![]() |
Dört Halife Döneminde Halife Seçimi Nasıl Yapılmaktaydı ?
Dört halife döneminde halife seçiminin nasıl yapıldığına dair bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim ?
|
peygamberden sonra halife olacakları yani dört halifeyi peygamber müjdelemiş zaten,özellikle ilk ikisini,şu meşhur hafsa nın peygamberi kendi gününde marya ile basması olayı veya din alimlerinin bir diğer iddiası olan bal şerbeti olayı sonrası ,peygamber hafsa ya bir tembihte bulunuyor ve kendisinden sonra ,önce ebubekir 'in ondan sonrada hafsa nın babası ömer'in halife olacağını söylüyor, yani seçimleri peygamber yapmış oluyor!,zaten bu ikisinden sonrada osman ve ali oluyor!bunlarla ilgili geniş bilgiler forumda var özetlemeye çalıştım,bunlar zaten ilk halifeler ve dört halife dönemi diye adlandırılan dönemde bunlarınki.
|
şu meşhur hafsa nın peygamberi kendi gününde marya ile basması
Bu, meşhur falan değildir bunu meşhur yapan sizsiniz israiliyat kaynaklı hareket eden bir alimin yazdıklarına inanmak ilginç olsa gerek Şimdi ben bir kitap yazsam ve daha önce yazılmamış bir saçma bir bilgiyle h.z muhammede saldırsam tabi bu sizin için en önemli kaynak olacak,çünkü önemli olan doğru olup olmaması değil sizin amaçlarınıza hizmet etmesi Sonrada bunlara inanmayan insanlara "çabanız boşunadır" demek en çokda bu havalara gülüyorum |
sn.karadenizli,hadislerde bu olaylar anlatılıyor yani bu dönemde bunları biz uydurup yazmıyoruz,özel olarak bunları uyduralım diye bir çabamız yok yani!ayrıca marya olayı dedim, ardından dikkat ederseniz din alimlerine görede bal şerbeti olayı diyede belirtmeye çalıştım,hiç kimseye iftira atıyor filanda değiliz,hadislere dayanarak bu olayı veriyoruz hadisler uydurma dersenizde o zaman bu bizim problemimiz değildir bunu untmayın lütfen!insanların inanıp inanmaması onların kendi ellerindedir kimseyede neden buna inanmadın yada inandın demiyoruz bu konudaki takıntınızıda anlamış değilim!
|
Nehir hanım
Marya olayı diye bir hadis yoktur,taberi tefsirinde geçer o olay ve taberi bunla ilgili bir kaynak vermez israiliyat kaynaklı hareket eder Bal olayı hadislerde geçer sahih hadis kitaplarında kendisine bunu haram ettiğini bir daha yemeyeceğini... ardından bu ayetler gelir Banane kardeşim neye inanırsan inan umrumda değil Ama yeterki peygambere dil uzatma |
sn.karadenizli, dört halife seçiminde peygamberin kendisinden sonra halife olcakları müjdelemesi olayları Elmalılı tefsirindede geçer,sizin o güvenilmez yalan vs.diye düşündüğünüz hadisleride Elmalılı kaynak almıştır,ayrıca tahrim suresinin tefsirlerinde ilk beş ayetinin nüzül sebepleride sıralanmıştır,uzun uzun yazmaya gerek yok isteyen bi zahmet açsın okusun!
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:32 . |