![]() |
Hainlikte Son Nokta.
Hükümet Kyoto Protokülü'nü imzalayacak
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, hükümetin küresel ısınmaya karşı Kyoto Protokolü'nü benimseme kararı aldığını söyledi. KÜRESEL ısınmayla mücadeleyi öngören Kyoto Protokolü, Birleşmiş Milletler’in 1997 yılında Japonya’da düzenlediği çevre toplantısında katılımcı hükümetler tarafından kabul edildi. Japonya’nın Kyoto şehrinde kabul edilmesi sebebiyle ismi “Kyoto Protokolü” olarak anılan protokol, sera etkisi yaratan gazların salımlarını (emisyon) kısmak üzere sanayileşmiş ülkelere çeşitli hedefler belirleyen uluslararası bir anlaşma. Kyoto protokolü, 2012 yılına kadar dünya ikliminde sera etkisi yaptığı kabul edilen karbondioksit oranını 1990 yılına göre yüzde 5,2 oranında azaltmayı hedefliyor. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Kyoto protokolünü tanıma müzakerelerini tamamladıklarını ve imzalanmak üzere Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile hükümete sevk ettiklerini |
sevgili akheneton, '' hainliğin son noktası'nı anlayamadım.
hainliği yapan kim? kyoto'yu imzalamya hazırlanan hükümetmi? |
CO2 %50 sinden fazlasını salan amerika ve diğer kodomanlar imzalamıcak ben imzalicam.
Yohh yaa |
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...n_map_2005.png
Kyoto Protokolü'ne katılım: Yeşil: İmzalayanlar, Sarı: İmzalama sürecinde olanlar, Kırmızı: Protokolü imzalayan fakat anlaşmayı reddeden ülkeler, Gri Protokolü İmzalamayanlar |
Bende anlamadım hainlik konusunu. Başkaları erdemsiz diye bizde mi öyle olmalıyız? Ayrıca bu protokol sanıldığı gibi ekonomi için kötü sonuçlar doğurmayabilir, şöyle ki, artık bir çok küresel yatırımcı sosyal sorumlulukları ile pazarda tutunabiliyor, yani çocuk emeği, kötü çalışma şartları, çevreyi kirleten ülkelerin ürünleri bilinçli kullanıcı ve markalar tarafından da tercih edilmiyor. En ucuzu arayan merdiven altı yatırımcıları kaçırır mı? Evet, bana kalırsa çok da hayıflanılacak bir konu değil bu. Zaten mevcut sanayimizle biz kendi kotamızı doldurmuyoruzdur bile(burayı atıyorum, bizim kotayı bilen varsa anlatsın).
|
Hainlik ABD'ye.
Türkiye, ABD'yi yalnız bıraktı. Kyoto protokolünü imzalayan 176 ülkeden sonra nihayet bir ayıptan kurtulacağız. Geç de olsa, 2012'ye kadar karbon salınımı ile ilgili bir önlem çalışmasına girmesek de, protokole taraf olmadığımızdan protokol altında yürütülen çalışmalara katılamasak da, 2012'de yapılacak müzakerelerde söz sahibi olamasak da, hiç olmazsa 2012'den sonra saygınlığımız olacak. |
Geç kalınmış bir şey türkiye çoktan imzalamalıydı
|
Saygideger arkadaslar;
Yukaridaki haritada da goruldugu gibi;ABD- Kırmızı: Protokolü imzalayan fakat anlaşmayı reddeden ülkeler-sinifinda. Onemli olan imza mi?, yoksa andlasmanin kabulu mu? Cunku, ben ABD gudumlu iktidarin onlarin sozunden cikacagini zannetmiyorum. Belki de, ABD, Avrasya'da kendine bir renktas bulma ihtiyacini duymustur. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Yavaş yavaş sararmaya başladık. Kısa zamanda sapsarı oluruz. Son anda bir aksilik çıkmazsa yeşillenmeye başlarız. 2012'de yemyeşiliz. :) |
Saygideger pante;
Aslinda yesil, muslumanlarin rengi, o yuzden elbet bir gun yesile donerler.Ayni zamanda cevreyi de temsil ediyor ya, yesil. Biz o zaman cevre rengi olarak algilariz, muslumanlarda din rengi, mesele kalmaz. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:22 . |