![]() |
Allah dilediğini doğru yoldan saptırır?
Nahl 93(Diyanet çevirisi) ;
Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız. _______ Şimdi ayete baktığımızda, Allah istediği herhangi bir insanı doğru yoldan saptırabileceğinden bahsediyor. Hemen sonraki cümlede ise, ''Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız'' diyor. Bu nasıl bir mantıkdır? bu nasıl bir çelişkidir? sırf Allah canı istedi diye yoldan saptırdığı bir insan bunun cezasını cehennem azabı ile ödüyor. Allah kendi yaptığı şeyin cezasını damı insana çektiriyor? o zaman insan demezmi ''sen istedin diye yoldan saptım, şimdi niye işkencesini ben çekiyorum'' diye. |
Doğru yoldan s a p t ı r ı l m a y ı hakkedecek ne yaptık; ve bunu ne zaman yaptık acaba?
Vardır bir kusurumuz. Neticede hikmetinden sual olunamayacağı bize öğretildi..Vardır bir kusurumuz ana rahminde; ya da evveliyatında. Muhakkak vardır. |
alalah bizimle oynuyor diyorsun yani keyif onun dilediğini doğru yolda tutmasıa gerekirken saptırıyor :D
|
evet aynen öyle sevgili kızılordu. istediğine istediğini yaptırıyor :)
|
sevgili white yanlış yerin altını kırmızıyla çizmişsin veya eksik çizmişsin burda aşağılanan diğer ümmetler isanın veya musanın ümmetleri...
sanırım ayet o zamanın koşullarında islam ayetlerini duyduğu ve bildiği halde dinlerini değiştirmeyen isevi ve museviler için özel olarak gelmiş... isevi yada musevi kalmaya devam ederseniz bununda hesabı size sorulacaktır diyor ayette...bu konuda ne diyebilirimki bende kendi dinimi yaratsam aynı düşünce ve taktiği bende uygulardım...gayet güzel ve yerinde bir mantık derim.. itirazı olan? |
Alıntı:
yahu sizin inancınıza göre, hristiyanlığıda museviliğide Allah yollamış. öyleyse Allah neden kendi gönderdiği dine inanan insanları aşağılama ihtiyacı hissediyor. ya da koskoca tanrı neden insanları aşağılar? bu da ayrı bir konu. ayrıca bana bu ayet hiçde senin dediğin gibi gelmedi. burada tüm insanlardan bahsediyor. kuran apaçık değil mi size göre? eğer senin dediğin gibi olsaydı açıkça belirtirdi bunu. tek kurtuluş MESİH İSA'ya iman etmekten geçer. bırakın bu işleri, kuran çürütüldü! |
Alıntı:
A. |
Alıntı:
annem ve babam deisttir. onlar bana ne islamı öğrettiler ne de allahı. bu yüzden çocukken dini konularda hiçbir bilgim yoktu. bir yaratıcı olduğunu 10 yaşına kadar bilmiyordum düşünün. bana islam herzaman itici gelmiştir. adetleri,uygulamaları, ibadet yerleri, kuralları yani herşeyi. annemde babamda aralarında kuranı kerimin hatalarını, islamın zorbalığını, muhammedi çok konuştular. bende gençken hep onları dinlemişimdir. onların hepsi beynime saplandı. kendimde araştırıp bunları öğrenince müslüman falan olmadım. bu yüzden ben müslümanlıktan hristiyanlığa geçenlerden değilim. |
Anlaşıldı.
Niye bu kadar ateşlisiniz peki? Her 10 mesajınızın biri Hristiyanlığa çağrı gibi ... ucunda prim falan mı var :rolleyes: A. |
benim öyle dememle hristiyan olmayacağınızı biliyorum zaten.
ben sadece kendi görüşümü belirtiyorum orada. sanal bir ortamda olmaz bu tür şeyler ztn. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:36 . |