![]() |
Neden acaba?
1-Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multecilermis gibi bakariz?
2-Neden her gordugumuz haritada hemen Turkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dunyada kaybolma kompleksimiz mi vardir? 3-Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar? 4-Neden ogrenciler ilkogretimin besinci sinifina kadar ogretmene 'ogretmenim' diye seslenirken altinci sinifta bir anda 'hocam' diye seslenmeye baslarlar? 5-Neden sinavlarda '4 yanlis bir dogruyu goturur' seklinde bir uygulama ile ogrenciler cezalandirilirlarda ; '4 dogru bil, bir dogru da bizden' seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine odul verilmez? 6-Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana cikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir? 7-Neden dukkanini kapatip giden esnaf, kapiya '10 dakika sonra donucem' yazar, ne zaman gittigini nasil anlariz 8-Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Turkiye'deki butun insanlarin izledigini sanirlar? Orn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor... 9-Neden gozlerinden operim denir? Insan vucudunda opulecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gozunden opmusmudur? 10-Dugunlerde neden 'Dom Dom Kursunu' ile gobek atilmaktadir. 'Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi' gibi sozler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir? 11-Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gorduklerinde 'inanmiyorum! ' derler, inanilmayacak olan nedir? 12-Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur? 13-Dolmuslardaki fiyat tarifesinde 'en kisa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir? Once inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur? 14-Bir programi kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra 'kabul etmiyorum' secenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur? 15-Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep 'ti'dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç 'ti' diye ses çikaran boru gormusler midir? 16-Neden futbol takimi olan Ajax 'Ayaks' diye okunur da temizlik urunu Ajax 'Ajaks' diye okunur? 17-Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazilir? Hipokrat yemininde 'arabami temiz kullanacagim' seklinde bir madde mi vardir? |
1 - Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multecilermis gibi bakariz ?
Yerimizi kaybetme endişesinden olsa gerek ... Olur a ; aralarında ihtiyarlar , sakatlar , hamileler felan vardır . Kim yerini kaybetmek ister ki ? 2 - Neden her gordugumuz haritada hemen Turkiye'yi bulmaya çalisiriz ? Millet olarak dunyada kaybolma kompleksimiz mi vardir ? Öyle bir kompleksimiz yoktur aslında . Daha çok Türkiye hala yerinde duruyor mu , yoksa AKP sayesinde şükür battı mı diye bakarız daha çok ! 3-Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar ? Kuzeye ve güneye doğru sallanmak bence de en mantıklısı ! Daha da mantıklı olanı , herkesin aslında yanında bir pusula taşıması ! 4 - Neden ogrenciler ilkogretimin besinci sinifina kadar ogretmene 'ogretmenim' diye seslenirken , altinci sinifta bir anda 'hocam' diye seslenmeye baslarlar ? Küçüklüklerinde öğretmenim sözcüğünü benimsemediklerinden ve büyüyünce de her zaman bir imamın arkasında gitmeye meraklı olduklarından öğretmene hocam derler ! Bildim mi hocam ?! 5 - Neden sinavlarda '4 yanlis bir dogruyu goturur' seklinde bir uygulama ile ogrenciler cezalandirilirlar da ; '4 dogru bil, bir dogru da bizden' seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine odul verilmez ? Olur mu ; üniversite sınavlarına kadar eline bir meslek alamayan bir milyon lise mezunu aylağı üniversiteye almak kadar saçmalık olabilir mi ? 6 - Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana cikinca kafalarini egerler ? Yagmura duyulan saygidan midir , yoksa ondan tirstigimiz için midir ? Yok ; Allah'ın rahmetine o kadar saygılılılardır ki , yağmur tanelerini incitmek istemezler ! 7 - Neden dukkanini kapatip giden esnaf, kapiya '10 dakika sonra donucem' yazar ; ne zaman gittigini nasil anlariz ? ''Bir saat sonra dönücem'' deseydi de aynısı olacaktı , ''5 saat sonra dönücem'' dese de aynısı . İyi misin Hiram abi ?! 8 - Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Turkiye'deki butun insanlarin izledigini sanirlar ? Orn : Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor ... Kısa yoldan meşhur olmaya çok meraklı olduklarındandır herhalde . 9 - Neden gozlerinden operim denir ? Insan vucudunda opulecek daha uygunsuz bir yer var midir ? Kimse kimseyi gozunden opmus mudur ? Kim demiş herkes öyle yapıyor diye ? Aklıma gelmişken söyleyeyim ; mesela Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in öyle bir saçma huyu yoktur . Ocağına düşürdüklerinin gözlerinden öpmek yerine daha çok üzümcüklerinden öpüyor . Bence de en mantıklı olanı bu , gözden öpmek de neymiş , ne gadder banal ! 10 - Dugunlerde neden 'Dom Dom Kursunu' ile gobek atilmaktadir ; 'Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi' gibi sozler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir ? Kız ben seni vurmaz mıyam , saçlarından asmaz mıyam , heyt be , abem benim İbraaam abem ! 11 - Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gorduklerinde 'inanmiyorum! ' derler ; inanilmayacak olan nedir ? İnanılmayacak olan , köyden gelip de nasıl bu kadar kısa bir sürede düzgün Türkçe öğrenip ayrıca burjuva olduklarıdır . - Ay riieeecaa ederim kıııız , plis yani , bu hafta Mek Danıldsa gitmece var mı ? 12 - Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur? Cuma+ertesi = Cumartesi Pazar+ertesi = Pazartesi Katılıyorum ; bence de bu günlere çok büyük haksızlık edilmiş ! Kim yapmış , ben de bilmiyorum ama , bu alçaklardan herşey beklenir Hiram abi , sen yine de takma kafanı ! 13 - Dolmuslardaki fiyat tarifesinde 'en kisa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir ? Once inilip sonra mi binilir ? Bir terslik yok mudur ? Dolmuşun içi ağzına kadar dolu olduğu halde hala daha ''arkayı dörtleyelim beyler '' diye bağıran dandiğin saçmalığına bir çözüm bulursak bu soruya da mantıklı bir cevap bulmaya sıra gelecektir düşüncesindeyim . Bu arada İnşaallah demeyi de unutmayalım ; yoksa Muhammet'in Allah'ının gücüne gider , arayı bozmak istemem şahsen , neme lazım ! 14 - Bir programi kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardir ? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra 'kabul etmiyorum' secenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur? Bu bir tedbirdir . Bu türden tedbirler , mesela Amerika'da , henüz yeni aldığı çamaşır makinesinde kedi yıkamaya kalkışıp sonra da kedi mevta olunca ''vay efendim , bu makinenin kullanım kılavuzunda 'kedi yıkanmaz' diye bir ibare yoktur '' diyerek mahkemeye giden akıllı-salaklara karşı alınmıştır . 15 - Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep 'ti' dir ? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç 'ti' diye ses çikaran boru gormusler midir? O bulmacayı hazırlayanlar aslında Mısır eski Tanrısı Ra'yı da görmemişlerdir , ama sürekli sorar dururlar : - Eski bir Mısır Tanrısı ... Nedir ? Tıpkı müslümanların Allah'ı görmeyip de iman ettikleri gibi ... Ha Ali Ağa , ha Ağa Ali ... Ama bunu başkası yapınca saçma , biz yapınca gayet normal ?... Sahi yahu ; normal nedir Hiram Abi ?! 16 - Neden futbol takimi olan Ajax 'Ayaks' diye okunur da temizlik urunu Ajax 'Ajaks' diye okunur ? Sen daha birinci sorunda ve devamında Türkçe klavye kullanmaz da ''Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multecilermis gibi bakariz? '' gibi bir cümle yazarsan , o da işte bunu yapar . 'Dinime söven bari müselman olsa' denir böylelerine . ( Yazının tamamı Türkçe yazım ve imla hatalarıyla dolu . Üstelik de klavye İngiliz klavyesi ... Düzeltmekten iflahım kesildi . Ama bu soruları hazırlayan sivri zekalı böyle sorular da sorabiliyor . Gel de içme ! ) 17 - Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazilir ? Hipokrat yemininde 'arabami temiz kullanacagim' seklinde bir madde mi vardir ? Bu soru , ''doktorlar , bebekliklerinde analarından çiğ süt değil de pişmiş süt mü içmişlerdir ?'' diye sorulsaydı bence daha mantıklı olurdu ! Aydınus |
Saygideger arkadaslar;
Cuma ve Pazar gunleri, bilindigi gibi tatil gunleridir. Dolayisiyla tatiller onemli oldugundan; tatilin ertesi anlamina gelen eklerle, bu iki gunun ertesi gunler turetilmistir. Genelde avrupa dillerinde,P.tesi, haftanin ilk gunu temelinde ifade edilir. Saygilarimla; evrensel-insan |
neden insanlar parmağıyla burnunu karıştırdıktan sonra eline bulaşan ifrazata nedenmutlaka bakarlar
nedenc katillercinayetişlediği yere tekrar giderler |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:40 . |