![]() |
Tanrinin adaleti
Arap Milletine '...birbirinize secde etmenizi isteseydim ,kadınları erkeklere secde ettirirdim.'diyebilen bir tanrı ile defalarca güya'kadınları korumak için evlenen,bir çok savaşı haklı gösteren bir peygamberin getirdiği dindeki adaletin unsurları ne olabilir ki?
İslamiyette kan davalarının temelini oluşturan 'öldürülenin katilini öldürme hakkı' bir varise verildiğinde ,gerçek adaletin,yani bağımısız mahkemelerin yetkisi direk ellerinden alınmıştır.Bu dünyanın cezasını burada vermeyen Tanrı,son nokta olan cinayeti serbest kılmıştır. Tanrı,istedine iman vermiş,istadiğime vermemiştir.Bunu Kuran'ın kendisi söyler(YUNUS 99:Eğer Rabbin dileseydi,yeryüzünde bulunanların hepsi elbette topyekün iman ederlerdi.Böyle iken sen mi mü'min olsunlar diye,insanları zorlayacaksın?DİYANETİN ÇEVİRİSİ).Şu halde Tanrı bizi,bize verip vermemekte özgür olduğu iman için yargılarsa,kendi adaleti ile çelişir. Yeni doğan bir çocuğun ölmesini,haksız savaşları,yargılanmayan intikamları hangi tanrı açıklayabilir ki? |
ancak ben açıklayabilirim :)
ama önce bana bir tapın :D:D:D |
Alıntı:
HAKSIZ savaşların haksızlıkların zerre kadar yerde kalmayacağını vaad eden tanrı.. YARGILANMAYANLARI zamanı geldığinde yargılayacagını vaad eden bır tanrı. açıklayabılır sanırım. |
ebedi bir hayat vaad eden tanrı..
HAKSIZ savaşların haksızlıkların zerre kadar yerde kalmayacağını vaad eden tanrı.. YARGILANMAYANLARI zamanı geldığinde yargılayacagını vaad eden bır tanrı.KATRE 07 Sevgili katre vaadetmekle mal tükenirmi? |
vaad edenın kım old bağlı..!
tanrıyla bır ınsan aynı cetvelle ölçülür mü? eğer ınsan tanrıyla karıştırılmasaydı tanrıya bu kadar ıftıra atılmazdı.. |
Başlarda bu sadece bir öğüttür. Dileyen doğru yolu tutar dileyen tutmaz :)diyen Muhammed,
Baktı ki kimse dilemiyor:) Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz demeye başladı. Yine istediği kimseleri doğruya erdiremeyince bu sefer Allah dilediğini cehennem için dilediğini cennet için yarattı dedi. |
onları yaptı(!) ve dunyanın buyuk bır kısmını kendıne ınandırdı..sizlerde hala arkasından konusun..
|
sevgili katre,dünyanın heryerinde kendine yolunacak kaz bulan yüzlerce peygamber bozuntusu dolaşıyor.
birilerinin kendine inanmış insanların çok olması onun söylediklerinin doğru olduğunu ispatlamaz. tıpkı bütün insanların E=MC2 formulüne inanmasalarda formulün geçerliliğini koruması gibi |
katre arkadaş yine döktürmüş. ben artık sevmeye başladım yazılarını. çok çocuksu geliyor bana. sanki böyle tanrı sessizce aramıza girmişte kendini savunuyormuş gibi.
ismini hatırlamadığım bir filmde geçiyordu: tanrı ne yaptığını bilmeyen bir çocuk... :D saygılar |
Kyamet, boynuzsuz koçun boynuzlu koçtan hakkının alınacağı gündür. Arkadaşlar ne diyorsunuz siz :D
Allah her şeye kadir. Birini boynuzlu öbürünü boynuzsuz yaratır. Sonra bu haksızlığı ahirette düzeltir. ;) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:05 . |