![]() |
Dinin sömürdüğü evrimsel mekanizmalar
Selam,
Altyazı işi gerçekten çok zormuş :eek: Geçenlerde(dün:)) altından kalkabileceğimi düşünüp, dinin evrim süreciyle geliştirdiğimiz psikolojik bilinç sistemlerini nasıl kendi yararına kullandığını anlatan Dr.Andy Thomson'un videosuna altyazı eklemeye başladım, 1 dakikayı yaklaşık 25 dakikada yapabiliyorum(ama biraz hileyle-aliye veliye teşekkür kısmını atladım- 5dk bitti bile) :) Birde adam çok fazla devrik cümle kullanıdığından genellikle sonra söylediklerini tekrar başa taşımam gerekiyor. Neyse kaplumbağa hızıylada olsa bitireceğim! Aşağıda bilgilerinize sunuyorum. Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Orjinal Video: ORIGINALFILE Altyazılı Video: SUBTITLEDFILE Konuyu özetleyen resim :) : http://img7.imageshack.us/img7/9273/...onreligion.jpg |
Sevgili milomanara,
Eline emeğine salık teşekkür ederiz. http://www.overstream.net/view.php?oid=nhr6sblhr5rz Link çok yavaş şu an seyrediyorum ,daha sonra tercüme çalışmalarımıza yada multi medya bölümüne kopyalarım. saygılarımla |
Sevgili aydoe,
flv + srt versiyonuda aynı zamanda çıkmış oluyor. Yavaş bağlantı için, biraz ilerleyince onuda rapidshare'e atarım. İlginize teşekkür ederim. |
Sevgili milomanara,
her ne kadar alt yazili videoyu goremedim ise de,degerli calismalarinla sitemize katkilarin icin tesekkur ederim. Her birlikte sesimizi gunun birinde, kitlelere duyurabilecegiz siz degerli uyeler sayesinde. |
Teşekkür ederim sevgili vartor,
15. dakikaya yaklaşıyorum ama psikoloji terimleriyle dolu bu video tam anlamıyla bir felaket. Aşağıdaki terimler içen bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica edeceğim, agent detection - tehlike sezgisi olarak çevirdim, mesela bir gölgeyi hırsıza benzetme durumu. cognitive mechanisms - bilişsel mekanizmalar olarak çevirdim precautionary reasoning - önlem planlama olarak çevirdim decoupled cognition - ???? minimally counterintuitive worlds - ???? adaptation - adaptasyon olarak bıraktım. Daha bir çok psikoloji terimi var. Bilgisi olan varsa sık sık sormaktan mutluluk duyarım :) |
Bu terimler, icinde gectigi cumleyle mana ifade ediyordur; eger butun cumleyi yazabilirsen belki yardimci olabiliriz sevgili milomanara. Bu mesaji daha once de yazmistim ama herhalde yollayamadim.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:38 . |