![]() |
Feminizm,Kadınlar Ve İnsan Olmak
Feminizm Nedir? "Kadın hakları savunuculuğu... feminizm çeşitli toplumsal teoriler, politik hareketler ve ahlaki felsefeler bütünüdür."
Bu konuyu açma sebebim, bu feminizmin bana çok saçma geliyor oluşudur.Şimdi eminim ki sitedeki kadın arkadaşlar bana çok kızacak ama bir kadın olarak ben hakların ayrılmasını savunamam.Bana göre kadın ya da erkek hakkı yoktur genel olarak insan hakları vardır.Ve herkes bunu anlasa ortada sorun kalmaz bence. |
Çok dooooooğru
|
Sevgili Akıncı kimsenin kimseye fikirleri yüzünden kızmaya hakkı yok rahat ol. Ben kadın değilim ama ben de feministim. Kadın sorununu sınıflı toplum yapısından ayrı düşünemiyorum bir erkek olan Fourier'in dediği gibi "Köleliğin olmadığı bir dünyada kadınlar özgür olmayabilir ama kadınların özgür olduğu bir dünyada kölelik olmaz. Eskiden feminizm deyince aklıma duygu Asena gelirdi ve feminizmi ben de saçma bulurdum ama şimdi aklıma Kate Millet S. Firestone geliyor. Türkiye'deki feminizmle ABD ve Avrupa'daki feminizm çok farklı. Benim feminizmim de senin düşündüğün feminizmden farklı beni Marksist olmam feminist yaptı. Şimdilik diyeceğim bu saygılar.
|
sevgili akıncı-32,
Gerçekten kanayan bir yaraya parmak bastınız. Bu vesileyle başka bir yerde belirttiğinm sözümü aktarayım: Dişiliğini insanlığın önüne çıkarmak sorunlara bir çözüm olmuyor bilakis... |
Saygideger Akinci-32;
Feminizmin; bakis acisi, ayrimci ve ustunluk iceriklidir. Sonucta, o da; erkeksel karaktere sahiptir. Insan olmanin ve insanlik sunmanin evrenselligi, butunlugu ve insansalligiyla; bir ilgisi yoktur. Bir cesit genelde fiziksel olarak kadinlarin, erkekleri distalama ve onlarin elinden; erki alma; kisacasi, fiziksel erkeklerle sidik yarisina girme, ideolojisidir. Belki, bazi; kadin haklarina "yarari" dokunmustur, ama; insan hak ve ozgurlukleri acisindan bir butunlugu yoktur. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sevgili Atlas
Tabii ki isteyen istediğini olabilir.Ben bana saçma geliyo derken şunu kastettim.Önce insan olmasını öğrenelim. Daha sonra feminist olalım.Kadın sorunu olmasının sebebine gelince,kadınlar zincirlerini kıramıyorlar bana kalırsa,burda bile bazı olayları kadın-erkek olarak ele alıyorlar.Önce olaylara objektif bakmak lazım değil mi? saygılar... |
Sevgili Evrensel İnsan
Tam olarak demek istediğim de buydu işte.Bence de insanlar arasında üstünlük filan olmamalıdır.Herkes önce insanlığının farkına varmalıdır. Saygılar |
Arkadaşlar sizin eleştirdiğiniz feminizm Türkiye'deki feminizm. Bu arada sevgili Akıncı kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok rahat ol, derken sen kızıyorsun demedim. Bana kızarlar diye düşünmüşsün ya sana kızan olmaz o anlamda dedim onu yanlış anlamışsın ;)
|
akıncı,
bakacak olursak önce insani vasıflara sahip insan olursak zaten feminist olmanın gereği doğmaz. günümüz toplumunda kadınlar erkeklerle aynı haklara sahip olmayı ve hatta pozitif ayrımcılık isteyerek ancak kapitalizmin kendilerine sunduğu haklara sahip olabilirler. işte bu noktada seni haklı görmek gerekir. kadın haklarının değil insan haklarının ve özgürlüklerinin gelşimine yönelik olarak çabanın daha olumlu bir yaklaşım olacağı savunusu gerçekten hoşuma gitti. hele ki insan hak ve özgürklüklerinin geriletilmeye çalışıldığı bir zamanda bunu ifade etmen takdiri hak eder bir durumdur. |
Bir iki tarihsel alıntı yapalım, belki tartışmaya farklı boyut gelebilir :
Çin tarihçilerinden ögrendigimiz kadarıyla, İS onuncu yy da kuzey Tibet'te NU-kuo, yani Kadınlar Krallıgı adı verilen son derece örgütlü bir anaerkil düzen vardı. Kraliçenin kocası yönetimde en küçük bir yeri olmayan önemsiz biriydi. Kraliçe tarafından toplanan ve saraylı kadınlardan oluşan bir devlet konseyinin elindeydi yönetim. Bu kadınların buyrukları "kadınların vekilleri" denilen erkek görevlilerce yerine getirilirdi. Eşlerine köle oldukları için köle gibi davranan Afrikalı kraliçelerin evlilik törenlerine baktıgımızda, o koşullarda kral ölümünün kadınların kut tören çevriminde sıradan bir olay oldugunu görebiliriz. Daha yakın zamanlara kadar krallarını öldüren Sudan'lı Şilluklar'da prensesler aynı özgürce sevişme hakkına sahiptiler ve eskiden kralı kendi elleriyle bogarak öldürürlerdi. saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:06 . |