Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Şeytanın Aklı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6058)

Lucky 11-05-2008 08:15

Şeytanın Aklı

Zekice bir plan yada işle karşılaştığımızda hep şöyle deriz şeytanca
Yada zeki biri için şeytan gibi terimini kullanırız yani çok zekice ve akıllıca olan şeyleri hep şeytana atfederiz
Yani bu durumda şeytan oldukça zeki ve akıllı biri üstüne üstlük birde melek ünvanı var
E şimdi bu kadar akıllı ve zeki birinin kendini yaratana karşı gelmesi ve sonunun ne olacagını bilmesi saçma olmuyormu
Bu durumda 2 seçenek düşünüyorum ben
1 Şeytan adrenalini çok seviyor sıkılmış olmalıki ordaki uygulamalardan Kendini cehenneme götürecek salakça işler yapıyor

2 Ya da şeytan diye bişey yok insanların içine korku verip bişeylere yönlendirmek için uydurulmuş kocaman bir yalan

TROYS 11-05-2008 08:19

Zekice bir plan yada işle karşılaştığımızda hep şöyle deriz şeytanca
Yada zeki biri için şeytan gibi terimini kullanırız yani çok zekice ve akıllıca olan şeyleri hep şeytana atfederiz

ne ilgisi var yaaaaa :) :) bizim koyde senin dedigine seytana pabucu ters giydirir derler...:) atasozlerinle dini bir tuttun yaa helal olsun sana :)

Lucky 11-05-2008 08:24

Alıntı:

TROYS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107848)

ne ilgisi var yaaaaa :) bizim koyde senin dedigine seytana pabucu ters giydirir derler... atasozlerinle dini bir tuttun yaa helal olsun sana :)

Aynı şey niye ahmete mehmete papucunu ters giydirir demiyorlar
demekki şeytan zeki biriki ona giydirmeye çalışıyorlar :)

Lucky 11-05-2008 08:26

ha bu arada bu ata sözlerini marslılar söylemiyor :)

TROYS 11-05-2008 08:26

Alıntı:

Lucky´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107849)
Aynı şey niye ahmete mehmete papucunu ters giydirir demiyorlar
demekki şeytan zeki biriki ona giydirmeye çalışıyorlar :)

:) sarı cizmeli mehmet aga :) buyur burdan yak..buda bir vecize..mehmet aga kim..ben troyum :) daha tonla cıkartırım sana....seytanın zekiligi felan yok...kafa tutmadan onceymis o...şimdi onun bunun dinini calıyor...aynı sizin gibi..hırsız adama akıllı mı diyon simdi sen...

Lucky 11-05-2008 08:36

Sen nedemek istediğimi anlamamışsınki şeytan diye bişey zaten yok ben onu yazmaya çalıştım
Hırsızlığa gelince değerli olan şeyler çalınır senin dininin bende değeri yok kusura bakma üstüne para versen almam :)

Lucky 11-05-2008 08:39

Ata sözü meselesine gelince google amcaya sordum ata sözü nedir diye bana bunu söyledi

Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "darb-ı mesel" olarak da adlanılır.

Atasözleri bir toplumun duygu, düşünce inanç ve kültür yapısını yansıtır.

TROYS'cum

TROYS 11-05-2008 08:40

Alıntı:

Lucky´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107861)
Sen nedemek istediğimi anlamamışsınki şeytan diye bişey zaten yok ben onu yazmaya çalıştım
Hırsızlığa gelince değerli olan şeyler çalınır senin dininin bende değeri yok kusura bakma üstüne para versen almam :)

satan kim ? soylede 5 10 tane alalım :)

TROYS 11-05-2008 08:42

Alıntı:

Lucky´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107864)
Ata sözü meselesine gelince google amcaya sordum ata sözü nedir diye bana bunu söyledi

Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "darb-ı mesel" olarak da adlanılır.

Atasözleri bir toplumun duygu, düşünce inanç ve kültür yapısını yansıtır.

TROYS'cum

laf gelişi herhalde dimi...ne demek istedigimi aktardım sana ben..seytana inanıp inanmaman beni hiç alakadar etmez...ben burda islama girin diye bulunmuyorum...davamı savunuyorum davamı...

anladın lukiscim...::)

Lucky 11-05-2008 08:53

Alıntı:

TROYS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107868)
satan kim ? soylede 5 10 tane alalım :)

Bende olmayanı sana satamamam ama sendede yok galiba satın almak istiyorsun:)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:04 .