Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Bilgisi Olan Varsa Yardım Edebilir mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7684)

yucemanitu 21-09-2008 00:46

Bilgisi Olan Varsa Yardım Edebilir mi?

Bir şeyi bilmiyorum gerçekten bilmiyorum bireysel olarak araştırıyorum. Dileyen bana yardım ederse ister bu iddiayı doğrulayan ister yalanlayan kaynak vs. gösterebilirse şimdiden teşekkür ediyorum.

1. Bir kitapta okumuştum okuyalı epey yıl geçti bu yüzden şu an yazarı tam olarak aklımda değil şimdi hatırlamam ise bir süre önce alakalı bir konuda sitede yazan bazı tartışmaları görerek oldu. Yazar "vahiy yükü"nün ağırlığından söz ediyordu ve Muhammed isterse bir kadını kocasından boşatıp alabilirdi, diye bir iddiada bulunuyordu. Örnek olarak Zeyd olayını anlatıyordu. Peki Zeyd harici böyle bir olay var mı? Yani bu bir yalan mı doğruysa kanıtı var mı?

Ride 21-09-2008 00:50

Alıntı:

titanatlas´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 129960)
2.
Musa'yla ilgili bu hikaye

Hangi hikaye? Anlamadım.

kandahar 21-09-2008 00:53

Hz. Musa ile Hızır A.S'nin kıssası sanırım.

yucemanitu 21-09-2008 00:53

Afedersiniz link veremedim onu ayrıca sorarım bu konuda.

kandahar 21-09-2008 00:58

Zeyd olayında Zeyd zorlanmıyor, karısının sürekli köleliğini başına kakmasından bıkıp boşuyor.

Vahiyin ağırlığı ise rivayetlere de peygambere vahiy gelirken zorlandığı şeklinde girmiştir (Kur'an'da "sana ağır bir söz indireceğiz" şeklinde geçiyordu sanırım), hatta buna dayanarak Hz. Muhammed'in sara hastası olduğunu iddia eden Batılılar da vardır. Bahsettiğim rivayetin ravisini hatırlamıyorum ama aşağı yukarı şu şekilde idi "Peygamber'e vahiy geliyordu, örtüyü kaldırıp baktığımda Peygamber'in kendinden geçmiş olduğunu gördüm" gibi bir şeydi, sanırım Buhari'de geçiyor.

yucemanitu 21-09-2008 01:03

Musayla ilgili hikaye şu "Musa Allah'a sormuş en sevmediğin mahluk hangisidir?" Allah "Kara köpek" demiş. Musa'da bir kara köpeği dağ başına götürüp bir kuru ağacın altına bağlamış. Sonra geri döndüğünde ağacın yeşermiş ve köpek üstüne gölge yaptığını görmüş köpeğin önünde de bir havuz içinde balıklar yüzüyor köpek acıktıkça bunları yiyor. Musa "Madem en sevmediğin hayvan kara köpek neden nimetinden veriyorsun?" demiş. Allah da "Madem onu yarattım rızkını da veririm demiş."
Bu tamamen halkın uydurduğu bir masal diye düşünüyordum ama "Muhammed" değil "Musa" olarak geçiyor bir de son cümle dikkat çekici Tayyip de "Her çocuk rızkıyla doğar" demişti. Bu olayın ya da benzer bi şeyin geçtiği herhangi bir yazılı kaynağı siz gördünüz mü yoksa % 100 uydurulmuş bir şey mi?

kandahar 21-09-2008 01:06

Ben böyle bir şeyi ilk defa duydum.

Ride 21-09-2008 01:10

Kuran'da yazılanların nerdeyse hepsinin Tevrat kökenli olduğunu göz önüne alırsak, rivayetin ne derece sağlam olduğu ortaya çıkar. Yahudilere göre Musa Tanrı'yla ciddi ciddi sohbet ediyordu zaten. İnsanın aklına yatması mümkün değil böyle rivayetlerin.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:15 .