![]() |
İlaç niyetine şarap içmek tarihi gerçekmiş
İlaç niyetine şarap içmek tarihi gerçekmiş
Amerikalı araştırmacılar, Mısırlıların binlerce yıl önce şarabı ilaç olarak kullandığını ortaya çıkardı. Mısır’ın güneyindeki bir firavun mezarında keşfedilen şişelerde tedavi etmek amacıyla kullanılan 5 bin yıllık şarap kalıntılarına rastlandı. http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=79 |
Bu haberden ne anlamalıyız?
|
Alıntı:
|
Söyle bir anlama nasil olurdu:
Tarih alti tedavi dönemine ayrilir 1. Bitkilerle tedavi dönemi (ilkel komünal toplum) 2. Ufürükle tedavi dönemi (köleci toplum) 3. Tükürükle tedavi dönemi (feodal toplum) 4. Ilacla tedavi dönemi (kapitalist toplum) 5. Genlerle oynayarak tedavi dönemi (sosyalist toplum) 6. Tedavi gerekmeyen toplum (komünist toplum) |
Bir kadeh şarap almışken bir arkadaşımın kitabında ifade ettiği farklı bir tedavi yöntemi geldi aklıma. Bilimkurgu tarzında yazılan çok begenerek okudugum bir kitaptı. Gerçi henüz basılmadı reklam yaptıgım hoş boşuna :)
Kitap da çok uzak galaksilerin birinde yaşayan bir uygarlıktan söz edilmekte. Ve bu toplumun içinde stresler yada gerilimlerle rahatsız olduguna kanaat getirilen insanlara aynen şu uygulanmaktaydı; gerilimler yaşayan kişi sevdiği kadın veya adamla dağ başında gözlerden uzak bir kulubeye günlerce kapatılır, yeme içme ihtiyacları halkın geriye kalanları tarafından karşılanır ve ihtiyac duydukları sürece orda, aşkla başbaşa kalmalarına olanak yaratılırdı. Artık ne toplumu olarak kategorize edilir bilmem bu enfes uygulamanın sahipleri ama ben uzak galaksilerde hayat varmış be diyorum ;) |
Kulubeye kac sise sarap konulurdu yazmamissin mea.
Ben issiz adada robinson hayatini dercih ederim mutluluk raryisimda. denizlere olan sevgi ve ozlemdeimdendir herhalde |
7.Madde... Hastalanmayan toplum (?)
Sevgili Sargon pişirmiş önüme koymuşsun. Ama size demogoji yapmayacağım. :D Siz doldurun lütfen. Selamlar |
Alıntı:
Sevgili Vartor sen iste ben kulubenin yanına bir mahsen yaptırayım, hayır yani halıhazırda inşaatçı arkadaşlarımız bol :rolleyes: |
eğer şarap ilaçsa ben gayet uzun yaşayacağım yaz kış ayırmam şarap içerim ikide ömer hayyam okudummu bundan guzel ilaçmı olur :)
|
Şarap sonsuz hayat kaynağıdir, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç; Gamı yakar eritir ateş gibi, Sağlık sularından şifalıdır, iç... Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:42 . |