Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Muhammed'in Serveti, Mirası Hususu (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=870)

Russell 22-01-2005 19:29

Muhammed'in Serveti, Mirası Hususu

Duha

8 Seni aile geçindirme zorluğu içinde bulup da zengin etmedi mi?

Müslümanlar tarafından muhammedin fakir olduğu söylenir durur.İşte bu ayet bunun yalan olduğunu ortaya çıkarıyor.Muhammed o kadar çok zengin olmuştur ki halkın tepkisine karşı bunuda allahtan göstermiştir.

Russel

bedir 23-01-2005 04:52

Ben zaten zengin oldugunu biliyordum....

ella 23-01-2005 19:26

Merhaba Russel,
Bu forumdaki Ateist arkadaşların eleştirilerindeki sorun burada. Kendi hayallerinde bir şey oluşturup sonra o hayali eleştiriyorsunuz.
Müslümanlar tarafından Hz. Muhammed ömür boyu fakir olduğunu söylüyorsun. Bunun kaynağı nedir? Hangi kaynakta ve peygamberin hangi dönemi için fakir olduğu söyleniyor?
Peygamberin ömür boyu fakir olduğunu söyleyen hiçbir kaynak yoktur. Eğer senin bildiğin varsa lütfen söyle.
Peygamberin hayatını anlatan kaynaklara göre çocukken fakirlik çekmiş ve geçlik yıllarında ticaretle uğraşmıştır. Peygamberin hayatıyla ilgili bir çok yanlış bilgiler girmişse de, bu konuda ihtilaflı bir durum yoktur.
Sen ilk başta bilgi yanlışını düzelt sonra ayetle mukayese et. Verdiğin ayette de bu tarz bir bilgilendirme vardır. Ve tarihsel kaynaklarda yazan bu bilginin doğrular niteliktedir.
Selamlar.

haci 23-01-2005 19:51

Müslüman’lar Muhammed’in fakir olduğundan çok, parada gözü olmadığını söylerler. Ayrıca 25 yaşına kadar koyun çobanlığı yapan Muhammed’in fakir olduğunu iddia etmek mümkündür. Hatice ile evlendikten sonra onun servetini idare etmeye başlamış ve zenginleşmiştir.
Muhammed’in parada gözü olmadığı da doğru değildir. Muhammed’in Allah’ın izni ile vurgunlardan yüzde 20 hisse aldığını unutmamalısınız. Onları hem kendisi hem de Allah için toplamıştır. Allah’a ait olanları İslam’ı yaymak için kullanmış olmalıdır.
Muhammed’in yaşamı bir takım efsanelerle bezenmiş koca bir yalandan ibarettir. O yaşamı Kur’an’a göre yeniden yazmak gerekmektedir. Kur’an Muhammed’in bir tür hatıra defteridir. Tabii daha çok 40 yaşından sonraki yaşamını bulabilirsiniz orada. Arada bir Kur’an Muhammed’in gençliğine atıflarda bulunursa da, hepsi birkaç ayeti geçmez.
Muhammed Müslüman’ları cihada göndermiş, onlara çocuk ve kadınları öldürtmüş, mallarını yağmalatmıştır. Yağmalanan malların yüzde 20’si Muhammed’a aittir. Faize karşı gelen Kur’an’ın Muhammed’e yüzde 20 pay vermesi ilginç bir çelişkidir.

HACI

Russell 23-01-2005 21:26

ella merhaba dikkat edersen ben islam böyle söylüyor demedim müslümanlar böyle söylüyor dedim eğer bununla ilgili bir kaynak olsaydı islam böyle söylüyor derdim.çevremde pek çok müslüman bunu böyle söylüyor ve ateist forumlarda da böyle olduğunu söyleyenleri gördüm.Benim yazıda demek istediklerim kısaca muhammedin fakir olmadığı ve hacinin dediklerinin özeti olan muhammedin allahı kendine göre kullanarak zengin olduğudur.

Russel

24-01-2005 02:39

Selamlar
Ben geldim. Bayram tatilindeydim
sizleri özlemistim de

selamlar

haci 15-09-2005 16:11

Muhammed'in Mirasını Kimler Paylaştı?

Muhammed aniden Ayşe'nin kollarında ölünce mirasına ne olmuştur? Sakın Muhammed'in serveti yoktu demeyin. Mutlaka geride birşeyler kalmıştır. Allah adına savaş ganimetlerinden yüzde yirmi fahiş faiz alan birinin malı mülkü yoktu iddialarına kimse inanmaz. O mal mülkü kimler ve nasıl paylaşmışlarldır?...
Muhammed miras bırakmadı yalanına elbette inanmıyorum. Tonla malı mülkü olmuş olmalı. Konuyu araştırmaya başladım.
Müslüman'lardan katılmalarını bekliyorum. Onların kaynaklarını da incelemek istiyorum.

Muhammed öldüğü zaman İslam henüz çok fakirdi. Bu yüzden Muhammed fazla mal mülk sahibi olmayabilir. Ama yine de bir şeylere sahip olmuş olması gerekmektedir. Muhammed'in gerçek mirasının İslam olduğunu biliyoruz. Onu kullanarak fetihler yapan Arap'ların giderek zenginleştiği de bir sır değil. Tabii biz çapulculuk ve haydutluk şeklinde bir mirasdan bahsetmiyoruz.

Yeterince zengin olmasa da Muhammed arkada mal mülk şeklinde bir şeyler bırakmış olmalı. Tabii hırkasından ve sakalından başka ki onların Muhammed'e ait olmadıkları kesin...
Muhammed'in geride kalan mallarına kimler konmuşlardır?

Selamlar

HACI

haci 15-09-2005 18:30

Yaw koca İslam'ın peygamberi çıplak mı öldü?
Yalnız kendisine verilen hediyelerin büyükce bir değeri olmalı. Çalıp çırptıklarının yüzde 20'si de az değil.. Allah adına topladıklarının da epeyi olması mümkün. Bir iki cariye satsa tonla para kazanırdı.
Onları kime bıraktı? Allah hakkını nasıl kullandı?
Muhammed ölünce karıları fakirlikten köşe başında dilenciliğe mi başladılar yoksa?
Ebubekir mi yürüttü o serveti.. Ömer veya Ali mi?
Ne oldu paralara yaw?
Ne oldu bu çapulcunun servetine?
Bilen var mı?

HACI

haci 15-09-2005 21:02

Muhammed'in geride bıraktığı maddi ve parasal servet, O'nun esas miras olarak insanlığa mal ettiği İslam'ın yanında elbette önemsizdir. Her ne kadar Muhammed zengin veya en azından hali vakti yerinde biri olarak öldüyse de, Yahudi kralı Süleyman gibi bir hazinesi olduğundan elbette bahsedilemez. Zaten peygamberliğinin meyvalarını toplaması yaşamının son iki yılında geçekleşmiştir. Muhammed büyük bir servet biriktirecek zamandan yoksundu. Yine de Müslüman'ların iddia ettikleri gibi, parasız, pulsuz ölmedi... Bu konuda Müslüman kaynaklarının ne yazdığını çok merak ediyorum. Doğrusu onları araştırmadım. Araştıran varsa bizi bilgilendirsin.

Selamlar

HACI

Aliminyum 15-09-2005 22:06

Mutezile abine başvur o sana gerekenleri kaynaklarıyla anlatacaktır ama kaynaklardakileri anlatmakla yetinmeyecektir o kaynaklardaki yazılanları nasıl değerlendirmen gerektiğini de gösterecektir. Şimdi biz birşey demeyelim sana tarafsız değiliz ya o yüzden nesnel davranamayız. (Nesnel davranmak nasıl mümkün oluyorsa?)

Ha bu arada Mutezile. Bana üslup çirkefliğini yakıştırıyorsun ya. Görüyorsundur umarım sizde de ne cevherler var üslup harikaları. Demek ki üslup kişiyi bağlıyormuş intisap edilen dini veya ateizm gibi bir felsefi (Bilimsel değil!) düşücneyi değil.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:38 .