![]() |
Allahın eşleri var mı?
İslamın en temel şartı la ilahe illahtır. (Allahtan başka tanrı yoktur.) hepiniz biliyorsunuz. peki neden "Allah birdir." demez? İslamın sataştığı konu tanrıların sayılarının birden fazla olması. Ama şimdi tanrının 1 ya da birden fazla olması değil, var olup olmaması ile uğraşılıyor. Bu inanç o zamanlar için Muhammedin bi streatejisi olmalı. O zamanlar tabi tanrıyı inkar eden o kadar fazla değildi. Belki de hiç yoktu. Onun için Allah vardır gibi bir inançla başlamamış Muhammed. Doğrudan diğer tanrılara sataşmış inancında bile. Şimdi olsa büyük ihtimalle ilk amentü tanrının varlığından sonra birliğinden bi inanç oluşturulur. biraz içine panteistlik, deistlik katarsın işte sana amentü...
Ama inançta bile kendisine karşı olduğunu düşündüğün bir inanca sataşmak ne kadar mantıklı? la ilahe illallah hem Allahın bir olduğunu savunuyor. hem de diğer putları saymıyor. Ya da Allahu ekber (Allah en büyüktür) deniyor. Allah en merhametli, en cömert, en ... bir sürü enler var. Şimdi eğer Allah bu söylenilen şeylerin ennnn i ise demek ki onun gibi olanlar da var. mesela en büyük cimbom derseniz; aynı zamanda fenerin ve beşiktaşın da büyüklüğünü kabul etmiş sayılırsınız. ya da sıradan bir takımın da kendine göre büyüklüğünü kabuldur bu. O zaman Allah tek büyük değildir. sonucu çıkar... Bence inanç burda "Allah tek büyüktür." olsa daha mantıklı olurdu... Dolayısıyla Allahın eşleri var. :D Tüm müslümanlar müsrik. |
Nasıl yani ya! eşleri var ama doğurgan olmadığı için çocuğunu meryem aracılığı ile mi dünyaya getirtti:rolleyes: Meryem taşıyıcı anne mi oluyor şimdi.
Kafam karıştı. Belki Kurandaki çocuk doğurmayan kadınlara kızgınlığı bundandır.:) eşler derken? |
hyr pervane eş derken biyolojik manada eş değil. bir konuda en büyük denilirse bi konuda, ondan daha küçüğü de mutlaka olmalıdır. en kelimesini bir şeyle karşılaştırırken kullanırız. yani Allah için en büyük demek Allah gibi daha küçüklerin olduğu manasına gelir.
başlığı da ilgi çeksin diye o şekilde koydum çaktırma :p |
Mu'minun /14
Sonra o nufteyi bir aleka yarattık. derken o alakayı bir mudga yarattık derken o kemiklere bir et giydirdik, sonra ona diğer bir hılkat neş'eti verdik, bak ne şanlı o Allah, yaratanların en güzeli |
Kur'anda, insanın kafasında bu düşünceyi doğuracak başka ifadeler de var.
"O, yaratanların en hayırlısıdır," benzeri ifadeler. Demek başka "yaratanlar" da varmış diye düşünüyor insan... Oysa islamcılar, "Yaratmak yalnızca Allah'a mahsustur," derler. Not: Ben bu iletiyi yazıp, gönder'e basınca, benim iletimden önce prozac02'nin yazısı çıktı. Aynı anda ikimiz de aynı konuyu yazmışız. |
Hadi islamcı arkadaşlar
Bizi bu konuda aydınlatın. Tabi nasıl bir kılıf uyduracaksınız çok merak ediyorum. Hadi Karinca; Hadi Troyya; Göreyim mantıklı açıklamalarınızı... :) |
Ne oldu islamcı arkadaşlar. Bizleri bu konuda bilgilendiriniz lütfen...
Mu'minun /14 Sonra o nufteyi bir aleka yarattık. derken o alakayı bir mudga yarattık derken o kemiklere bir et giydirdik, sonra ona diğer bir hılkat neş'eti verdik, bak ne şanlı o Allah, yaratanların en güzeli Kalın harfle yazılan yerde ne denmek istiyor. Yani tüm yaratıcıların içinde en güzeli allah mı oluyor. Allahın cinsiyeti bayan mı ? erkek olsa en yakışıklısı demeliydi. Neyse saçmalamadan tekrar ediyorum. Bu konuya mantıklı bir cevap verecek müslüman yok mu ? Allah kuranında neden böyle bir terim kullanır ki ? Sayın Yergin seninde cevaplarını görmek isterim. |
Alıntı:
şimdi bir n kuvvetinde bir merhametli düşün...n uzeri 2 daha merhametlidir... en merhametlisini hesap et o zaman sayın arkadasım...en büyüğünü bulursun... n üzeri n de büyüktür ama n üzeri n x n en büyüktür...yani en merhametliniz sizin tanrınızdır diyor...yani annenden daha merhametlidir gibi düşünebilirsin...meleklerde merhametlidir mesela...daha niceleri merhametlidir...ama en merhametlisini düşün... şimdi şu yazdıklarımdan sonra Allahtan başka en merhametlisi yok mu diyeceksiniz kesin ? |
Alıntı:
Ey muhammed; onlara de ki; siz kendinizi merhametli mi sanıyorsunuz. Şüphesiz ki Allah'tan merhametlisi yoktur. Fakat yaratanların en güzelidir deyince sanki kendi gibi başka yaratanlarda varmış anlamı çıkıyor. |
Alıntı:
e zaten ayetler o manaya geliyor...en merhametlisi düşün bakalım...sen merhametli olabilirsin ama ben daha merhametliyim diyor...yani n uzeri n bir tanrı değildir...oyle dusundüremez ayet seni...merhametlilerinizin en merhametlisi...yani ondaki merhamet evrene taşmış zaten ki, her bir canlıda ondan bir merhamet ihsan edilmiş...merhamet etmese inkarcıları yaşatırmı ? bak inkarcı oldugun halde o kadar merhamet ediyor ki sana...belki yola gelir diye yaşatıyor seni... artık gerisini sen düşün |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:38 . |