Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2008, 13:49
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Allah dünyayı insanlar için yarattı ise?

Athesit87, Düşünürsek aynı riskin dünya için de söz konusu olduğunu görürüz; Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 mm ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 mm olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 mm olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük. Burda ince bir hesap var.
Şurada verilen sayıların hepsi yalan.
İstisnasız hepsi.
Hoş! Mucize avcılarından başka bir şey beklemiyorum zaten.

Aslında söylemek istediği şey en son cümle:
Burda ince bir hesap var.
Peşinden söylemek istediği ise:
Benim aklım ermez ama, benim öyle bir hizmetcim var kiiii.
İşte o, böyle inceeee hesaplar yapar.

Ama bu "ince hesap" cümlesi yanlız başına kuru kuru durmasın diye, onu biraz allayıp pullamak gerekiyor.
Hem fırsat bu fırsat ne kadar bilgi(siz)li olduğunu göstermenin tam zamanı.
"18" gibi yuvarlak olmayan bir rakam kullanıyor (Eee kolay değil bilgiçlik yapmak. 10 veya 100 deseydi, o kadar etkili olmazdı şüphesi var.).
Peşinden "mil" terimi (bakın metre, kilometre demedim haaa. "Mil" dedim. Ne kadar bilgiliyim ama? Di mi?).
Ama "milimetre" kelimesininden de anladığını ispatlamak için "2,8 mm"-lik bir sapmadan bahsetmek (Ülen insan bir birimle başlarsa o birim ile gider. Ama hayır! İlle de ne kadar bigi(siz)li olduğunu ispat edecek).
Gaipden gelen bir haber ile "bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm'lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu:" felaket tellalığı yapmak.
Dünyamızın her sene Güneşden 10 cm kadar uzaklaştığını kimseye söylemiyelim arkadaşlar. Aramızda kalsın.
Yoksa büyüüüüük felaketlere yol açabilir.
:twisted:
falaaaannnn filan diye aheste aheste devam edip duruyor Ahestenin kendisine ait olmayan yazısı.

Hadi bir müslüman yalan dolan bu sayılarla bir yazı yazdı diyelim.
Yav sorması ayıp olsun: Şu yüzde 99'u müslüman olan Türkiyede tek 1 tane lise okumuş müslüman yok mu?
Çıkıp şu yalan yanlış uydurma sayılarla caka satan şu yazı sahibine sorsun:
Sen bize neden yalan söylüyorsun?
diye.
Veya
Bizi yalan söylemeye neden azmettiriyorsun?
diye.
Veya
Sapmanın 2,5 mm olabilmesi için Dünya yörüngesinin yarıçapının ne kadar olması gerektiğini biliyor musun?
diye.

Chaos, gök cisimlerinin bir başka özelliği de, yörüngelerinin dışında bir de kendi etraflarında dönmeleridir. Kuran'da "Dönüşlü olan göğe andolsun." (Tarık Suresi, 11) ayeti ise tam da bu gerçeğe işaret eder. cümlesi ise tam evlere şenlik.
Alıntının/çevirinin doğruluğunu kontrol etmedim.
Bu cümleyi şu haliyle ele alırsak, buradan "gök cisimlerinin kendi etrafında döndüğü "geçeği"ni çıkarmak ancak beyni sulanmışların bir marifeti olsa gerek.
Birisi ne idüğü belirsiz bir "dönüşlü göğe" andediyor.
Eeeee?
Bununla, Dünyanın (veya Jupiterin, Marsın veya....) kendi ekseni etrafında döndüğü veya dönmediği olgusunun ne ilgisi var.
Bu cümleden olsa olsa, zorlayarak, eğerek, bükerek ancak ve ancak "dönüşlü bir gök" anlamı çıkar. Biraz daha zorlayarak, ne olduğu bilinmmeyen bir "gök dönüyor" anlamı çıkar.
Artık kendi ekseni etrafında mı dönüyor,
yoksa başka bir şeyin atrafında mı dönüyor? olduğu
bilinmeyen, ama "dönen bir gök". Hoş! Gök nedir? sorusuna dahi bir cevap çıkmıyor.

Orda bir gök var uzaklarda.
Gitmesek de, görmesek de, bilmesek de, inanmasak da, olsa da, olmasa da
O gök, bizim dönen gökümüzdür.

der gibi bi şeyler olur ancak.

Ama bu cümleden Dünyanın (veya Jupiterin, Marsın veya....) kendi ekseni etrafında döndüğü anlamı hiç mi hiç çıkmaz.
Ne uazakdan ne yakında.

Sevgiler