Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Ateizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Ateistler küfürbaz mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9075)

mücerred 24-02-2009 16:53

Ateistler küfürbaz mi?

Dine inanmayanlarin internet ortamlarinda kaba,itici ,hakaret edici bir üsluplari oldugu yönündeki müslümanlarin degerlendirmelerine hak veriyormu sunuz?

K.C. 24-02-2009 16:59

İslam'da küfür tanımı epeyce farklı ve geniş olduğundan olsa gerek, eleştirsek, sorgulasak, soru sorsak küfür olarak algılanıyor.

mücerred 24-02-2009 17:11

Bir insanin yüzüne direk söyleyemecegimiz seyleri sanal ortamlarda cok rahat yazabiliyoruz.Bu konuda özensiz oldugumuzu düsünüyorum.

azınlık 24-02-2009 17:54

Selamlar,

İstediğim zaman inanılmaz sövme kapasitem vardır ama genelde iyi huyluyumdur. İnanırların benden daha iyi sövdüklerine defalarca şahit oldum.

Bence ateistler son derece kibar olabilirler, genelde öyledirler de.

A.

placebo 24-02-2009 18:07

Alıntı:

MEVLÜT1´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156114)
Dine inanmayanlarin internet ortamlarinda kaba,itici ,hakaret edici bir üsluplari oldugu yönündeki müslümanlarin degerlendirmelerine hak veriyormu sunuz?

TD sitesinde bu tarz bir üslup kullanan üyeler yoktur,ama diğer bazı ateist sitelerde direkt hakaret ve küfür eden kişilere az da olsa rastladığım oluyor..Bunların bazılarının işi abartan ve kişiliği bozuk bireyler olduğundan söz edilebilir..Hakaret üslubuna sahip kişiler sadece ateistler değildirler,sonuçta net ortamınında her tarz insan vardır..Tartışmalar genellikle ateşli olur.Bunun nedeni reel bir ortam olmamasından kaynaklanır..Kimse kimseyi tanımadığından rahatça her istediklerini söyleyebileceklerini düşünürler..

Burada şunu göz ardı etmemeniz gerekir;Ateistler,yaşadıkları toplumun dininden muhakkak bir şekilde muzdarip olmuş kişilerdir...Toplum arasında konuşmalarına,düşüncelerini dillendirmelerine müsaade edilmez...Rahatça fikirlerini belirtmeye kalkarlarsa dindarlar tarafından tedirgin edilirler..Kendini bilmez fanatikler tarafından korkutulur, aşşağılanır hatta daha da ileri giderek öldürülmekle bile tehdit edilirler..Buna en yakın örnek,şu anda yazıyor olduğunuz siteye adını veren kişi Turan Dursun'dur.

Dolayısıyla etki tepki doğuracaktır..Ateistlerin çoğunluğu kültürlü ve zeki insanlardan oluşsa da,sonuçta onlarda normal insan tepkilerine sahip kişilerdir..

Sevgiler

KızıL 24-02-2009 18:45

valla ben sanal ortamda e reel de kımın nasıl küfürbaz olduğunu hatta küfürle yetinmeyip şiddetet başvurduğunu çok gördüm.. heralde insanları bizden uzak tutmak için yeni bir taktik bu küfür..

pante 24-02-2009 19:36

Siyasette nezaket, kibarlık ve güzel konuşmanın örneği Ecevit'ti.
Kaba, küfürbaz ve bozuk konuşmanın örneği de Erdoğan.
Geçen yine miting kürsüsünde "Şimdi beni küfrettireceksiniz ha!" diyordu.

TD forumunda ise kibar ve güzel (!) yazanların başında Evrensel-insan var.
Kaba, küfürbaz yazanların atılanlardan-gidenlerden örneği çok da, mevcutlar içinde yok (!) sanıyorum. :)

azınlık 24-02-2009 22:19

Küfür: (gerçeğin) üstünü kapatmak, örtmek, gizlemek

Kafir: üstünü kapatan, gizleyen

Böylece:

Erdoğan: küfür üstadı

A.

Güçistenci 24-02-2009 22:26

td sitesinde kişiler vardır, profiller değil. Ondan hakarete izin vermezler. Onun için bu site hoş bi site...

Ama bazı müslümanlar olur. Bir şeyi bin kere de söylesen hep aynı argümanlarla karşına gelirler. O zaman insanın tepesi atıyor. Tabi onlara da hak vermek lazım. Yıllarca kafalarına çivi gibi çakılmış inançlar var.

azınlık 24-02-2009 22:48

Alıntı:

Güçistenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156213)
Bir şeyi bin kere de söylesen hep aynı argümanlarla karşına gelirler.

Kitap bi taneyse garibim n'apsın?

A.

Not: ben olsam hazret gibi tüm kitapları alır gelirdim. şşşşt, güçisteyene söyledim, size değil!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:11 .