![]() |
Enbiya Suresi : 105
ENBİYA SURESİ : 105 Yemin olsun, zikirden sonra Zebur'da şunu yazmıştık: Yeryüzüne benim iyilik ve barış seven kullarım vâris olacaktır.
Şu ayetleri kim yazıyorsa ''yazmıştık''diye büyük gaflar edebiliryor. |
sevgili atheist ,bu ayetin anlamında bir gaf yok.
orjinal halindeki '' ketebna'' yani biz yazdık kelimesi daha önceki tevrata veya ''suhuf''lara (sahifeler) gönderme yapıyor. burdaki biz yazdık (ketebna) bizatihi yazmaktan çok gönderme (vahiy) olarak algılanmalı. kuranın bütünlüğü içinde bir gaftan söz etmek mümkün değildir. not : umarım ,benim ateist olduğumu biliyorsundur |
ENBİYA SURESİ : 105 - Yemin olsun, zikirden sonra Zebur'da şunu yazmıştık: Yeryüzüne benim iyilik ve barış seven kullarım vâris olacaktır. Zebur diye bir kitap var mı ? Varsa nerede ? ( Diğerlerinin tahrif edildiği iddiasına neyse hadi inandık da , namertler Zebur'u hepten ortadan kaldırmışlar . Ara ki bulasın ; adı var , kendi yok .. ) Hazır aklıma gelmişken bir masal tekerlemesi anlatayım da ademoğluna , üzerinde birkaç yüzyıl da ben yorum yaptırayım ! :D Komşu komşu huuu , Davut geldi mi , geldi , ne getirdi , inci boncuk , başka başka , Zebur mebur , kime kime , karakediye , karakedi nerede , suya gitti , su nerede , inek içti , inek nerede , dağa kaçtı , dağ nerede , yandı bitti kül oldu ... :) |
bi de,aLLah niye yemin ediyor ki? ne komik ya :)
|
Alıntı:
diğer yandan neden zeburdan örnek sunarsın ki?isteyen zeburu açar okur,ki zebur nedir ki yahu?allah zeburu ben indirdim diyorsa ben de sorarım neden onun değiştirlmesine göz yumdu madem o kadar kudretin var?muhammed o kadar akıllı ki son kitap kurandır değişmeyecektir gibi bir ayet eklemiş. |
Alıntı:
bi de gerçekten arapça bilmiyorsaniz meallerden uydurmayin meallerde bile kivirma var....mesela nûr sûresi 31.ayette geçmeyen basörtüsüne saldirip duruyorsunuz...sizin saldirdiginiz kur'andaki din olamaz,kur'ani gerçekten tam manasiyla bilmiyor olabilirsiniz.... |
Alıntı:
|
bugün eski ahid (tevrat) olarak tabir edilen kitabın
Eyüp (Eyub) Mezmurlar Süleyman'ın Özdeyişleri (Süleyman'ın Meselleri) Vaiz Ezgiler Ezgisi (Neşideler Neşidesi) bölümleri zebur olarak kabul edilir yani zebur kayıp falan değildir tevrat kitabının içindedir |
Alıntı:
Yoksa Kuran'daki gaflarla ilgili yazdıkları ile burdan Kabe'ye yol yaparsın. Selamlar. |
Guncelleme.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:13 . |