuler agirlikli olmali bence. Yazilar bu seferkinde de fazla gorunuyor. Bazen iyi secilmis bir goruntu on tane yaziya bedeldir. Biraz daha calisarak, arastirarak daha iyi goruntuler bulabilecegine inaniyorum. Basarilar. |
sevgili timsah, semavi din yoktur. semavi olduğunu olduğunu iddia eden dinler vardır.
ayrıca arapçada kelimenin başına A *ünlüsü gelmez. bu ünlü *E dir yani *al-ilah değil EL- İLAH'tır ama bu *söylediklerim, sakın şevkini kırmasın. geneline baktığımda çok güzel bir video olmuş bu tip videolara devam etmeni ister ve arzu ederim |
Bu iş grup çalışmasıyla gerçekleştirildiğinde daha iyi sonuç alınacağı muhtemeldir. Çünkü bu haliyle getirisi yanında bir çok götürüsü olacağını düşünüyorum. Timsah, bence 3. için bekle..
|
Çok güzel. Tebrikler sevgili Timsah.
Küçük hatalar, eksikler, fazlalar her yeni çalışmada azalacak ve sonunda mükemmele ulaşılacaktır. Devam. |
Kutlarım Timsah. Arkadaşların yapıcı eleştirileri doğrultusunda çok daha iyilerini yapabileceğine eminim. Ben müzik konusunda sargon'a katılmıyorum. Bence bu videoya John Lennon'ın IMAGINE adlı şarkısı çok iyi gider, ne dersin?
|
Imagine there's no Heaven
It's easy if you try No hell below us Above us only sky Imagine all the people Living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in peace You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one Imagine no possessions I wonder if you can No need for greed or hunger A brotherhood of man Imagine all the people Sharing all the world You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one |
Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için. Aslında elimde fazla kaynak olmaması videonun profesyonel olarak hazırlanmasında zorluk çektiriyor. Bu yüzden bazı hatalar yapıyorum, elimizde yeterince bilgi var ama daha çok resim gerekli bu resimleri bulmakta zorluk çekiyorum.
Az sonra videoyu tekrar editleyip yükliycem, Frodonun dediği bölümü kaldırsam iyi olur, izlenimlerin farkına varamıyorum, siz demeseniz ben hiç farkında olmayacağım tekrar teşekkürler. Thunder arkadaşımızın dediği gibi 3. videomuzu, grup çalışmasıyla yapalım. |
Sevgili Timsah, madem düzenleyeceksin, Cehennem vadisi ile ilgili kısımdaki kadın resimlerini de kaldırmanı öneririm. Konuyla bir bağlantısı algılanmıyor.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:06 . |