Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Dünya Dinleri (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=133)
-   -   dinlere inanmayıp şuurlu bir yaratıcıya inananlar..! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7356)

katre_07 30-08-2008 12:06

dinlere inanmayıp şuurlu bir yaratıcıya inananlar..!

dinlere inanmayıp şuurlu bir yaratıcıya inanıyorsanız..bilgilerinizi inancınızın sebeblerini yazın hep bereber tartışalım paylaşalım..!

buzurq_umid 30-08-2008 14:52

dinlere inanmıyorum ama şuursuz bir yaratıcıya inanıyorum.

katre_07 30-08-2008 15:32

Alıntı:

buzurq_umid´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 125225)
dinlere inanmıyorum ama şuursuz bir yaratıcıya inanıyorum.

yanlış yere yazmışsın arkadaşım.. istrsen konulara dalmadan önce bir oku konu başlıklarını..

KızıL 30-08-2008 17:39

şuurlu bir yaratıcı nasıl oluyor acaba inanan arkadaşlar bunuda belirtsinler bari birde arada bir şuurunu kaybettiği oluyor mu??

buzurq_umid 03-09-2008 05:58

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 125208)
dinlere inanmayıp şuurlu bir yaratıcıya inanıyorsanız..bilgilerinizi inancınızın sebeblerini yazın hep bereber tartışalım paylaşalım..!

evrendeki düzene,organizmalara ve bilimlere bakarak,evet birşeyler var ama ne olduğunu nasıl bilebiliriz?yani bir yaratıcı olabilir evet.belki birden fazladır,belki başka birşey.cevap veremediğim şu:yaratıcı için biz bir deney miyiz,ufak bir sonuç mu?yaratıcı bizden ne istiyor? peygamberler göndermediğine göre,dinler göndermediğine göre,eğer bizimle bir ilgisi olsaydı bize birşeyler ulaştırırdı.böyle birşey göremediğimize göre...tanrının bizi pek sallamadığını :rolleyes: düşünüyorum aslında.veya tüm bunlar daha sonraki birşey için bir deneyim de olabilir,ders almak için gibisinden...yani sonuç olarak evet bir yaratıcı(veya yaratıcılar..vs) var bence ama işte bizimle alakadar mı bu konuda bi kanıt yok.dinler,peygamberler tanrısalıktan çok uzaklar,nereden baksan dökülüyorlar.bunların dışında sadece bazı tahminler yürütebiliriz.

imhotep 03-09-2008 09:20

Bu Tanrı neden yarattıklarıyla ilgilenme ihtiyacı duymaz?

Eski Türk filmlerinde vardır ya hani, anne evladını bebekken cami avlusuna koyar sonra da ileride karşısına çıktığı zaman çocuk "O kadarını köpekler de yapıyor" der, bu da aynı o hesap.

Tanrı varsa ilgilenir diye düşünüyorum.

Saygılar

K.C. 03-09-2008 16:15

Bir arkadaşımın oğluyla kızım yaşıtlar.
Veletler daha 2 yaşlarında bebekken arkadaş oğlundan övgüyle söz ederek;

"Biliyor musun n'apmış, word programından excel'e geçmiş... bu müthiş birşey, çok akıllı, çok zeki maşallah" demişti.
:)
Valla benim kızımın o yaşta bilgisayarı olsaydı el yordamıyla (şuursuzca) daha pek çok yerine dalabilirdi bilgisayarın hatta çökertebilirdi de. (kıyamet)

Şimdi sonuçta BİR ŞEY oluştu diye, o oluşum sürecini illa ŞUURA mı bağlamak gerek:))

Saatçi kör... bence de kör...

KerimM 04-09-2008 01:34

Ben de dinlere inanıyom, ama şuurlu bir yaratıcıya inanmıyorum.:D

Karlı Kayın 15-09-2008 01:44

Ben dinlere inanmıyorum; ama şuursuz bir yaratıcıya inanıyom.

aydoe 15-09-2008 01:53

Ben hiçbir şeye inanmam,şey vardır ben inansamda inanmasamda.
Şey inançtan bağımsızdır.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:50 .