![]() |
Dinsizlik, insanı ne yapar ?
Dinleri incelediğimizde, dinlerin aslında insanı sömürdüğünü biliyoruz. Masum inananlar tabiki zararsızdır ve asıl sömürülülenenlerin masum inananlar olduğunuda biliyoruz. Bunları yöneten kişiler bu inannanları kullanıp, toplumu bir hamur gibi istediği kıvama soktuğunuda az çok biliyoruz. Bu yüzden tarihteki en kanlı sahnelere baktığımızda temelinde dini oyunlar döndüğünü görebiliyoruz.
Bunları gördükçe dinlere karşı çıkıyoruz.. Dinlere dışardan bakınca, din bazı kurtları, kuzuya bile cevirebiliyor. Yani toplum huzuru açısından aslında din iyi bir araç olarak kullanılabilir. Bu yüzden dinin olumlu yönleride var.. Peki dinsizlik insana ne kazandırır. ? Dinlerden özgür olalı 3 ay gibi bir zaman oldu, benim kişiliğimde her hangi bir değişim olduğunu sanmıyorum. Lakin gözlemlerim, sanki dinsiz olmak bazı insanları şımartıyor, geveze yapıyor, ukala yapıyor, sapık yapıyor, piskopat yapıyor v.s kuzu'yu, kurt yapıyor. Tabi herkes için değil bu örnekler bu insanlar zaten dinciyim dedikleri zamanda aynı boktular, ama ara sıra yinede din akıllarına gelince merhamete gelirlerdi. Benmi yanılıyorum acaba? eğer yanılmıyorsam bu gibi karakterlerin ortaya çıkmaması ne gibi önlemler alınmalı? Not: sözlerim bu forum'dan hiçbir üyeye değil, sadece çevremden ve intenetten gözlemlerimdir.. |
Mesela estonya, fransa gibi ülkelerde insanların % 80 inden fazlası agnostik, deist veya ateist. Ve suç oranı, dini inancın yoğun yaşandığı ülkelerin çok çok altında. Bu ülkeler vatandaşlarını nasıl yetiştiryor.
Bu arada son seçimlerde fransa'da ırkçı parti lider olmuştu. dinsizlik ırkçılık yaratırmı düşünmek gerekirmi ? |
Boşuna zaman insanı değil armutu olgunlaştırır dememişler. "Herşey benim için var, attığım kazık kâr" gibi güdüleri olan "zekiler daha acımasız olur" gibi avuntuları olan gerçek aptallar var.
Kaatimce bunların olmasının nedeni var: 1. Cehâlet. Bu insanlar aslında ne istediklerini ve yaşadıkları ortamın(toplum değil, taş, toprak, hava, su vb..) farkında değiller. 2. Televizyon ! Neden giyiniyoruz ? Yada neden bu dili konuşuyoruz ? Çünkü "herkes" öyle yapıyor. Eğer bireyin gerçek insanlarla gerçirdiği vakit, TV ile gerçidiğinden az ise insanlar TV'e benzemeye başlarlar. Eh TV'de de sadece sex olduğuna göre insanların en önemli amaçlar daha çok s****mek oluyor. "Sivilcelerin varsa kızlar seninle s****mez hemen kremimizi al". İnsanları eğtimelisin ki kendinilerini bilebilsinler :) (Aslında tasavvuf falan boş şeyler değil :) ) |
Avrupa.da ve hatta her yerde, irkcilik ekonomik zamanlarin bozukluguyla direk orantilidir zannediyorum. Insanlar, kendi kazandiklarina "yabanci"larin ortak oldugu hissine kapilir. Bunu ateisti de, imanlisi da yapabilir, Tabi ki bizler de ateist olarak, digerlerinden daha makul olmasini bekliyoruz fikir kardeslerimizden ama, insan, zaaflariyla, bencilligiyle, inadiyla, gururuyla insandir. Her zayifligimizi yenebilmenin bence imkani yoktur; daha iyi olabilir ama "kimse mukemmel olamaz.".
|
Yanlis kaynak olabilir
Alıntı:
Fransa' da % 80 nin üstünde Katolik, % 6 Islam ve % 2 Protestan yasamaktadir. Bu verilerin yarisini göstermelik olarak varsaysak bile % 50 ye yakin bir insan toplulugu cikmaktadir. özellikle Almanya, Italya ve Isvicre ye yakin bölgeleri koyu Katoliktir. Estonya' da farkli etnik ve inanclar zenginligi bulunmaktadir. Burada da inananlarin % 30 larin üstünde oldugu sanilmaktadir. Saygilarimla. |
@cigi
http://rapidshare.com/files/74694562...ael.Martin.pdf kitap içinde table 3.1. diye arat 2004 sonuçları çıkacak, şuan 2008 deyiz.:) tabiki benim dediğim oranda biraz fazla kaçmış. ama arada geçen 4 seneyide dikkate almak lazım.. |
Zincirlerinden kurtulanın ne yapacağı belli olmaz.
Annem benim çocuklar çok akıllı en akıllısı zincirle bağlı derdi:) Kişiliğin veya etiğin direk dinle ilgisi olduğunu düşünmüyorum,din yalnızca etkileyen faktörlerden biridir. Genetik yapı ,aldığı eğitim,aile sosyal çevre ,ekonomik durumu bir sürü faktör insanı belirliyor ,iyi bir insanda olabilir ,cani de olabilir. Ne namussuz dindarlar var ,üç kağıtçı ahlaksız,ne mükemmel insanlar da var inançlı,aynı durum ateistler içinde geçerlidir. |
hazreti kepceci rumuzlu üyenin yorumlarına katılmamak mümkün değil
yalnız benim ateist olan bütün arkadaşlarım karakter olarak mükemmele yakındılar |
bana kalırsa dinsiz ve ateist olmak insanı daha akıllı ve düşünebilen insan yapar.
dinlerin hepsindeki ortak nokta korku faktörü.bir insanın korkuyla bi yere kadar dizginlenebileceğini düşünüyorum.... |
Aslında dinli olmak yada dinsiz olmak arasındaki farkı bilmiyorum.Kendimi bildim bileli ateistim ve bir dine hiç sahip olmadım o günleride hiç görmem umarım.Dindar olmak dinci olmak gibi kavramları merak ettim acaba dinsizlikten daha mı huzurlu fakat camilerini soyan hocayı,ülkesini dolandıran başbakanı görünce o zaman dinli olmanın ayrıcalıklarını anlamıştım ..
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:53 . |