Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Bir başkadır benim muhafazakarım! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6065)

meaculpa 12-05-2008 12:51

Bir başkadır benim muhafazakarım!

Milli Gazete Arçelik'in reklamını dinen sakıncalı buldu. Reklam fotoğrafındaki annelerin hepsinin etek ve kol boyları uzatıldı.

Arçelik’in maskotu Çelik’in “Benim milyonlarca annem var!” kampanyası çerçevesinde 10 anneyle birlikte fotoğrafı çekilip gazetelere gönderildi. Milli Gazete, anneleri çok açık bulup rötuşla kapattı! İki resim arasındaki farkı Vatan gazetesi farketti.

Arçelik, Anneler Günü nedeniyle “Benim milyonlarca annem var” adı altında bir kampanya düzenledi. Arçelik’in maskotu Çelik’in 10 anneyle çekilmiş fotoğrafı ise kampanyanın görsel malzemesi olarak kullanıldı. Bu fotoğraf Türkiye’de yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Ancak İslami basından Milli Gazete’de bu fotoğrafa dikkatlice bakıldığında rötuş yapıldığı ortaya çıkıyor. Yenişafak, Bugün ve Zaman gazetelerinde bile orijinal fotoğraf kullanılırken, Milli Gazete’de yer alan fotoğrafa bilgisayar programı “Photoshop” yardımıyla çeşitli eklemeler yapıldığı dikkat çekti.

Yapılan eklemeler

Soldan sağa doğru inceleme yapıldığında, ayakta duran bütün annelerin elbiselerinin kol boyu uzatılmış. Ayrıca sol baştan dördüncü annenin degajesine yani göğüs dekoltesine müdahalede bulunulmuş. Oturan anneler incelendiğinde ise sol baştaki annenin etek boyuna ekleme yapılmış.

Ortadaki annenin eteğine de ekleme yapılırken masadaki çiçeğin de yardımıyla bacağın
görünen kısmı kapatılmış. Sağ başta oturan annenin ise kolları uzatılmış.

Resim için tıklayaverin , şimdi bir de image us yapmıyalım:)

http://www.radikal.com.tr/Default.as...&CategoryID=77

Bittim yanlız farklara hatta bul bes farkı olayına dönmüş:)

Sıyırdı! GEÇTİ! Mİ ?

aparain 12-05-2008 13:57

arkadaş bu kadar da olmaz yav,koptum doğrusu:)
yalnız, çelikle kadınlar aynı koltukta oturmuşlar.Dinen caiz midir sevgili meaculpa?
ne dersin ulemaya sormaya gerek var mı?
yoksa biz uyaralım da direk haremlik-selamlık yapsınlar mı hee :)

aydoe 12-05-2008 21:02

Yine iyi türbanlı hale getirmemişler anneleri

walla 12-05-2008 21:27

Bir zihniyet ki siradan bir resime bakarken bile akli baska yerde. Allah dunyayi Muslumandan korusun...

meaculpa 13-05-2008 00:29

Bi koşu sordum da geldim aparin , fetva hızır hocalardan birine. Zaten zibil gibiler etrafta. Aynen şöyle naklediyorum; erkek dediğinin adı üzerindedir, çelikliğine falan aldanmayın hatta onun bir reklam unsuru maket oldugu aldatmacasına ise zinhar kanmayın. içinden her an potansiyel bir çoşkun fırlayabilir bu nedenle cennet kokulu analarımızın 100 metreden aşagı bir mesafede yanlarına yaklasmamasına dinen cevaz yoktur. Bu böyle biline ve ona göre adab-i muaseret biçile.

aparain 13-05-2008 11:57

öyleyse çelik denen din hayınına tez elden 100 sopa vurula.
Entegre kablolarına kısa devre yaptırıla.
Bir güzel gusl aldırılıp, doğğruu cumaya yollana.:)

K.C. 15-05-2008 00:32

Elbise kollarını uzattılar da ne oldu, dinen caiz hale mi geldi? HAYIR.
Etek boyları keza, topuktan üstü hala görünen bacaklar var.
Dekolteyi sansürleyince Analardan birinin daha iffetini mi kurtarmış oldular?

Tüm bu giydirmeler (!), kendi erkek okuyucu cemaatinin Çelik kardeşimin analarına kesin ve kat'i olarak ana dağil de avrat gözüyle bakacaklarının tescili midir acaba?

dolfen 15-05-2008 08:37

walla arabistanda olsa bu kampanya düşünemiyorumm...

düşünsesine en kötü kırbaçlarlar 200 kıbaç

bikaçını sallandırırlar.....

evrensel-insan 15-05-2008 13:26

Dusunce de bitiyor

Saygideger arkadaslar;

Bu resimler ve onlara yapilan rutusler; bir seyi acikca ortaya koyuyor.DUSUNCENIN VE ONUN ALGI DUZEYINI-boyle bir dusunceye sahip olan, beyin ve onun vucudu da ancak boyle davranir.

O yuzden, dusuncenin duzeyi neyse, siz o dusuncenin fiziginden ancak ona paralel bir davranis beklersiniz.Aksini beklemek, hem o dusunceyi algilamamak, hemde hayalcilik olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

BenDeniz 21-05-2008 17:12

Milli Gazete'nin belli ahlaki anlayışları vardır.Hitap ettiği kesiminde öyle..bir başka gazetenin türban,çarşaf,sarık gibi giysilere yer verememekteki hassasiyetini, milli gazete de tesettürsüzlük için göstermiş.

Sansürleyecekse,şahsiyet gösterip o reklamı hiç almaması daha doğru olurmuş.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:34 .